Oosterse soep met omeletreepjes

Soep met ei
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Zin in een soep, maar niet zo veel tijd? Als je deze oosterse soep met omeletreepjes maakt is het hele gezin blij! De soep is vegetarisch en binnen een half uur klaar.

Oosterse soep als maaltijd

Deze rijkgevulde soep met mie, omelet en vele smaken zoals citroen, soja en gember zet je binnen een handomdraai op tafel. Prima voor vanavond als maaltijd. Je zou deze nog kunnen aanvullen met champignons en tofu en voor de niet vegetariërs zijn garnalen ook erg lekker.

Ingrediënten

  • 1 el kokosolie
  • 1 ei
  • 1 el melk
  • paprikapoeder
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 gr doperwten
  • 1 ui
  • 2 tl citroensap
  • 1 prei
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 mienestjes

Bereidingswijze

  1. Kook de mienestjes volgens aanwijzingen op de verpakking. Klop de melk, een beetje paprikapoeder en wat zout en peper door het ei. Verhit een beetje olie in een kleine koekenpan en bak hierin het eimengsel tot die helemaal gestold is. Snij de omelet in reepjes.
  2. Snipper de ui en fruit deze in een soeppan. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Roer de prei of paksoi, erwten, gemberpoeder en citroensap door de soep. Kook het geheel nog 1 minuut en voeg dan de mienestjes toe.
  3. Verdeel de soep over de kommen en garneer de soep met de omeletreepjes. Eet smakelijk.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...