Oosterse soep met omeletreepjes

Oosterse soep met omeletreepjes
  • Porties: 2
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 25m

Zin in een soep, maar niet zo veel tijd? Als je deze oosterse soep met omeletreepjes maakt is het hele gezin blij! De soep is vegetarisch en binnen 25 minuten klaar.

Oosterse soep als maaltijd

Deze rijkgevulde soep met mie, omelet en vele smaken zoals citroen, soja en gember zet je binnen een handomdraai op tafel. Prima voor vanavond als maaltijd. Je zou deze nog kunnen aanvullen met champignons en tofu en voor de niet vegetariërs zijn garnalen ook erg lekker.

Benieuwd naar meer heerlijke maaltijdsoepen? Kijk dan eens bij onze soep recepten.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 ei
  • 1 eetlepel melk
  • Paprikapoeder
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 gram doperwten
  • 1 ui
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 prei of paksoi
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 mienestjes

Bereidingswijze

Stap1

Kook de mienestjes volgens aanwijzingen op de verpakking. Klop de melk, een beetje paprikapoeder en wat zout en peper door het ei. Verhit een beetje olie in een kleine koekenpan en bak hierin het eimengsel tot die helemaal gestold is. Snij de omelet in reepjes.

Stap2

Snipper de ui en fruit deze in een soeppan. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Roer de prei of paksoi, erwten, gemberpoeder en citroensap door de soep. Kook het geheel nog 1 minuut en voeg dan de mienestjes toe.

Stap3

Verdeel de soep over 2 kommen en garneer de soep met de omeletreepjes. Eet smakelijk.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

71

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab