Oosterse soep met omeletreepjes
- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 174
Oosterse soep met reepjes omelet recept, je maakt 't en eet snel, lekker en gezond. De soep is vegetarisch en voedzaam en binnen een half uur klaar.
Oosterse soep met ei
Deze rijkgevulde oosterse soep met ei en mie zit vol smaken zoals citroen, soja en gember. Lekker en gezond en 't is heel simpel. Je kan makkelijk variëren of aanvullen, denk aan champignons en tofu, hou je de oosterse soep vegetarisch dan is paksoi en of taugé ook aan te raden, anders zou je ook garnalen kunnen toevoegen.
Meer pit, voeg sambal toe.
Oosterse soep recept
- Kook de mienestjes volgens aanwijzingen op de verpakking. Klop de melk, pikant paprikapoeder, zout en peper naar smaak door het ei. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak het eimengsel tot die helemaal gestold is. Rol en snij de omelet in reepjes.
- Pel en snipper de ui en fruit deze in een soeppan samen met de prei in dunne ringen. Voeg gemberpoeder, peper en zout naar smaak toe. Voeg doperwten, citroensap, sojasaus en bouillon toe. Breng aan de kook.
- Laat de soep nog zachtjes doorkoken, verdeel de mie in kommen en schenk hier de soep overheen maak af met ei en krokante uitjes.
Vul eventueel aan met krokant gebakken vega kipstukjes.
Ook lekker: Chinese tomatensoep ’n iets wat zoete soep met gember en bosui.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?