Oosterse soep met omeletreepjes
Deze oosterse soep met reepjes omelet is een perfecte combinatie van snel, gezond en lekker. Binnen een half uur zet je een voedzame maaltijd op tafel die boordevol smaak zit. De soep is vegetarisch en rijk gevuld met ingrediënten zoals citroen, sojasaus, gember en mie. Het recept is heerlijk simpel en biedt volop mogelijkheden om te variëren.
Houd je het vegetarisch? Voeg dan champignons, paksoi of taugé toe voor extra groente. Liever wat anders? Garnalen of blokjes tofu zijn ook een geweldige aanvulling. En als je van een beetje pit houdt, is een lepeltje sambal de perfecte finishing touch. Kortom, een smaakvolle soep die je helemaal naar wens kunt aanpassen!
Meer pit, voeg sambal of chili-olie toe aan je kom Oosterse soep met ei.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 prei
- olijfolie
- 1 tl gemberpoeder
- 500 ml groentebouillon
- 100 gr doperwten
- 2 tl citroensap
- 1 el sojasaus
- 2 mienestjes
Omelet
- 1 ei
- 1 el melk
- paprikapoeder pikant
- krokante uitjes als topping
Instructies
- Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even apart.
- Klop het ei met melk, pikant paprikapoeder, zout en peper naar smaak in een kom. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak het eimengsel op laag vuur tot het volledig gestold is. Rol de omelet op en snijd in dunne reepjes.
- Pel en snipper de ui. Snijd de prei in dunne ringen. Fruit de ui en prei in een soeppan met een beetje olie tot ze zacht zijn.
- Voeg gemberpoeder, zout en peper toe. Roer goed door en voeg daarna de doperwten, citroensap, sojasaus en bouillon toe. Breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep zachtjes doorkoken en verdeel de gekookte mie over kommen. Schenk de soep eroverheen en garneer met de omeletreepjes en krokante uitjes.
Vul eventueel aan met krokant gebakken vega kipstukjes.
Ook lekker: Chinese tomatensoep een iets wat zoete soep met gember en bosui.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?