Fleurige open sandwich met doperwten, citroen en munt

Fleurige open sandwich met doperwten, citroen en munt

Zodra de lente is begonnen, leveren we warme soepen en stevige maaltijd in voor frisse en lichte salades en broodjes. Daar is deze open sandwich met doperwten met frisse citroen, verse munt en flinterdunne radijsjes er een van. Een lekker broodje vol gezonde seizoensproducten waar je blij van wordt. Waarvan je nog meer een lach op je gezicht krijgt is hoe makkelijk deze open sandwich is, ook al ziet hij er onwijs indrukwekkend uit.

De lekkerste broodjes zitten vol met verschillende texturen en smaken en op deze gaan een hoop. De basis is een sneetje roggebrood, want we hebben inspiratie gehaald uit Denemarken en hun smorrebrod. Daarop gaat roomkaas en een berg doperwten. De doperwten kun je vers kopen tijdens mei en juli, maar kant-en-klaar uit de diepvries kan natuurlijk ook. Doperwten zijn lekker zoet en romig vanbinnen. Daarom zijn ze perfect in combinatie met een kneep citroensap en lekker veel munt, net als in doperwtensoep. We zijn dol op doperwten, want ze zitten vol smaak en zijn ook nog eens hartstikke goedkoop. Dat is weer iets ander dan een broodje avocado zoals je gewend bent bij de brunch of lunch.

Ook lekker: doperwtensoep met munt en feta.

Sandwich met doperwten

Sandwich met doperwten en munt

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Dit moet je proberen: een fleurige open sandwich met doperwten en een frisse dressing van citroen en munt. Deze heerlijke lunch zet je zo op tafel!
Gang brunch, lunch, Ontbijt
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 208

Ingrediënten

  • 1 snee roggebrood
  • 50 gr doperwten
  • 1 tl olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • zout en peper
  • 3 takjes munt de blaadjes
  • 1 el roomkaas
  • 1 radijs in dunne plakjes

Instructies

  • Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Doe de doperwten (diepvries of vers) erbij en kook ze binnen 5 minuten gaar met een schepje suiker om de groene kleur te behouden. 
  • Spoel de doperwten af onder stromend water, om ze zo af te koelen. Dep ze droog en doe de doperwten in een kom. Voeg olijfolie, peper, zout, citroensap en grof gehakte verse munt toe.
  • Smeer het roggebrood in met de roomkaas. Schep de doperwten erop en bestrooi deze met extra blaadjes munt. Maak de open sandwich af met schijfjes dungesneden radijs en serveer.

Op zoek naar variatie? Voeg dan eens andere kruiden als koriander, peterselie en tijm toe, want die zijn ook hartstikke lekker bij. Of wissel de roomkaas eens in voor ricotta of opgeklopte feta. En houd je van pit? Voeg dan een snuf chilipoeder toe!

Bak zelf eens brood: volkorenbrood bakken in de airfryer.

Sandwich met doperwten
Open sandwich met doperwten

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holy happy belly april actie
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Editie 1 2025