
Fleurige open sandwich met doperwten, citroen en munt
Zodra de lente is begonnen, leveren we warme soepen en stevige maaltijd in voor frisse en lichte salades en broodjes. Daar is deze open sandwich met doperwten met frisse citroen, verse munt en flinterdunne radijsjes er een van. Een lekker broodje vol gezonde seizoensproducten waar je blij van wordt. Waarvan je nog meer een lach op je gezicht krijgt is hoe makkelijk deze open sandwich is, ook al ziet hij er onwijs indrukwekkend uit.
De lekkerste broodjes zitten vol met verschillende texturen en smaken en op deze gaan een hoop. De basis is een sneetje roggebrood, want we hebben inspiratie gehaald uit Denemarken en hun smorrebrod. Daarop gaat roomkaas en een berg doperwten. De doperwten kun je vers kopen tijdens mei en juli, maar kant-en-klaar uit de diepvries kan natuurlijk ook. Doperwten zijn lekker zoet en romig vanbinnen. Daarom zijn ze perfect in combinatie met een kneep citroensap en lekker veel munt, net als in doperwtensoep. We zijn dol op doperwten, want ze zitten vol smaak en zijn ook nog eens hartstikke goedkoop. Dat is weer iets ander dan een broodje avocado zoals je gewend bent bij de brunch of lunch.
Ook lekker: doperwtensoep met munt en feta.

Ingrediënten
- 1 snee roggebrood
- 50 gr doperwten
- 1 tl olijfolie
- 1 tl citroensap
- zout en peper
- 3 takjes munt de blaadjes
- 1 el roomkaas
- 1 radijs in dunne plakjes
Instructies
- Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Doe de doperwten (diepvries of vers) erbij en kook ze binnen 5 minuten gaar met een schepje suiker om de groene kleur te behouden.
- Spoel de doperwten af onder stromend water, om ze zo af te koelen. Dep ze droog en doe de doperwten in een kom. Voeg olijfolie, peper, zout, citroensap en grof gehakte verse munt toe.
- Smeer het roggebrood in met de roomkaas. Schep de doperwten erop en bestrooi deze met extra blaadjes munt. Maak de open sandwich af met schijfjes dungesneden radijs en serveer.
Op zoek naar variatie? Voeg dan eens andere kruiden als koriander, peterselie en tijm toe, want die zijn ook hartstikke lekker bij. Of wissel de roomkaas eens in voor ricotta of opgeklopte feta. En houd je van pit? Voeg dan een snuf chilipoeder toe!
Bak zelf eens brood: volkorenbrood bakken in de airfryer.


Deel dit recept
Wat vind je van het recept?