Oranje roze koeken

Oranje roze koeken

Oranje roze koeken zijn helemaal hip en eenvoudig zelf te maken. Dit recept is een frisse twist op de klassieke roze koeken, maar dan in een kek oranje kleurtje. Het is feest en oranje koeken mogen dan niet ontbreken, vooral niet op Koningsdag! Het maken van oranje glazuur is hartstikke makkelijk en geeft je koeken een glimmende touch. Bovendien kun je het glazuur aanpassen aan je eigen smaak door extra ingrediënten toe te voegen.

Oranje glazuur maken

Begin altijd met de poedersuiker voor het glazuur. Voeg dan geleidelijk het citroensap toe, gevolgd door het wortelsap, en eventueel een paar druppels water. Ga door tot je een stevig oranje glazuur hebt dat langzaam uitloopt. Is het te dun, voeg dan wat extra poedersuiker toe. Als het te dik is, voeg dan wat extra wortelsap of water toe.

Liever toch roze koeken bakken, dat kan natuurlijk ook.

Oranje koeken

Oranje koeken

4.5 van 12 stemmen
Recept afdrukken
De klassieke roze koeken, maar dan in een kek kleurtje oranje. Perfect voor Koningsdag! En het maken van oranje glazuur is hartstikke makkelijk!
Gang Tussendoor
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 12 stuks
calorieën 188

Ingrediënten

  • 110 gr roomboter zacht
  • 100 gr suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 140 gr bloem
  • 8 gr bakpoeder

Glazuur

  • 120 gr poedersuiker
  • 2 el wortelsap
  • 1 tl citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cupcakevorm voor 12 cakes in met boter.
  • Meng in een grote kom de boter en suiker tot een crème. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, samen met de vanille, en mix goed.
  • Spatel luchtig de bloem en het bakpoeder door het mengsel tot alles goed gemengd is. Vul de cupcakevorm voor de helft met het beslag.
  • Dek de cupcakevorm af met bakpapier en plaats daarbovenop een bakplaat om de koeken plat te houden tijdens het bakken.
  • Bak de koeken gedurende 10 minuten, verwijder dan de bakplaat en bak nog eens 6 minuten tot ze gaar zijn. Haal de koeken uit de vorm en laat ze afkoelen op een stuk bakpapier.

Oranje glazuur

  • Pureer de wortelen tot sap met behulp van een sapcentrifuge of gebruik kant-en-klaar wortelsap.
  • Meng de poedersuiker met het citroensap in een kom tot een glazuur. Voeg geleidelijk het wortelsap toe tot de gewenste kleur is bereikt.
  • Voeg indien nodig een paar druppels water toe om de dikte van het glazuur aan te passen.
  • Doop de afgekoelde koeken in het oranje glazuur en laat ze hard worden.

Bak je eigen oranje koeken met verfrissend oranje glazuur van citroen en wortel.

Ook lekker: koekjes met speculaas of bak eens chocolate chip cookies.

Oranje en roze koeken recept
Oranje koeken

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Kookboek Happy Holy Belly november 2024
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024