- Aantal: 8
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 45 min
- Kcal: 320
Oranje tompouce, maak je lekker zelf. Net als de banketbakkersroom, ’t is echt niet moeilijk. Met een laagje oranje glazuur is het op en top Koningsdag.
Oranje tompouce maken
Een oranje tompouce maken, tompouce of tompoes, het langwerpige zoete bouwwerkje van bladerdeeg.
Je maakt de tompoucen zelf voor Koningsdag, neem wortelsap en poedersuiker voor ’t glazuur en klaar is je oranjegebak.
Tip bij het bakken van het bladerdeeg: Om te voorkomen dat het bladerdeeg te veel omhoog komt leg je een oven rooster of iets anders zwaars wat in de oven kan op de bladerdeegvellen. Veel plezier bij het maken van de oranje tompouce.
Voor extra vanille smaak aan de room voeg je een drup vanille extract toe of een zakje vanillesuiker. En mocht je toch ongeduldig zijn kan je natuurlijk altijd een zakje banketbakkersroom nemen.
Oranje tompouce
Ingrediënten
- 8 plakjes bladerdeeg
- 3 eidooiers
- 35 gr bloem
- 350 ml volle melk
- 65 gr suiker
Oranje glazuur
- 75 gr poedersuiker
- 2 el wortelsap
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en maak de banketbakkersroom. Splits de eieren en klop de eidooiers met de bloem in een kom, de eiwitten gebruik je niet.
- Breng de melk aan de kook en al roerende schenk je de melk langzaam bij het eimengsel. Giet het mengsel terug door een zeef in de pan en breng al roerend weer aan de kook. Laat kort op laag vuur doorkoken. Voeg de suiker toe en roer tot het is opgelost. Schenk de room in een schaal en laat afkoelen.
- Snij de bladerdeegplakjes doormidden en leg los van elkaar over de bakplaat. Prik er een aantal gaatjes in met een vork. Bak de tompouce-bodem en tompouce-dakjes in een kwartier bruin. Laat afkoelen op de bakplaat.
- Meng de poedersuiker met de wortelsap tot een smeerbaar glazuur en stapelen maar.
De room is goed als het de dikte van een dikke vla heeft, tijdens het afkoelen dikt de room verder in.
Ook lekker: oranje roze koeken klassieke roze koeken met een kek kleurtje oranje, ’t is feest en cakejes, wie is ‘r niet dol op. Of maak de originele tompouce.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?