Oranje tompouce
Een Oranje tompouce kun je zelf maken. Net als de banketbakkersroom is het echt niet moeilijk. Met een laagje oranje glazuur is het helemaal Koningsdag. Voor extra vanillesmaak aan de room voeg je een beetje vanille-extract toe of een zakje vanillesuiker. En als je toch ongeduldig bent, kun je natuurlijk altijd een zakje banketbakkersroom gebruiken.
Oranje tompouce maken
Een Oranje tompouce maken, tompouce of tompoes, het langwerpige zoete gebakje van bladerdeeg.
Maak de tompoucen zelf voor Koningsdag. Gebruik wortelsap en poedersuiker voor het glazuur en klaar is je oranjegebak.
Tip bij het bakken van het bladerdeeg: om te voorkomen dat het bladerdeeg te veel omhoog komt, leg je een ovenrooster of iets anders zwaars dat in de oven kan op de bladerdeegvellen. Veel plezier met het maken van de Oranje tompouce!
Ingrediënten
- 8 plakjes bladerdeeg
- 3 eidooiers
- 35 gr bloem
- 350 ml volle melk
- 65 gr suiker
Oranje glazuur
- 75 gr poedersuiker
- 2 el wortelsap
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en maak de banketbakkersroom. Splits de eieren en klop de eidooiers met de bloem in een kom, de eiwitten gebruik je niet.
- Breng de melk aan de kook en al roerende schenk je de melk langzaam bij het eimengsel. Giet het mengsel terug door een zeef in de pan en breng al roerend weer aan de kook. Laat kort op laag vuur doorkoken. Voeg de suiker toe en roer tot het is opgelost. Schenk de room in een schaal en laat afkoelen.
- Snij de bladerdeegplakjes doormidden en leg los van elkaar over de bakplaat. Prik er een aantal gaatjes in met een vork. Bak de tompouce-bodem en tompouce-dakjes in een kwartier bruin. Laat afkoelen op de bakplaat.
- Meng de poedersuiker met de wortelsap tot een smeerbaar glazuur en stapelen maar.
De room is goed wanneer het de dikte heeft van dikke vla; tijdens het afkoelen zal de room verder indikken.
Ook lekker: oranje roze koeken - klassieke roze koeken met een hip oranje kleurtje. Het is feest en cakejes, wie houdt daar niet van? Of maak de originele tompouce.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?