Oranje tompouce

Oranje tompouce

Maak 'm lekker zelf
  • Aantal: Aantal 8
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 15 min
  • Wachttijd: Wachttijd 30 min
  • Klaar in: Klaar in 45 min
  • Kcal: Calorieën 320

Oranje tompouce, maak je lekker zelf. Net als de banketbakkersroom, ’t is echt niet moeilijk. Met een laagje oranje glazuur is het op en top Koningsdag.

Oranje tompouce maken

Een oranje tompouce maken, tompouce of tompoes, het langwerpige zoete bouwwerkje van bladerdeeg.

Je maakt de tompoucen zelf voor Koningsdag, neem wortelsap en poedersuiker voor ’t glazuur en klaar is je oranjegebak.

Tip bij het bakken van het bladerdeeg: Om te voorkomen dat het bladerdeeg te veel omhoog komt leg je een oven rooster of iets anders zwaars wat in de oven kan op de bladerdeegvellen. Veel plezier bij het maken van de oranje tompouce.

Voor extra vanille smaak aan de room voeg je een drup vanille extract toe of een zakje vanillesuiker. En mocht je toch ongeduldig zijn kan je natuurlijk altijd een zakje banketbakkersroom nemen.

Oranje tompouce recept
Oranje tompouce eten
Oranje tompouce maken

Oranje tompouce

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Oranje tompouce maak lekker zelf, net als banketbakkersroom. 'n Laagje oranje glazuur is op en top Koningsdag.
Gang Tussendoortje
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 8 personen
calorieën 320

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 3 eidooiers
  • 35 gr bloem
  • 350 ml volle melk
  • 65 gr suiker

Oranje glazuur

  • 75 gr poedersuiker
  • 2 el wortelsap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en maak de banketbakkersroom. Splits de eieren en klop de eidooiers met de bloem in een kom, de eiwitten gebruik je niet.
  • Breng de melk aan de kook en al roerende schenk je de melk langzaam bij het eimengsel. Giet het mengsel terug door een zeef in de pan en breng al roerend weer aan de kook. Laat kort op laag vuur doorkoken. Voeg de suiker toe en roer tot het is opgelost. Schenk de room in een schaal en laat afkoelen.
  • Snij de bladerdeegplakjes doormidden en leg los van elkaar over de bakplaat. Prik er een aantal gaatjes in met een vork. Bak de tompouce-bodem en tompouce-dakjes in een kwartier bruin. Laat afkoelen op de bakplaat.
  • Meng de poedersuiker met de wortelsap tot een smeerbaar glazuur en stapelen maar.

De room is goed als het de dikte van een dikke vla heeft, tijdens het afkoelen dikt de room verder in.

Ook lekker: oranje roze koeken klassieke roze koeken met een kek kleurtje oranje, ’t is feest en cakejes, wie is ‘r niet dol op. Of maak de originele tompouce.

Oranje tompoucen

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024