
Ovenschotel met rookworst en peer
- Aantal: 3
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 25 min
- Klaar in: 35 min
- Kcal: 680
Super makkelijk en lekker, ovenschotel met rookworst en peer, rode kool en appel met een laagje aardappelgratin. Wil je eens wat anders dan de basic aardappel-groente-vlees, dan is dit rode kool recept 'n aanrader.
Rode kool uit de oven
Rode kool uit de oven, klassiek recept met 'n twist en een favoriet bij de kids. Rode kool met appel, je schuift 't zó de oven in.
Schijfjes aardappelgratin 't is lekker romig, makkelijk en snel klaar. Je vindt de gratin in de koeling van de versafdeling.
Ook lekker om zelf aardappelgratin te maken met knoflook.


Rode kool met appel en peer uit de oven
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de peren en snij ze in blokjes. Snij de rookworst in plakjes en de ui in dunne ringen. Vet de ovenschaal in met een beetje olie. Schep de crème fraîche en de blokjes peer door de rode kool.
- Verdeel de plakjes rookworst over de bodem en schep daar bovenop het rode kool mengsel. Verdeel de uiringen erover en maak af met de aardappelgratin. Zet de ovenschaal in de oven en verwarm zo'n 25 minuten. Rode kool met appel en peer uit de oven maak je zó.
Ook lekker: Burger van rode kool met feta, ’n vega hamburger.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?