Ovenschotel met tortillachips en andijvie

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 2
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 25m

Het begint weer kouder te worden en dan beginnen we weer zin te krijgen in stamppotten en ovenschotels. Met deze ovenschotel met tortillachips en andijvie recept heb je zo een heerlijk gerecht op tafel. De ovenschotel met tortillachips en andijvie is niet zomaar een ovenschotel, deze is op zijn Mexicaans door de taco kruiden . Een ovenschotel maar dan net even anders!

Ingrediënten

  • 100 gram tortillachips salted
  • 1 paprika
  • 1 blikje mais
  • 250 gram andijvie
  • 1 zakje taco kruidenmix
  • 300 gram gehakt
  • 1 zakje geraspte kaas (jong belegen)
  • 125 gram creme fraiche
  • 10 gram boter

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Stap2

Meng de andijvie met de crème fraîche. Snijd de paprika, rul het gehakt in een wok en voeg de paprika en de taco kruiden toe en bak het 2 minuutjes mee.

Stap3

Voeg daarna de taco kruidenmix toe zoals aangegeven op de verpakking. Vet de ovenschaal in met boter. Maak laagjes in de ovenschaal, beginnend met gehakt, dan andijvie en tortillachips en als laatste de geraspte kaas.

Stap4

Zet het 15 minuutjes in de voorverwarmde oven.

Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

65

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab