Nacho ovenschotel met andijvie
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 494
Ovenschotel met tortillachips en andijvie recept met crème fraîche en taco kruidenmix, is niet zomaar een nachoschotel, maar een (gezonde) variant met andijvie voor die heerlijke crispy bite, andijvie op z'n Mexicaans. Deze nachoschotel met andijvie voegt een verfijnde twist toe aan het rijtje comfortfood. Met gemak maak je zelf deze smaakvolle ovenschotel, een gezonde tex mex klassieker die iedereen zal verrassen.
Ingrediënten
- 100 gr tortillachips
- 1 groene paprika
- 150 gr mais, blikje
- 250 gr andijvie
- 1 flinke el taco kruidenmix
- 250 gr gehakt
- 100 gr geraspte kaas
- 125 gr crème fraîche
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de andijvie met de crème fraîche. Snij de paprika klein, rul het gehakt in een wok met een scheutje olijfolie en voeg de paprika en de taco kruiden toe en bak kort mee.
- Giet de mais af. Maak laagjes in de ovenschaal, beginnend met gehakt, mais, andijvie, tortillachips en maak af met geraspte kaas. Zet een kwartier in de voorverwarmde oven. Tortillachips met andijvie uit de oven maak je zó.
Top af met een dot dikke yoghurt knoflook dip met verse kruiden, limoen en voor wat pit, 'n jalapeño. Eet je liever vega: Vega gehakt past perfect bij dit nachos recept.
Ook lekker: Nachos met kaas en koriander, knapperige nacho chips met plakkerige kaas en verse kruiden simpel en snel zelf te maken.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?