Ovenschotel met tortillachips en andijvie

Crispy andijvie
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 in
Naar het recept

Het begint weer kouder te worden en dan beginnen we weer zin te krijgen in stamppotten en ovenschotels. Met deze ovenschotel met tortillachips en andijvie recept heb je zo een heerlijk gerecht op tafel. De ovenschotel met tortillachips en andijvie is niet zomaar een ovenschotel, deze is op zijn Mexicaans door de taco kruiden. Een ovenschotel maar dan net even anders!

Heerlijk en anders oven recept

Maak eens een nieuwe klassieker, andijvie! Een groene vitaminebron die goed samen gaat met Mexicaanse taco kruiden en tortillachips. Deze versie is echt een ander oven recept. Nu al favoriet.

Ingrediënten

  • 100 gr tortillachips
  • 1 paprika
  • 1 blikje mais
  • 250 gr andijvie
  • 1 zakje taco kruidenmix
  • 300 gr gehakt
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 125 gr creme fraiche
  • 10 gr boter

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de andijvie met de crème fraîche. Snijd de paprika, rul het gehakt in een wok en voeg de paprika en de taco kruiden toe en bak het 2 minuutjes mee.
  2. 2Voeg daarna de taco kruidenmix toe zoals aangegeven op de verpakking. Vet de ovenschaal in met boter. Maak laagjes in de ovenschaal, beginnend met gehakt, dan andijvie en tortillachips en als laatste de geraspte kaas. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...