Ovenschotel met tortillachips en andijvie

Ovenschotel met tortillachips en andijvie

Crème fraîche en taco kruiden
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 494

Ovenschotel met tortillachips en andijvie recept met crème fraîche en taco kruidenmix, ’n (gezonde) nachoschotel, andijvie met een crispy bite, andijvie op z’n Mexicaans.

Nachoschotel met andijvie

Nachoschotel met andijvie past perfect in ’t rijtje comfortfood. Makkelijk om zelf te maken, ’n gezonde tex mex klassieker met een twist.

Ingrediënten

  • 100 gr tortillachips
  • 1 groene paprika
  • 150 gr mais, blikje
  • 250 gr andijvie
  • 1 flinke el taco kruidenmix
  • 250 gr gehakt
  • 100 gr geraspte kaas
  • 125 gr crème fraîche
  • olijfolie
Ovenschotel tortilla andijvie recept maken
Andijvie nacho ovenschotel maken

Tortillachips met andijvie uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de andijvie met de crème fraîche. Snij de paprika klein, rul het gehakt in een wok met een scheutje olijfolie en voeg de paprika en de taco kruiden toe en bak kort mee.
  2. Giet de mais af. Maak laagjes in de ovenschaal, beginnend met gehakt, mais, andijvie, tortillachips en maak af met geraspte kaas. Zet een kwartier in de voorverwarmde oven. Tortillachips met andijvie uit de oven maak je zó.

Top af met een dot dikke yoghurt knoflook dip met verse kruiden, limoen en voor wat pit, ’n jalapeño. Eet je liever vega: Vega gehakt past perfect bij dit nachos recept.

Ook lekker: Nachos met kaas en koriander knapperige nacho chips met plakkerige kaas en verse kruiden simpel en snel zelf te maken.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.5. van 52 stemmen.
Please wait...