Ovenschotel met tortillachips en andijvie

Ovenschotel met tortillachips en andijvie

Crispy bite
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min

Zin in stamppotten en ovenschotels? Met deze ovenschotel met tortillachips en andijvie recept heb je zó een heerlijk gerecht op tafel. De ovenschotel met tortillachips en andijvie is niet zomaar een ovenschotel, deze is op z’n Mexicaans door de taco kruiden. Een ovenschotel maar dan net even anders.

Heerlijk en anders oven recept

Maak eens een nieuwe klassieker, andijvie! Een groene vitaminebron die goed samen gaat met Mexicaanse taco kruiden en tortillachips. Deze versie is een heerlijk en anders oven recept. Nu al favoriet!

Ingrediënten

  • 100 gr tortillachips
  • 1 paprika
  • 1 blikje mais
  • 250 gr andijvie
  • 1 flinke el taco kruidenmix
  • 250 gr gehakt
  • 100 gr geraspte kaas
  • 125 gr creme fraiche
  • 10 gr boter

Nachos met gehakt en groente uit de oven, zo maak je ‘t

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de andijvie met de crème fraîche. Snijd de paprika, rul het gehakt in een wok met een scheutje olijfolie en voeg de paprika en de taco kruiden toe en bak kort mee.
  2. Giet de mais af en vet de ovenschaal in met boter. Maak laagjes in de ovenschaal, beginnend met gehakt, mais, andijvie, tortillachips en als laatste de geraspte kaas. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Enjoy!

Top af met een klodder yoghurt knoflook dip met verse bladpeterselie. Nachos met gehakt en groente uit de oven, zo maak je ‘t! Eet je liever vegetarisch? Vega gehakt past ook perfect bij dit nachos recept.

Beoordeling: 3.3. van 24 stemmen.
Please wait...