Paasbrood glutenvrij recept

Paasbrood glutenvrij recept

Met amandelspijs
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 1 uur 5 min
  • Klaar in: 1 uur 20 min
Naar het recept

Paasbrood glutenvrij recept met amandelspijs ’n heel makkelijk recept voor een heerlijke stol op tafel met Pasen. En deze glutenvrije paasstol is met suikervrij spijs. Lekker joh!

Paasbrood niet alleen voor pasen

Paasbrood vrij van gluten bakken dat kan op veel verschillende manieren, deze is te gek lekker! Het bereiden is niet veel werk, dit brood is lekker stevig. En geloof me, deze bak je niet alleen voor de pasen, elk weekend op de ontbijttafel!

Liever geen meelmix? Gebruik 225 gram amandelmeel en 225 gram boekweitmeel voor een glutenvrije versie. Ook probeerde ik dit brood met broodmix van Schär en dat ging goed.
Hou je niet van veel spijs in je brood? Gebruik dan 90 gram dadels en 100 gram amandelmeel met sap van een halve citroen.

Glutenvrij paasbrood recept

Ingrediënten

  • 450 gr AH glutenvrije witbroodmix
  • 14 gr droge gist
  • 225 ml sojamelk
  • 100 gr kokosolie
  • 40 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • 250 gr rozijnen
  • 200 gr amandelmeel
  • 175 gr dadels zonder pit
  • poedersuiker

Bereidingswijze krentenbrood glutenvrij

  1. Laat de rozijnen 10 minuten wellen in heet water. Rasp de citroen en pers het sap uit. Meng het broodmix met de gist, kokosbloesemsuiker en citroenrasp in een mengkom. Smelt de kokosolie en meng met de melk. Mix dit met de droge ingrediënten samen met het ei.
  2. Laat de rozijnen uitlekken en meng met het deeg. Voeg een eetlepel glutenvrij meel toe, mocht het deeg plakkerig zijn en kneed goed door.
  3. Maal de dadels fijn voor het amandelspijs en meng met het amandelmeel en citroensap. Kneed dit tot een deeg. Bedek een bakvorm met bakpapier en druk hier een kwart van het brooddeeg in. Rol het amandelspijs langwerpig uit en druk dit in de laag deeg. Bedek nu het spijs met de rest van het brooddeeg.
  4. Bedek de vorm met een vochtige theedoek en laat 45 minuten rijzen. Verwarm de oven op 190 graden en bak het krentenbrood in de oven af in 40 minuten. Bestrooi met poedersuiker en snij in plakken.

Klaar is je glutenvrije paasstol met suikervrij spijs! Varieer met noten en gedroogd fruit, voeg naar eigen smaak toe.

Nog een recept voor glutenvrij brood zelf maken? Bananenbrood.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.8. van 6 stemmen.
Please wait...