Paasbrood glutenvrij recept
Met amandelspijs- Aantal:
8
- Bereidingstijd:
15 min
- Wachttijd:
65 min
- Klaar in:
1 uur 20 min
- Kcal:
270
Een glutenvrij recept voor paasbrood met amandelspijs. Het recept is makkelijk en de hele familie zal genieten van zalig paasbrood op tafel met Pasen. Deze glutenvrije paasstol is met suikervrij spijs. We houden van brood en eten er best veel van en daarom is dit recept best briljant.
Glutenvrij paasbrood bakken
Paasbrood vrij van gluten bakken dat kan op veel verschillende manieren, deze is echt lekker. Het bereiden is niet veel werk, dit brood is lekker stevig. En deze stol bak je niet alleen voor de Pasen, eenmaal gegeten zal je deze regelmatig bakken voor het weekend ontbijt.
Liever geen meelmix? Gebruik 225 gram amandelmeel en 225 gram boekweitmeel voor een glutenvrije versie. Ook probeerde ik dit brood met broodmix van Schär en dat ging goed.
Hou je niet van veel spijs in je brood? Gebruik dan 90 gram dadels en 100 gram amandelmeel met sap van een halve citroen.
Ook lekker: glutenvrije chocoladecake met amandelmeel.
Paasbrood glutenvrij recept
Ingrediënten
- 450 gr witbroodmix AH glutenvrij
- 14 gr droge gist
- 225 ml melk plantaardig
- 100 gr kokosolie
- 40 gr kokosbloesemsuiker
- 1 ei
- 1 citroen rasp
- 250 gr rozijnen
- poedersuiker
Amandelspijs
- 200 gr amandelmeel
- 175 gr dadels zonder pit
- 1 citroen sap
Instructies
- Laat de rozijnen 10 minuten wellen in heet water. Rasp de citroen en pers het sap uit. Meng het broodmix met de gist, kokosbloesemsuiker en citroenrasp in een mengkom. Smelt de kokosolie en meng met de melk. Mix dit met de droge ingrediënten samen met het ei.
- Laat de rozijnen uitlekken en meng met het deeg. Voeg een eetlepel glutenvrij meel toe, mocht het deeg plakkerig zijn en kneed goed door.
- Maal de dadels fijn voor het amandelspijs en meng met het amandelmeel en citroensap. Kneed dit tot een deeg van spijs.
- Bedek een bakvorm met bakpapier en druk hier een kwart van het brooddeeg in. Rol het amandelspijs langwerpig uit en druk dit in de laag deeg. Bedek nu het spijs met de rest van het brooddeeg.
- Bedek de vorm met een vochtige theedoek en laat 45 minuten rijzen. Verwarm de oven op 190 graden en bak het paasbrood in de oven af in 40 minuten. Bestrooi met poedersuiker en snij in plakken.
Klaar is je glutenvrije paasstol met suikervrij spijs. Varieer met noten en gedroogd fruit, voeg naar eigen smaak toe. Eet lekker met een dot (plantaardige) boter.
Tip: smeer met fiordifrutta, een biologische jam met enkel suikers uit het fruit.
Nog een recept voor glutenvrij brood zelf maken? Bananenbrood met pindakaas en stukjes zachte pure chocolade.
Recente recepten en artikelen
Wat vind je van het recept?
Kan ik het ei vervangen door een banaan?
Je zou een halve geprakte banaan kunnen gebruiken of 4 eetlepels appelmoes, dit staat gelijk aan 1 ei. Ik hoop dat ’t lukt Soraya met je vegan paasstol.
Ik heb er nog wat saffraan aan toegevoegd. Heerlijk! Fijn recept!
Dank Simone!
Ik ben allergisch aan kokosnoot, wat kan ik doen met de bloem en olie…?
Je kunt ipv kokosbloesemsuiker – rietsuiker gebruiken en ipv kokosolie – zonnebloemolie. Ook een allergie voor amandelmeel? Dan kan je hazelnootmeel of zonder noten lijnzaadmeel nemen.