Paasbroodjes maken
Easter bunny- Aantal: 6
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 50 min
- Klaar in: 1 uur
- Kcal: 205
Paasbroodjes maken doe je zelf met ’n makkelijk recept zoals deze. Leuk en lekker om te doen met je kids voor ’t ontbijt of brunch. Easy paashaasjes!
Paasbroodjes recept
Paasbrood recept ofwel easter bunnies eet je lekker met een dot homemade chocoladepasta en deze paashaasjes zijn helemaal vegan! Zó lekker.
Tip voor ’t zout, gebruik je altijd zout, neem dan zo’n 3 gram voor deze paasbroodjes.
Paashaas brood
- Meng het meel, ’t gist en zout in de keukenmachine, voeg terwijl de keukenmachine draait langzaam het lauwwarme water en de olijfolie toe. Laat het deeg zo’n 5 min kneden met een deeghaak.
- Maak van het deeg kleine bolletjes van 65-70 gr per bol en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Kneed en rol elk stuk uit tot een lange rol. Draai elke rol tot een konijn en maak ’n klein bolletjes voor ’t staartje of laat ’t gaatje erin om er later een eitje in te leggen. Leg een schone theedoek over de paasbroodjes heen en laat zo’n 40 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden, klop eventueel ’t ei los en bestrijk er de paasbroodjes mee en bak bruin in 10-12 minuten. Paashaas brood maak je zó.
Varieer met maanzaad, sesamzaad of andere pitjes.
Ook lekker: Paasbrood met rozijnen en suikervrij spijs.