Paaseieren maken van chocolade en kokos
Met chocolade botercrème- Aantal: 12
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 25 min
- Klaar in: 35 min
Paaseieren maken van chocolade en kokos met chocolade botercrème, makkelijk en ’n te gek lekker 3D chocolade paasei recept. Erg machtig maar wel weer eens wat anders, verras je familie met 12 chocolade kokos eieren, als dat geen fijne pasen wordt..
Paaskoekjes bakken met botercrème
Een paasei recept voor een chocolade kokos koek maar dan in 3d, ja echt, een paasei. Hoe tof! Paaskoekjes bakken met botercrème, kokos chocolade koeken aan elkaar geplakt met chocolade botercrème. De bereiding van de crème is simpel gemaakt met boter, poedersuiker en zachte chocolade.
Het recept is naar een idee van Yvette van Boven uit het boek ‘De grote oven van van Boven’.
Paasei van kokos glutenvrij
Wil je dit recept glutenvrij maken? Dat kan, ik gebruik AH vrij van gluten meelmix.
3D paaseieren maken
- Verwarm de oven voor tot 170 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de chocolade au bain-marie. Meng de geraspte kokos, suiker, zout en bloem met 3 eiwitten en 1 tl vanille-extract tot een dik beslag.
- Giet de helft van de gesmolten chocolade door het kokosmengsel en roer nog kort. Maak met 2 lepels 24 halve eieren en verdeel op het bakpapier.
- Bak in 15 minuten knapperig en laat helemaal afkoelen. Klop de boter met de poedersuiker, vanille-extract en de rest van de gesmolten chocolade. Smeer een lik van deze crème op een half ei en druk de andere helft erop. 3D paaseieren maken doe je zó.
Ook lekker: Paasshake chocola banaan in ’n paashaas!