Paaseieren maken van chocolade en kokos

Vrolijk pasen!
  • Aantal: 12
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 35 min
Naar het recept

Dit paasei is zo makkelijk om zelf te maken. Super lekker, erg machtig maar wel weer eens wat anders, verras je familie met 12 chocolade kokos eieren, fijne pasen!

Paaskoekjes bakken met botercrème

Een paasei recept voor een chocolade kokos koek maar dan in 3d, ja echt, een paasei. Hoe tof! Een soort van kokos chocolade koeken aan elkaar geplakt met chocolade botercrème. De bereiding van de chocoladecrème is simpel, zó gemaakt met boter, poedersuiker en gesmolten chocolade.

Het recept is naar een idee van Yvette van Boven uit het boek ‘De grote oven van van Boven’.

Paasei van kokos glutenvrij

Wil je dit recept glutenvrij maken? Dat kan, ik gebruik AH vrij van glu­ten meel­mix.

Ingrediënten

  • 100 gr pure chocolade
  • 200 gr geraspte kokos
  • 150 gr suiker
  • 50 gr bloem
  • snuf zeezout
  • 3 eiwitten
  • 2 tl vanille extract
  • 100 gr roomboter
  • 120 gr poedersuiker

Bereidingswijze paaseieren maken

  1. Verwarm de oven voor tot 170 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de chocolade au bain-marie. Meng de geraspte kokos, suiker, zout en bloem met 3 eiwitten en 1 tl vanille-extract tot een dik beslag.
  2. Giet de helft van de gesmolten chocolade door het kokosmengsel en roer nog kort. Maak met 2 lepels 24 halve eieren en verdeel op het bakpapier.
  3. Bak in 15 minuten knapperig en laat helemaal afkoelen. Klop de boter met de poedersuiker, vanille-extract en de rest van de gesmolten chocolade. Smeer een lik van deze crème op een half ei en druk de andere helft erop. Voila!
Beoordeling: 5.0. van 5 stemmen.
Please wait...