Paaseieren maken van chocolade en kokos
Dit recept voor 3D chocolade kokos paaseieren is niet alleen heel lekker, maar ook een leuke toevoeging aan de paastafel. Dit recept, geïnspireerd door Yvette van Boven's De grote oven van van Boven, combineert de heerlijke smaken van chocolade en kokos in een verrukkelijk machtig paasei. Het is als een paaskoekje (kokosmakronen) in de vorm van een ei, samengehouden met een romige chocolade botercrème.
Maak je geen zorgen als je glutenvrij eet. Je kunt eenvoudig de AH vrij van gluten meelmix gebruiken voor een glutenvrije variant van dit recept. Bakken wordt een feest met deze 12 chocolade kokos eieren met een vulling van chocolade botercrème. De bereiding van de crème is simpel gemaakt met boter, poedersuiker en zachte chocolade. Ze zijn niet alleen een leuk om te zien, maar ze zijn ook geweldig lekker. Ga aan de slag en maak met Pasen dit jaar je eigen chocolade ei.
Ook lekker: paasshake chocola banaan in ’n paashaas!
Ingrediënten
- 100 gr chocolade puur
- 200 gr geraspte kokos
- 150 gr suiker
- 50 gr bloem
- snuf zeezout
- 3 eiwitten
- 2 tl vanille extract
- 100 gr roomboter
- 120 gr poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Meng in een kom geraspte kokos, suiker, een snufje zout, bloem, eiwitten en 1 theelepel vanille-extract tot een dik beslag.
- Giet de helft van de gesmolten chocolade door het kokosmengsel en roer kort.
- Maak met 2 lepels 24 halve eieren en verdeel ze gelijkmatig over het bakpapier.
- Bak de halve eieren in 15 minuten knapperig en laat ze volledig afkoelen.
- Klop de boter met poedersuiker, 1 theelepel vanille-extract en de rest van de gesmolten chocolade tot een gladde crème.
- Smeer een beetje van de crème op een half ei en druk voorzichtig de andere helft erop.
- Voeg eventueel decoratie toe aan de paaseieren zoals sprinkles of hagelslag.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?