Paastaartje

Met perzik
  • Aantal: 10
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 40 min
Naar het recept

Dit paastaartje is een heerlijke lekkernij voor de Paasdagen, maar ook op gewone dagen natuurlijk erg lekker. Met dit recept maak je hem heel gemakkelijk zelf. Maak hem van tevoren of serveer hem warm! Gezellige Pasen!

Makkelijk met bladerdeeg

Met bladerdeeg kun je heel makkelijk een lekker taartje maken, en het ziet er dan ook nog eens erg leuk uit. Een simpel gebakje om zelf te maken dus!

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 2 blikken perziken
  • 1 pakje poeder voor banketbakkersroom
  • 1 ei, losgeklopt
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. 2Vouw van de bladerdeegplakjes alle randen ongeveer 2,5 cm dubbel. Er ontstaan platte vierkante bakjes. Leg ze naast elkaar op de bakplaat. Giet de perziken af en vang het vocht op.
  3. 3Meng in een kom 200 ml perzikenvocht en 200 ml water met de poeder voor banketbakkersroom met een garde. Klop tot een stevige room. Schep de gele room in de bladerdeegbakjes en strijk glad.
  4. 4Leg in elk bakje een perzik met de bolle kant naar boven. Bestrijk de randen van de bakjes met het ei, dit kan met een kwastje of gewoon met je vinger. Bak de taartjes in 20 tot 25 minuten gaar en bruin. Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker. Ze kunnen warm, lauw of koud gegeten worden.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...