Paastaartje

  • Hoeveelheid: 10
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 25m
  • Klaar in: 40m

Dit paastaartje is een heerlijke lekkernij voor de Paasdagen, maar ook op gewone dagen natuurlijk erg lekker. Met dit recept maak je hem heel gemakkelijk zelf. Maak hem van tevoren of serveer hem warm! Vrolijk Pasen!

Kijk voor meer heerlijke lekkernijen bij onze zoete recepten.

Paastaartje 3

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 2 blikken perziken
  • 1 pakje poeder voor banketbakkersroom
  • 1 ei (losgeklopt)
  • Poedersuiker

Paastaartje 2

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap2

Vouw van de bladerdeegplakjes alle randen ongeveer 2,5 cm dubbel. Er ontstaan platte vierkante bakjes. Leg ze naast elkaar op de bakplaat. Giet de perziken af en vang het vocht op.

Stap3

Meng in een kom 200 ml perzikenvocht en 200 ml water met de poeder voor banketbakkersroom met een garde. Klop tot een stevige room. Schep de gele room in de bladerdeegbakjes en strijk glad.

Stap4

Leg in elk bakje een perzik met de bolle kant naar boven. Bestrijk de randen van de bakjes met het ei, dit kan met een kwastje of gewoon met je vinger. Bak de taartjes in 20 tot 25 minuten gaar en bruin. Bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker. Ze kunnen warm, lauw of koud gegeten worden.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

71

Commentaar op recept

  1. posted by E Hubers on 1 april 2015

    Ziet er lekker uit,ik ga het proberen.

  2. posted by annelies on 2 april 2015

    Ziet er lekker uit..makkelijk te maken voor een leek als ikzelf. .en denk goedkoper dan een taart. ..je haalt er 10 uit dat is genoeg voor mij..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab