Paastaartje

met perzik
  • Aantal: 10
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 40 min
Naar het recept

Dit paastaartje is een zoete traktatie voor de paasdagen, maar ook op gewone dagen zal deze in trek zijn. Met dit recept maak je dit bladerdeeg gebakje heel gemakkelijk zelf. Maak van tevoren of serveer direct uit de oven. Een vrolijke paastafel!

Makkelijk met bladerdeeg

Met bladerdeeg kan je heel eenvoudig een lekker taartje maken en het ziet er dan ook nog eens leuk uit. Een simpel gebakje om zelf te maken dus!

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 2 blikken perziken
  • 1 pakje poeder voor banketbakkersroom
  • 1 ei, losgeklopt
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Vouw van de bladerdeegplakjes alle randen ongeveer 2,5 cm dubbel. Er ontstaan platte vierkante bakjes. Leg ze naast elkaar op de bakplaat. Giet de perziken af en vang het vocht op.
  3. Meng in een kom 200 ml perzikenvocht en 200 ml water met de poeder voor banketbakkersroom met een garde. Klop tot een stevige room. Schep de gele room in de bladerdeegbakjes en strijk glad.
  4. Leg in elk bakje een perzik met de bolle kant naar boven. Bestrijk de randen van de bakjes met het ei, dit kan met een kwastje of gewoon met je vinger. Bak de taartjes in 20 tot 25 minuten gaar en bruin. Bestrooi met poedersuiker. Deze kleine paastaartjes kan je warm, lauw of koud serveren.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...