Paddenstoelen polenta en gepocheerd ei
Gebakken paddenstoelen- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 30 min
- Kcal: 390
Paddenstoelen polenta en gepocheerd ei, gebakken paddenstoelen mix van cantharellen, oesterzwam of eekhoorntjesbrood. Lekker gerecht met ’n zacht lopend ei en polenta recept.
Gebakken paddenstoelen herfstgerecht
Gebakken paddenstoelen herfstgerecht, neem een mix van kastanje- champignons of mini oesterzwammen, neem eieren zó vers mogelijk, deze kun je ’t beste pocheren. Een pan met dikke bodem en gaan!
’t Perfecte eitje maken easy, je moet even weten wat je wilt, koken bakken of pocheren. Eitje! Zo doe je dat.
Polenta herfstgerecht
- Breng het water of bouillon met de boter en ’n snuf zout aan de kook. Doe de polenta erbij, zet het vuur wat lager en roer tot het gaat binden. Blijf nu zo’n 15 min regelmatig roeren zodat de polenta los komt van de pan.
- Roer na 10 min. de Parmezaan erdoor. Stort de polenta op een bord, strijk uit tot 1 cm dikte en laat opstijven (gaat vrij snel!). Breng een pan met water en een scheutje azijn tegen de kook aan.
- Snij de polenta in punten en bak in ’n scheutje olijfolie met een klontje boter aan beide zijden bruin. Snij en bak de paddenstoelen in wat olie, zout en peper naar smaak en bak eventueel het spek in stukjes mee.
- Breek de eieren per stuk in een kopje en laat heel voorzichtig in het bijna kokende water glijden zodat het ei bij elkaar blijft. Laat ze in zo’n 5 min. garen. Serveer de eieren bij de gebakken polenta en paddenstoelen. Polenta herfstgerecht maak je zó.
Eet eventueel met eenvoudig aangemaakte veldsla.
Ook lekker: Champignons op toast met kaas gebakken ui en platte peterselie, ’n heerlijk makkelijk en snel recept.
Of: Polenta maken ’n Italiaanse klassieker met rozemarijn.