Paddenstoelen polenta en gepocheerd ei
Paddenstoelen polenta en gepocheerd ei is een verrukkelijk gerecht dat de rijke smaken van diverse paddenstoelen zoals cantharellen, oesterzwammen of eekhoorntjesbrood perfect combineert met een zacht lopend gepocheerd ei. De polenta, een essentieel onderdeel van dit heerlijke herfstgerecht, wordt bereid volgens ons eigen basisrecept. Dit recept vormt de basis voor de polenta die een centrale rol speelt in deze smaakvolle combinatie.
Paddenstoelen polenta en gepocheerd ei, mix van cantharellen of oesterzwam met een zacht lopend ei recept.
Ingrediënten
- 375 ml bouillon of water
- 1 el boter
- 100 gr polenta
- 2 el geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eieren
- scheutje azijn
- olie om te bakken
- 200 gr paddenstoelen
Instructies
- Bereid de polenta volgens ons basisrecept voor polenta.
- Breng het water of bouillon met de boter en een snuf zout aan de kook. Doe de polenta erbij, zet het vuur wat lager en roer tot het gaat binden. Blijf regelmatig roeren zodat de polenta los komt van de pan.
- Roer na 10 minuten de Parmezaan erdoor. Stort de polenta op een bord, strijk uit tot 1 cm dikte en laat opstijven. Breng een pan met water en een scheutje azijn tegen de kook aan.
- Snij de polenta in punten en bak in een scheutje olijfolie met een klontje boter aan beide zijden bruin. Bak de paddenstoelen in wat olie, zout en peper naar smaak en bak eventueel het spek in stukjes mee.
- Breek de eieren per stuk in een kopje en laat heel voorzichtig in het bijna kokende water glijden. Laat ze in zo’n 5 minuten garen. Serveer de eieren bij de gebakken polenta en paddenstoelen.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?