Paddenstoelen ragout maken
Paddenstoelen ragout, heerlijk vega en romig! Dit simpele recept voor ragout is perfect voor op toast of in een ouderwets pasteibakje. Een favoriet voor een vegetarische kerst, en alles bereid in één pan - een echt eenpansgerecht. Dit traditionele ragoutrecept combineert verschillende paddenstoelen, zoals kastanjechampignons en beukenzwam, met sjalotjes, tijm en oregano. De mix van smaken is zacht en nootachtig, terwijl chilivlokken zorgen voor een pittige bite.
Chilivlokken zorgen voor een stevige bite, lekker wat pit!
Ook lekker: paddenstoelenstoof maken met eekhoorntjesbrood.
Ingrediënten
- 300 gr kastanjechampignons
- 200 gr paddenstoelen mix
- 250 gr champignons
- 2 sjalotten
- 40 gr boter
- 60 gr bloem of rijstmeel
- 125 ml slagroom vers
- 400 ml groentebouillon
- peper versgemalen
- 1 tl chilivlokken
- 2 takjes tijm
- 2 takjes oregano
- 4 takjes platte peterselie
Instructies
- Snijd de paddenstoelen in stukken en de champignons in vieren. Pel en snipper de sjalotten.
- Verhit de boter in een koekenpan en fruit de sjalotten kort tot ze zacht zijn.
- Voeg de paddenstoelen en champignons toe en bak tot ze vocht beginnen los te laten.
- Strooi de bloem of het rijstmeel over het mengsel en bak kort mee, terwijl je goed roert.
- Schenk de slagroom erbij en roer totdat de bloem is opgenomen en de saus begint te binden.
- Voeg de bouillon toe en breng de ragout al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 5 minuten zachtjes koken.
- Hak de peterselie fijn en voeg toe, samen met de takjes tijm en oregano. Breng de paddenstoelenragout op smaak met versgemalen peper en chilivlokken.
Ragout naken van een mix van paddenstoelen is hartstikke leuk en lekker (en makkelijk uit één pan)!
Ook lekker: ragout met kip.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Mooi en lekker recept het was heerlijk.
Hoi, voor hoeveel ragout bakjes is dit recept?
Je zou er zeker 6 tot 8 ragout bakjes mee kunnen vullen.
Heerlijk! Ik had bijna 1,5 pond gemengde paddestoelen in een To Good To Go pakket, ik kan weer even vooruit met mijn ragout 😊
Wat lekker!!
Nooit meer ragout uit blik. Als je dit geproefd heb dan ben je verpest. Wat een heerlijke zachte en toch volle smaak.
Dank Wilfried.
Héérlijk ik ga het vaker maken!
Thx Claudia!