Paddenstoelen ragout maken
Vega lekker- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 320
Paddestoelen ragout maken vega lekker. ’n Heerlijk romig en makkelijk recept. Lekker met toast of in een ouderwets pastei bakje. Favoriet voor een vegetarische kerst en makkelijk uit 1 pan, ’n eenpansgerecht.
Traditioneel ragout recept
Traditioneel ragout recept van verschillende paddestoelen, sjalotjes, tijm en oregano. Neem een mix van kastanje- champignons, witte en bruine beukenzwam met een zachte en nootachtige smaak.
Chilivlokken zorgen voor een stevige bite, lekker wat pit.
Ragout van een mix van paddestoelen
- Snij de paddenstoelen in stukken en de champignons in vieren, pel en snipper de sjalotten. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalotten kort.
- Voeg alle champignons en paddenstoelen bij de sjalot en bak tot ze wat vochtig worden. Voeg de bloem of rijstmeel toe en bak nog even kort mee. Schenk de slagroom bij het paddenstoelen mengsel en blijf roeren tot de bloem is opgenomen.
- Voeg de bouillon toe en breng de ragout al roerende aan de kook. Laat op laag vuur nog 5 minuten koken. Hak de peterselie fijn en voeg toe samen met de takjes tijm en oregano. Breng de ragout op smaak met verse peper en chilivlokken.
Ragout van een mix van paddestoelen, je maakt ’t zó uit één pan.
Ook lekker ragout met kip zelf gemaakt.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen
Héérlijk ik ga het vaker maken!
Thx Claudia!
Nooit meer ragout uit blik. Als je dit geproefd heb dan ben je verpest. Wat een heerlijke zachte en toch volle smaak.
Lekker hé, dank Wilfried.
Heerlijk! Ik had bijna 1,5 pond gemengde paddestoelen in een To Good To Go pakket, ik kan weer even vooruit met mijn ragout 😊
Wat lekker!!