Paddenstoelen ragout maken

Paddenstoelen ragout maken

Vega lekker
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 320

Paddestoelen ragout maken vega lekker. ’n Heerlijk romig en makkelijk recept. Lekker met toast of in een ouderwets pastei bakje. Favoriet voor een vegetarische kerst en makkelijk uit 1 pan, ’n eenpansgerecht.

Traditioneel ragout recept

Traditioneel ragout recept van verschillende paddestoelen, sjalotjes, tijm en oregano. Neem een mix van kastanje- champignons, witte en bruine beukenzwam met een zachte en nootachtige smaak.

Chilivlokken zorgen voor een stevige bite, lekker wat pit.

Ingrediënten

  • 300 gr kastanje champignons
  • 200 gr paddestoelen mix
  • 250 gr champignons
  • 2 sjalotten
  • 40 gr boter
  • 60 gr bloem of rijstmeel
  • 125 ml verse slagroom
  • 400 ml groentebouillon
  • verse peper
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes oregano
  • 4 takjes platte peterselie
Paddestoelen ragout
Paddestoelen ragout recept

Ragout van een mix van paddestoelen

  1. Snij de paddenstoelen in stukken en de champignons in vieren, pel en snipper de sjalotten. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalotten kort.
  2. Voeg alle champignons en paddenstoelen bij de sjalot en bak tot ze wat vochtig worden. Voeg de bloem of rijstmeel toe en bak nog even kort mee. Schenk de slagroom bij het paddenstoelen mengsel en blijf roeren tot de bloem is opgenomen.
  3. Voeg de bouillon toe en breng de ragout al roerende aan de kook. Laat op laag vuur nog 5 minuten koken. Hak de peterselie fijn en voeg toe samen met de takjes tijm en oregano. Breng de ragout op smaak met verse peper en chilivlokken.

Ragout van een mix van paddestoelen, je maakt ’t zó uit één pan.

Ook lekker ragout met kip zelf gemaakt.

Beoordeling: 3.9. van 23 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Claudia Kovacic 24 november 2020 at 11:31 - Reply

    Héérlijk ik ga het vaker maken!

  2. Wilfried verhaar 23 december 2021 at 14:21 - Reply

    Nooit meer ragout uit blik. Als je dit geproefd heb dan ben je verpest. Wat een heerlijke zachte en toch volle smaak.

  3. Corry van Hattum 22 april 2022 at 14:32 - Reply

    Heerlijk! Ik had bijna 1,5 pond gemengde paddestoelen in een To Good To Go pakket, ik kan weer even vooruit met mijn ragout 😊

  4. Karina 7 december 2023 at 18:07 - Reply

    Hoi, voor hoeveel ragout bakjes is dit recept?

  5. Martin Boone 21 december 2023 at 13:50 - Reply

    Mooi en lekker recept het was heerlijk.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024