Paddenstoelen ragout maken

Paddenstoelen ragout maken

Vega lekker
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 320

Paddestoelen ragout maken vega lekker. ’n Heerlijk romig en makkelijk recept. Lekker met toast of in ’n ouderwets pastei bakje. Favoriet voor een vegetarische kerst.

Traditioneel ragout recept

Traditioneel ragout recept van verschillende paddestoelen, sjalotjes, tijm en oregano. Neem een mix van kastanje- champignons, witte en bruine beukenzwam met een zachte en nootachtige smaak.

Chilivlokken zorgen voor een stevige bite, lekker wat pit.

Ingrediënten

  • 300 gr kastanje champignons
  • 200 gr paddestoelen mix
  • 250 gr champignons
  • 2 sjalotten
  • 40 gr boter
  • 60 gr bloem of rijstmeel
  • 125 ml verse slagroom
  • 400 ml groentebouillon
  • verse peper
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes oregano
  • 4 takjes platte peterselie
Paddestoelen ragout
Paddestoelen ragout recept

Ragout van een mix van paddestoelen

  1. Snij de paddenstoelen in stukken en de champignons in vieren, pel en snipper de sjalotten. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalotten kort.
  2. Voeg alle champignons en paddenstoelen bij de sjalot en bak tot ze wat vochtig worden. Voeg de bloem of rijstmeel toe en bak nog even kort mee. Schenk de slagroom bij het paddenstoelen mengsel en blijf roeren tot de bloem is opgenomen.
  3. Voeg de bouillon toe en breng de ragout al roerende aan de kook. Laat op laag vuur nog 5 minuten koken. Hak de peterselie fijn en voeg toe samen met de takjes tijm en oregano. Breng de ragout op smaak met verse peper en chilivlokken.

Ragout van een mix van paddestoelen, je maakt ’t zó.

Ook lekker ragout met kip zelf gemaakt.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.0. van 12 stemmen.
Please wait...