Paddenstoelenstoof maken

Paddenstoelenstoof maken

Met balsamico en rode wijn
  • Aantal: 2/3
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 45 min
  • Kcal: 190

Paddenstoelenstoof maken met balsamico en rode wijn, neem een mix van kastanjechampignons, shiitakes en oesterzwammen. ’n Super lekker vega en vegan herfststoof recept.

Vegetarische stoofpot

Vegetarische stoofpot afgemaakt met bosui en eekhoorntjesbrood ofwel gedroogde Funghi Porcini van Castellino. Met een verfijnde en nootachtige smaak is deze paddenstoel een perfecte aanvulling op deze vegetarische stoofpot.

Inspiratie: Boost je immuunsysteem met vitamine D extra vitamine, dit is wat je kan eten, ingrediënten voor ’n vitamine D -boost.

Ingrediënten

  • 500 gr paddenstoelen mix
  • 700 ml groentebouillon
  • 3 stuks bospeen
  • 2 teen knoflook
  • 2 sjalotten
  • flinke scheut rode wijn
  • 2 el balsamico azijn
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm

Optioneel

  • 1 el maizena
  • 15 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 2 bosui
Paddestoelenstoof maken

Stoofpan met paddestoelen recept

  1. Week eerst het eekhoorntjesbrood in een kom heet water. Maak de bospeen schoon en snij in stukken. Halveer de champignons en snij of scheur de shiitakes en oesterzwammen in niet al te kleine stukken.
  2. Pel en snipper de sjalotten en pers de knoflook. Neem een pan met dikke bodem en verhit een scheut olijfolie. Fruit de ui aan. Voeg na een paar minuten de paddestoelen, bospeen en knoflook toe. Breng op smaak met een snuf grof zout en vers gemalen peper.
  3. Blus af met ’n flinke scheut wijn na zo’n 5 min. Schenk de bouillon erbij en voeg de kruiden toe. Laat de deksel van de pan en laat zo’n 30 minuten zacht pruttelen. Voeg in de laatste 5 minuten de balsamicoazijn toe.
  4. Optioneel: Snij de bosui in fijne ringen, bak kort in olijfolie en laat uitlekken. Zet de koekenpan weer terug op het vuur. Haal het eekhoorntjesbrood uit het water, snij eventueel klein als je grote stukken hebt en bak een paar minuten.
  5. Schenk 100 ml van het weekvocht van het eekhoorntjesbrood bij de paddestoelenstoof. Verdun de maïzena met ’n beetje water en schenk ook bij de stoof. Schep de stoof in kommen en maak af met bosui en ’t eekhoorntjesbrood. Stoofpan met paddestoelen recept maak je zó.

Eet de paddenstoelenstoof met ’n groentepuree of een stuk zuurdesem brood.

Ook lekker: Pastinaakpuree zijdezacht met room of maak ’n Knolselderijpuree met knoflook, de lekkerste puree van groenten.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...
Vegan paddestoelen stoof