Paddestoelentaartje<br />

Paddestoelentaartje

Van bladerdeeg
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Lekker snel en makkelijk hartig vegetarisch taartje van gemengde paddestoelen, bladpeterselie en (glutenvrij) bladerdeeg uit de oven. Ik maakte deze met kastanjechampignons, ik had ze nog liggen en waren echt de moeite waard. Eigenlijk kun je alle soorten gebruiken, dat is ook zo met de kaas. Parmezaan is favoriet bij ons thuis, maar geitenkaas of feta kun je ook nemen.

Hartig taartje van paddestoelen recept

Perfecte snack als borrelhap of simpele maaltijd, je kan ze wat groter of juist wat kleiner maken. Een mooi taartje van leftovers, wat bosui, prei en topping van rucola, beleg met wat je nog in de koelkast hebt.

Ingrediënten

  • 300 gr gemengde paddestoelen
  • 1 rol of 6 plakjes bladerdeeg
  • scheut olijfolie
  • 25 gr parmezaan
  • handvol platte peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 1 ei

Bereidingswijze paddestoelentaartje

  1. Veeg de paddestoelen schoon en snij in plakjes. Rol het bladerdeeg uit of maak een grote lap van de losse plakjes ontdooid bladerdeeg. Snij 4 cirkels van 15 cm uit het deeg. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat nog even weg in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een grote koekenpan met een scheut olijfolie en bak de paddestoelen 3 minuten op hoog vuur, tot al het vrijgekomen vocht verdampt is en breng op smaak met verse peper.
  3. Neem de pan van het vuur, rasp de parmezaan, hak de bladpeterselie en knoflook en schep deze drie door de paddestoelen. Maak voor een opstaande rand in elk deegrondje met een bot mes op 1 cm van de rand een kleiner rondje. Schep een kwart van het paddestoelen mengsel op het midden van elke deegbodem. Smeer de rand in met losgeklopt ei. Bak de taartjes in een kwartier luchtig, en krokant. Serveer direct met schaaf van Parmezaan en platte peterselie.
Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...