Paddestoelentaartje met parmezaan

Paddestoelentaartje met parmezaan

Van bladerdeeg
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 276

Paddestoelentaartje van bladerdeeg, ’n lekker vega hartig taartje van gemengde paddestoelen, bladpeterselie en (glutenvrij) bladerdeeg uit de oven. Maak met kastanjechampignons of neem een mix paddestoelen. Zo ook met de kaas. Parmezaan is favoriet maar geitenkaas of feta zijn ook perfect.

Hartig taartje van paddestoelen recept

Perfecte snack als borrelhap of simpele maaltijd, ’n hartig taartje van paddestoelen recept. Je kan ze wat groter of juist wat kleiner maken. Een mooi taartje van leftovers, wat bosui, prei en topping van rucola, beleg met wat je nog in de koelkast hebt.

Ingrediënten

  • 300 gr gemengde paddestoelen
  • 1 rol of 6 plakjes bladerdeeg
  • scheut olijfolie
  • 25 gr parmezaan
  • handvol platte peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 1 ei

Bereidingswijze paddestoelentaartje

  1. Veeg de paddestoelen schoon en snij in plakjes. Rol het bladerdeeg uit of maak een grote lap van de losse plakjes ontdooid bladerdeeg. Snij 4 cirkels van 15 cm uit het deeg. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat nog even weg in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een grote koekenpan met een scheut olijfolie en bak de paddestoelen 3 minuten op hoog vuur, tot al het vrijgekomen vocht verdampt is en breng op smaak met vers gemalen peper en zout naar smaak.
  3. Neem de pan van het vuur, rasp de parmezaan, hak de bladpeterselie en knoflook en schep deze drie door de paddestoelen. Maak voor een opstaande rand in elk deegrondje met een bot mes op 1 cm van de rand een kleiner rondje.
  4. Schep een kwart van het paddestoelen mengsel op het midden van elke deegbodem. Smeer de rand in met losgeklopt ei. Bak de taartjes in een kwartier luchtig, en krokant. Serveer direct met schaaf van Parmezaan en platte peterselie.

Ook lekker: Rijst met paddestoelen recept, in bouillon gegaarde rijst met ’n mix van paddestoelen, takjes tijm en ketjap asin.

Beoordeling: 4.1. van 10 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Xavier 7 augustus 2020 at 15:53 - Reply

    Ik mis wat zout, zo vind ik ‘m wat flauw. Na het bakken ’n snuf zout op gedaan écht lekker.

    • Miranda Bernáth 7 augustus 2020 at 22:17 - Reply

      Dank voor je feedback Xavier, zout is persoonlijk moet je idd zelf toevoegen. De parmezaan heeft ook al best wat zout, fijn dat je ’t hartige taartje lekker vond.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024