Paella met garnalen en citroen
Simpele paella met garnalen, saffraan, koriander en peterselie is een heerlijk gerecht dat je in een handomdraai op tafel zet. Met sappige garnalen, smaakvolle rijst en verse kruiden is dit typisch Spaanse gerecht niet alleen lekker, maar ook eenvoudig te maken. Paella is er in vele variaties. Varieer met kip, salami of zeevruchten; bijna alles kan in deze eenpansmaaltijd. Paella met vis is bij ons op de redactie favoriet, en alles kookt samen in één pan!
Saffraan en paella zijn een iconische combinatie, onmisbaar in dit gerecht. Saffraan geeft de paella zijn prachtige kleur en subtiele smaak. Door de saffraan te weken in bouillon, komen zowel de kleur als de smaak optimaal tot hun recht.
Ook lekker: stoofpotje met vis en rijst.
Ingrediënten
- 500 gr cocktailgarnalen diepvries
- 0.05 gr saffraan
- 465 gr geroosterde rode paprika's uit pot
- 3 teentjes knoflook
- 20 gr koriander
- 20 gr peterselie vers
- 6 el 6 el olijfolie
- ½ el paprikapoeder
- ½ el gedroogde oregano
- 400 gr tomatenblokjes
- 1 lit visbouillon
- 300 gr paella rijst Antonio Sotos
- citroen of limoen
Instructies
- Zorg dat de garnalen zijn ontdooid. Laat de saffraan trekken in een kommetje met een beetje bouillon.
- Snijd ondertussen de paprika in reepjes en hak de knoflook, koriander, en peterselie fijn.
- Verhit de olie in een wok en bak de knoflook kort. Voeg de paprikapoeder, oregano, tomatenblokjes en paprikareepjes toe en bak kort mee.
- Schenk de hete bouillon en saffraan erbij, en roer rustig door. Breng het mengsel aan de kook. Verdeel de rijst gelijkmatig over de pan en laat het op middelhoog vuur in 25 minuten garen zonder te roeren. Controleer tussendoor de gaarheid van de rijst.
- Haal de pan van het vuur, roer de garnalen door de paella (je kunt ze ook vooraf kort bakken), en meng met koriander en peterselie. Dek de pan af en laat even rusten. Serveer de paella met partjes limoen of citroen.
Ook lekker: saffraanrisotto met citroen en peterselie.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?