Paella met garnalen
Saffraan, koriander en peterselie- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 35 min
Paella met garnalen, saffraan, koriander en peterselie, ’n pannetje lekkers zó op tafel. Garnalen rijst en heerlijke kruiden. Dit typisch Spaanse gerecht, ’n heerlijk recept en makkelijk te maken.
Saffraan en paella
Saffraan en paella die horen bij elkaar écht onmisbaar in de paella, de kleur is mooi en de smaak subtiel. Als je de saffraan laat weken in bouillon zorgt ’t ervoor dat zowel de kleur als de smaak optimaal vrijkomt.
’t Paella recept is er in vele variaties, varieer met kip, salami of zeevruchten, ’t kan allemaal bij paella. Paella met vis is meest gangbaar en alles gaat lekker in één pan, ’n eenpansgerecht. Meer eenpans recepten.
Paella recept
- Zorg dat de garnalen ontdooit zijn, de saffraan mag in een kommetje met een klein beetje bouillon en laat het even staan. Snijd de paprika in reepjes samen met de knoflook, koriander en de peterselie fijn.
- Verhit de olie in een wok en bak de knoflook kort. Voeg de paprikapoeder, oregano, tomatenblokjes en paprikareepjes toe en bak nog even kort.
- Voeg hete bouillon en de saffraan bij het mengsel en roer rustig door. Breng het geheel aan de kook en verdeel de rijst gelijkmatig over de pan en laat op middelhoog vuur in 25 min. garen zonder te roeren. Proef wel tussendoor de rijst op gaarheid.
- Neem de pan van het vuur, schep de garnalen door de paella (of bak deze van te voren kort om en om) en bestrooi en meng met de koriander en peterselie. Dek de pan af en laat nog even staan. Snij limoen of citroen in partjes en klaar, ’n paella recept maak je zó.
Ook lekker: Saffraanrisotto met citroen en peterselie, ’n Italiaanse rijst met saffraan recept en eenvoudig zelf te maken.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen