Paella met garnalen

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 35m

Grote pan met lekkers zó op tafel! Garnalen, rijst en heerlijke kruiden. Dit typisch Spaanse gerecht kun je het hele jaar wel eten en het geeft je misschien ook nog wel een heerlijk vakantiegevoel. Een makkelijk Paella recept.

Saffraan, onmisbaar in de paella

De saffraan is onmisbaar in de paella, het geeft een prachtige kleur en ook de smaak is subtiel aanwezig, een aroma van honing met een bittertje. Als je de saffraan laat weken in een beetje bouillon zorgt het ervoor dat de kleur en de smaak optimaal vrijkomen. “Het rode goud” Zoals we de saffraan ook wel noemen.

Paella recept met volop variatie

Paella recepten zijn er in zoveel variaties. De kenmerkende gele kleur bij paella van Saffraan blijft altijd maar varieer met kip, salami of zeevruchten, het kan allemaal bij dit recept.

Ingrediënten

  • 500 g diepvries cocktailgarnalen
  • 300 g risottorijst
  • 1 liter (vis) bouillon
  • 400 g tomatenblokjes
  • ½ el gedroogde oregano
  • ½ el paprikapoeder
  • 20 g verse peterselie
  • 3 tenen knoflook
  • 465 g geroosterde rode paprika's uit pot
  • 0.05 g saffraan
  • 6 el olijfolie
  • Limoen
  • 20 gr koriander

Bereidingswijze

Stap1

Zorg dat de garnalen ontdooit zijn, de saffraan mag in een kommetje met een klein beetje bouillon en laat het even staan. Snijd de paprika in reepjes samen met de knoflook, koriander en de peterselie fijn.

Stap2

Verhit de olie in een wok en bak de knoflook kort. Voeg de paprikapoeder, oregano, tomatenblokjes en paprikareepjes toe en bak nog even kort.

Stap3

Voeg hete bouillon en de saffraan bij het mengsel en roer rustig door. Breng het geheel aan de kook en verdeel de rijst gelijkmatig over de pan en laat op middelhoog vuur in 25 min. garen zonder te roeren. Proef wel tussendoor de rijst op gaarheid.

Stap4

Neem de pan van het vuur, schep de garnalen door de paella en bestrooi met de koriander en peterselie. Dek de pan af en laat nog even staan. Snijd de limoen in partjes en serveer!

Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

58

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab