Paella met garnalen

Paella met garnalen

Pannetje lekkers
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 35 min

Paella met garnalen, ’n pannetje lekkers zó op tafel. Garnalen rijst en heerlijke kruiden. Dit typisch Spaanse gerecht, ’n heerlijk recept en makkelijk te maken.

Saffraan en paella

Saffraan en paella die horen bij elkaar écht onmisbaar in de paella, de kleur is mooi en de smaak subtiel. Als je de saffraan laat weken in bouillon zorgt ’t ervoor dat zowel de kleur als de smaak optimaal vrijkomt.

’t Paella recept is er in vele variaties, varieer met kip, salami of zeevruchten, ’t kan allemaal bij paella.

Ingrediënten

  • 500 gr diepvries cocktailgarnalen
  • 300 gr risottorijst
  • 1 l vis bouillon
  • 400 gr tomatenblokjes
  • ½ el gedroogde oregano
  • ½ el paprikapoeder
  • 20 gr verse peterselie
  • 3 teen knoflook
  • 0.05 gr saffraan
  • 6 el olijfolie
  • limoen
  • 20 gr koriander
  • 465 gr geroosterde rode paprika’s uit pot

Paella recept

  1. Zorg dat de garnalen ontdooit zijn, de saffraan mag in een kommetje met een klein beetje bouillon en laat het even staan. Snijd de paprika in reepjes samen met de knoflook, koriander en de peterselie fijn.
  2. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook kort. Voeg de paprikapoeder, oregano, tomatenblokjes en paprikareepjes toe en bak nog even kort.
  3. Voeg hete bouillon en de saffraan bij het mengsel en roer rustig door. Breng het geheel aan de kook en verdeel de rijst gelijkmatig over de pan en laat op middelhoog vuur in 25 min. garen zonder te roeren. Proef wel tussendoor de rijst op gaarheid.
  4. Neem de pan van het vuur, schep de garnalen door de paella en bestrooi met de koriander en peterselie. Dek de pan af en laat nog even staan. Snij limoen in partjes en klaar, ’n paella recept maak je zó.

Ook lekker: Saffraanrisotto met citroen en peterselie, ’n Italiaanse rijst met saffraan recept en eenvoudig zelf te maken.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.1. van 26 stemmen.
Please wait...