Pancettahapjes met gekaramelliseerde sjalotjes

Een top amuse
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 35 min
  • Klaar in: 40 min
Naar het recept

Deze pancettahapjes zijn super leuk als amuse tijdens een diner voor de kerst of zomaar als hapje.

Amusehapjes

Amuses, leuke kleine hapjes die je meestal in één keer in je mond kan stoppen. Amuse betekent ‘plezier’ in het Frans. Dit zegt genoeg!

Ingrediënten

  • 3 sjalotten
  • 3 el crema di balsamico
  • 75 gr cranberrypaté
  • 8 plakjes pancetta
  • 20 gr boter
  • 1 el suiker
  • handje rucola

Bereidingswijze

  1. 1Snij de sjalotten in plakjes en smelt de boter in een steelpan. Fruit de sjalotten en voeg daarna de suiker en crema di balsamico toe. Zet het vuur laag en laat het in ongeveer 30 minuten karamelliseren.
  2. 2Verhit ondertussen een andere koekenpan met een antiaanbaklaag. Snij de paté in blokjes en wikkel om ieder blokje een plak pancetta. Bak ze in de koekenpan ongeveer 2 tot 3 minuten, tot de pancetta mooi krokant is.
  3. 3Verdeel de gekaramelliseerde sjalotjes over 4 kleine bordjes of amuselepels. Leg de pancettahapjes op de sjalotten en garneer het eventueel met wat rucola.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...