Pancettahapjes met gekaramelliseerde sjalotjes

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 35m
  • Klaar in: 40m

Deze pancettahapjes zijn uiterst geschikt als amuse tijdens het kerstdiner of als hapje.

Ingrediënten

  • 3 sjalotten
  • 3 eetlepels crema di balsamico
  • 75 gram cranberrypaté
  • 8 plakjes pancetta
  • 20 gram boter
  • 1 eetlepel suiker
  • Handje rucola

Bereidingswijze

Stap1

Snij de sjalotten in plakjes en smelt de boter in een steelpan. Fruit de sjalotten en voeg daarna de suiker en crema di balsamico toe. Zet het vuur laag en laat het in ongeveer 30 minuten karamelliseren.

Stap2

Verhit ondertussen een andere koekenpan met een antiaanbaklaag. Snij de paté in blokjes en wikkel om ieder blokje een plak pancetta. Bak ze in de koekenpan ongeveer 2 tot 3 minuten, tot de pancetta mooi krokant is.

Stap3

Verdeel de gekaramelliseerde sjalotjes over 4 kleine bordjes of amuselepels. Leg de pancettahapjes op de sjalotten en garneer het eventueel met wat rucola.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

47

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab