Pangasius rolletjes met paprikasaus

Pangasius rolletjes met paprikasaus

Vis op rolletjes
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 622
Naar het recept

Ben je op zoek naar een simpel, maar lekker gerecht met vis? Dit recept van pangasiusfilets met paprikasaus is super eenvoudig, pangasius rolletjes met paprika en kriel.

Pangasiusfilet met groenten

Filet van de pangasius, een lekkere vis, vooral in Vietnam gekweekt uit de oven met groenten.

Ook lekker: Maaltijdsalade met ham en oude kaas sperziebonen en rucola.

Ingrediënten

  • 2 ontdooide pangasiusfilets
  • 1 pot (295 gr) geroosterde paprika’s
  • 250 gr sperziebonen
  • 500 gr krieltjes met schil
  • 100 gr crème fraîche
Pangaiusfilet met krieltjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal 1 geroosterde paprika uit de pot en snij deze in 4 reepjes. Snij de pangasiusfilets in de lengte doormidden en bestrooi ze met peper en zout.
  2. Vet een ovenschaal in. Leg op iedere reep vis een reepje paprika en rol op. Prik eventueel vast met een prikker en leg in de ovenschaal. Bak ze minimaal 15 minuten in de voorverwarmde oven. Check even of ze gaar zijn, doe anders iets langer voor je ze serveert.
  3. Kook ondertussen de krieltjes en de sperziebonen gaar. Doe de overgebleven rode paprika’s met een beetje vocht, crème fraîche, peper en zout naar smaak in een blender en pureer tot een gladde saus. Verwarm de saus in een steelpan en serveer bij de vis, krieltjes en sperziebonen.

Maak de aardappels en groenten af met olijfolie, grof zeezout en verse kruiden.

Ook lekker: Mosterdaardappeltjes met varkensreepjes en sperziebonen.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.5. van 2 stemmen.
Please wait...
Pangasius filet rolletjes met paprika