Pangasiusfilet met paksoi en sperziebonen
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 20 min
'n Snel Oosters gerecht met pangasiusfilet, sperziebonen, paksoi, taugé, boemboe en rijst. Eenvoudig te maken en perfect voor een doordeweekse dag. Binnen een half uur aan tafel.
Oosterse roerbak met vis
De vis bak je even apart, de Oosterse roerbak van groenten lekker in één pan. Met de boemboe van sajoer boontjes zit de smaak direct goed. Rode pepers en kokos perfect voor de Oosterse roerbak met vis.
Ook lekker met vis: Pangasius rolletjes met paprikasaus paprika, sperziebonen en kriel. Meer vis recepten.
Bereidingswijze vis met boontjes
- Laat de pangasiusfilets ontdooien. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de pangasiusfilets met zout en peper.
- Dop de sperziebonen, kook kort, zo'n 4 minuten en snij de paksoi in stukjes. Verhit 1 el olijfolie in een wok en bak hierin de kort gekookte sperziebonen. Voeg na 2 minuten de boemboe toe en een scheut water. Voeg ook de paksoi toe en laat kort koken en daarna zo'n 10 minuten stoven.
- Bak de vis met 2 el olijfolie in een koekenpan gaar en bruin. Schep de taugé door de boemboe en serveer de vis met groente en rijst apart.
Maak af met wat frisse rasp van radijs en krokante uitjes.
Ook lekker: mosterdaardappeltjes met varkensreepjes en sperziebonen.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?