Panna cotta met aardbeiensaus
Een klassiek Italiaans dessert, panna cotta - wat letterlijk gekookte room betekent - met een frisse saus van aardbeien. Panna cotta is geweldig lekker en daarnaast heel makkelijk om te maken met dit basis recept.
Met dit simpele recept voor panna cotta kun je eindeloos variëren, denk aan een topping van vers fruit zoals een mix van rood fruit, bramen, frambozen en bosbessen. Of denk aan mango, passievrucht en witte chocolade. Vlak voor het serveren kun je amandelschaafsel roosteren of schaaf een stuk chocolade. Heerlijk om dit nagerecht zelf te maken met enkel vier basis-ingrediënten.
Meer makkelijke Italiaanse toetjes zoals, affogato, zabaglione of een mascarpone toetje.
Ingrediënten
- 2 blaadjes witte gelatine
- 3 el kristalsuiker
- 500 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 gr aardbeien
- 2 el poedersuiker
Instructies
- Begin met het weken van de gelatine in koud water, zo'n 5 tot 10 minuten.
- Breng ondertussen de slagroom aan de kook in een sauspan. Voeg al roerende de suiker en vanillesuiker toe. Haal de pan van het vuur.
- Knijp de gelatine uit en voeg deze al roerende aan de warme room toe. Zorg dat de gelatine helemaal oplost en laat het tot kamertemperatuur afkoelen.
- Vet siliconen vormpjes heel dun in met wat olie. Schenk de afgekoelde room erin en laat het 2 uur in de koelkast opstijven. Je kunt de panna cotta ook in glazen serveren, dan hoef je ze niet in te vetten.
Saus van aardbeien
- Doe de aardbeien (bewaar een aantal voor de topping), suiker en 2 el water in een kleine pan. Breng zachtjes aan de kook en laat 4 minuten koken op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
- Neem de pan van het vuur en duw de aardbeienpuree door een bolzeef of pureer. Vang de coulis op in een kommetje en laat een half uur afkoelen.
- Haal de vormpjes uit de koelkast en leg op elk bordje een panna cotta. Verdeel de aardbeiensaus erlangs en of erop. Maak af met de overige aardbeien.
Ook lekker: tiramisu met rood fruit en zoete dessert wijn.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?