Panna cotta met witte chocolade en passievrucht
Een heerlijk Italiaans dessert dat eenvoudig zelf te maken is, is panna cotta met witte chocolade en passievrucht. Wel moet je even geduld hebben voordat je de witte chocolade panna cotta kunt serveren; panna cotta is een Italiaans charmant eenvoudig toetje, waarvan de naam letterlijk gekookte room betekent. Met vanille, witte chocola en passievrucht is dit toetje een geweldige afsluiter. Panna cotta passievrucht recept gemaakt van room, suiker, gelatine en vanille vormt de basis, met een favoriete toevoeging zoals witte chocolade en passievrucht. Echt heel lekker.
Net als deze Italiaanse toetjes 3x lekker & snel, zabaglione of affogato of toch dolce mascarpone.
Ingrediënten
- 500 ml slagroom
- 20 gr suiker
- 1/2 vanillestokje
- 2 blaadjes witte gelatine
- 150 gr witte chocolade
- 2 passievruchten
Instructies
- Breng in een pannetje de slagroom met de suiker en het vanillestokje aan de kook.
- Neem de pan van het vuur en laat de room een kwartier trekken.
- Verwijder het vanillestokje en schraap het merg eruit. Roer dit door de room.
- Week de gelatine 5 minuten in koud water.
- Verwarm de room opnieuw en voeg de witte chocolade toe. Laat al roerend smelten.
- Knijp de gelatine uit en roer door de chocoladeroom.Laat het mengsel onder regelmatig roeren afkoelen tot een lobbig mengsel.
- Schenk de panna cotta in 4 vormpjes van 150 ml en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
- Houd de vormpjes even in heet water en stort de panna cotta op dessertborden. Schep het vruchtvlees van de passievruchten over de panna cotta met witte chocolade. Garneer eventueel met witte chocolade.
Tip: varieer met vormpjes en glazen.
Ook lekker: lemon posset een klassiek Engels nagerecht met citroen en koekjes.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?