Basisrecept voor pannenkoeken

Basisrecept voor pannenkoeken

Wat fijn is aan dit recept, is dat je enkel basis ingrediënten nodig hebt. Basisrecept voor pannenkoeken bakken met appel, spek of stroop! Maak ze lekker naturel met alleen wat poedersuiker, of ga voor kaas en gember of een andere (hartige) variatie.

Met dit basisrecept voor pannenkoeken bak je 10 stuks. En als je er overhoudt, neem ze dan gewoon mee voor de lunch in je trommel de volgende dag. Wil je een extra luchtige pannenkoek bakken? Voeg dan een theelepel bakpoeder toe aan het beslag.

Bak je graag glutenvrij, gebruik dan 240 gram boekweitmeel in plaats van pannenkoeken bakken met bloem, of een mix van boekweit- en rijstmeel.

Pannenkoeken bakken

Pannenkoeken bakken

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Basisrecept voor pannenkoeken bakken met appel, spek of stroop! Maak ze naturel met poedersuiker, of ga voor kaas en gember of een andere variatie.
Gang lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 10 pannenkoeken
calorieën 180

Ingrediënten

  • 260 gr bloem
  • 500 ml melk
  • 3 eieren
  • 1 snuf zout
  • olijfolie om in te bakken

Instructies

  • Doe de bloem samen met het zout in een kom. Voeg de eieren toe, samen met de helft van de melk, en klop het geheel. Voeg vervolgens de overige melk toe en mix tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe.
  • Schenk met een pollepel het pannenkoekenbeslag in de pan. Draai de pan zodat het beslag gelijkmatig verdeeld wordt. Bak de pannenkoek tot de bovenkant droog is. Keer de pannenkoek voorzichtig om met behulp van een spatel en bak ook de andere kant.
  • Houd de gebakken pannenkoeken warm terwijl je de rest bakt. Serveer ze heerlijk met stroop en suiker. Pannenkoeken bakken in een handomdraai!

Geef je er de voorkeur aan je pannenkoeken te bakken in een klontje boter? Dat kan natuurlijk ook.

Ook lekker: Amerikaanse pancakes, Amerikaanse pannenkoeken bakken.

Of probeer eens: wentelteefjes met boter, kaneel en vanille. Een eenvoudig en snel recept voor de lunch of een laat ontbijt. Witbrood gedoopt in een mengsel van ei, melk en kaneel, daarna gebakken.

Pannenkoeken basisrecept
Pannenkoek bakken
Pannenkoeken met bloem

Dit recept valt onder

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter