Pan­nen­koe­ken bakken

Pan­nen­koe­ken bakken

Dé basis
  • Aantal: 10
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
  • Kcal: 180

Pannenkoeken bakken dé basis en hoe makkelijk. ’n Basisrecept om zelf pannenkoeken te maken dat heb je nodig. Lekker en simpel met poedersuiker en stroop.

Pannenkoeken ’n basisbeslag

Pannenkoeken ’n basisbeslag recept voor zo’n 10 pannenkoeken. Heb je over? Neem ze de volgende dag gewoon mee voor de lunch in je trommel.

’n Extra luchtige pannenkoek bakken? Voeg dan een tl bakpoeder toe aan het beslag.

Bak je ’n naturel pannenkoek of voeg je liever nog iets toe. Denk aan plakjes appel, rozijn ananas of gember. Of ’n hartige variant met spek salami of kaas.

Bak je graag glutenvrij? Neem dan 240 gram boekweitmeel ipv bloem of een mix van boekweit- en rijstmeel.

Ingrediënten

  • 260 gr bloem
  • 500 ml melk
  • 3 eieren
  • snuf zout
  • olijfolie om in te bakken
Pannenkoek met gegrilde ananas

Pannenkoeken recept

  1. Doe de bloem samen met ’t zout in een kom. Voeg de eieren met de helft van de melk toe en klop. Voeg de overige melk toe en mix tot een glad beslag. Laat het beslag even staan.
  2. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm ’n scheutje olijfolie. Schenk met een pollepel pannenkoeken beslag in de pan. Verdeel het beslag gelijkmatig door de pan te draaien. Laat de pannenkoek bakken tot de bovenkant droog is. Keer de pannenkoek met behulp van een spatel en bak ook de andere kant.
  3. Hou de pannenkoeken warm tot alles gebakken is. Eet lekker met stroop en suiker. Pannenkoeken recept maak je zó.

Bak je je pannenkoeken liever in ’n klontje boter, dat kan natuurlijk ook.

Ook lekker: Amerikaanse pancakes ’n heerlijk Amerikaans ontbijt recept.

Of maak ‘n: Wentelteefjes recept met boter kaneel en vanille, dol op. ’n Heerlijk simpel en snel recept voor de lunch of ’n laat ontbijt. Witbrood in een mengsel van ei, melk en kaneel gebakken.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...