Pannenkoeken met Oosterse groenten
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
Waarom niet eens iets anders proberen met je pannenkoeken? Dit recept voor pannenkoeken met paprika, taugé, prei en witte kool, gecombineerd met (vega) gehakt en chilisaus, is hartig, lekker en snel te maken. Oosterse groenten zijn gezond, en met dit pannenkoekenrecept zet je een origineel gerecht op tafel dat je zeker zal verrassen.
We kennen allemaal de klassieke pannenkoek met stroop en suiker, maar een hartige variant is iets anders. Met deze heerlijke vulling van Oosterse groenten en gehakt maak je een verrassend lekkere pannenkoek. Perfect voor een lunch of een snelle maaltijd.
Bereidingswijze
- Verhit een beetje olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak het, al roerend, tot het mooi bruin is.
- Voeg de gesneden groenten (paprika, taugé, prei en witte kool) toe aan de wok. Roerbak alles gedurende ongeveer 5 minuten, totdat de groenten gaar maar nog knapperig zijn. Voeg de chilisaus toe en meng alles goed door elkaar. Laat het nog 2 minuten op het vuur staan om de smaken te laten intrekken.
- Verhit wat olie in een koekenpan. Bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin en gaar. Schep een lepel van het gehakt-groentemengsel op elke pannenkoek en vouw ze dubbel.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?