Paprika gevuld met spinazie en feta
- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 35 min
Paprika gevuld met spinazie en feta met witte bonen en oregano. Gevulde paprika's zijn makkelijk te maken, perfect dus. Zet ze op een bedje van verse spinazie of rucola al is het alleen voor de kleur, zo mooi!
Paprika gevuld met witte bonen
Paprika gevuld met witte bonen smaakt lekker zacht en zoet met wat pit van de chilivlokken, een perfecte match! Hou je niet van pittig of wil je de paprika kidsproof? Laat de chilivlokken dan voor hen achterwege en gebruik alleen wat verse peper.
Zo maak je een gevulde paprika
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil en snij de sjalotten in halve ringen, schil en pers de knoflook en ris de blaadjes van de takjes oregano. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook, kerrie en chilivlokken kort op laag vuur. Voeg de witte bonen in tomatensaus en oregano toe en meng mee.
- Was de paprika's en snij het bovenkantje eraf. Haal de zaadlijsten eruit en zet beide in een ingevette ovenschaal.
- Voeg de spinazie toe aan de bonen en laat iets slinken. Verkruimel de feta kaas voor drie kwart bij het bonenmengsel en verdeel over de paprika’s. Stop de vega paprika's goed vol, druk aan en verkruimel de laatste fetakaas als topping. Bak in 20 minuten gaar in de oven en eet direct. Zó maak je een gevulde paprika.
Eet deze lekkere vegetarische hap met rijst.
Meer paprika's vullen? Paprika met een Mexicaanse twist, chilivlokken, maïs en cottage cheese. Super easy!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?