Paprika met gehakt en kaas (puntpaprika)
Geroosterde paprika met gehakt, kaas, chilipoeder en komijn, een simpel ovengerecht met puntpaprika. Met een smaakvolle saus van tomaat, ui en knoflook maak je dit gerecht eenvoudig en staat het in een mum van tijd op tafel. De paprika's worden in de oven heerlijk zacht en zoet, terwijl de vulling vol smaak blijft. Dit paprika-gehakt recept is snel zelf te maken met lekker veel gesmolten kaas!
Liever een vega optie? Vervang het gehakt door rulstukjes – werkt perfect!
Ook lekker: pasta met paprika en gehakt.
Ingrediënten
- 4 rode paprika's (puntpaprika)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- snuf chilipoeder
- 1 el olijfolie
- 320 gr gehakt
- 150 ml tomatensaus
- 80 gr geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de paprika’s, snijd ze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op een bakplaat bekleed met bakpapier, en besprenkel ze met olijfolie, versgemalen peper en een snuf zout.
- Pel en snipper de ui, en pers de knoflook. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook kort. Voeg de kruiden en het gehakt toe en bak het geheel gaar. Breng op smaak met peper en zout, voeg de tomatensaus toe en roer alles goed door.
- Meng de helft van de kaas door het gehaktmengsel. Vul de paprika’s met dit mengsel en strooi de rest van de kaas eroverheen. Bak de gevulde paprika’s 20 minuten in de oven, tot ze zacht en geurig zijn.
- Serveer de paprika met gehakt met een lepel dikke yoghurt.
Maak de gevulde paprika’s af met een scheutje olijfolie en versgemalen peper.
Ook lekker: Mexicaanse paprika's met chilivlokken en cottage cheese.
Minder koolhydraten: koolhydraatarme recepten maken!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?