Paprika tomatensoep
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 35 min
- Kcal: 180
Paprika tomatensoep van gegrilde groenten, tomaat ui en paprika uit de oven simpel en snel gemaakt. 'n Lekkere vega soep, maar vul gerust aan met balletjes voor extra vulling.
Geroosterde groenten
De geroosterde groenten uit de oven geven de paprika tomatensoep nog meer smaak, 'n gezonde soep vol groente waaraan je weinig werk hebt, de oven doet 't meest.
Ook lekker: Gele tomaat paprika soep mét burrata.
Geroosterde paprika tomatensoep
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Pel de uien en snij in grove stukken. Snij de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snij ook de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten.
- Leg de uien, tomaten en paprika met hun velletje naar beneden op de bakplaat. Leg de ongepelde tenen knoflook erbij en besprenkel met olijfolie, tijm en vers gemalen peper en zout naar smaak. Schuif de bakplaat voor 20 minuten in de oven en laat de groenten roosteren.
- Haal de bakplaat uit de oven. Druk de teentjes knoflook uit de schil en schep de geroosterde groenten in een soeppan samen met de basilicum en paprikapoeder. Vul aan met de bouillon en breng aan de kook. Pureer tot een gladde soep en schep in kommen. Geroosterde paprika tomatensoep zo maak je 't.
Maak af met verse basilicum, drup olijfolie en pita's.
Ook lekker: Italiaanse groentesoep 'n makkelijk minestrone recept.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Simpel recept en erg lekker. Ik heb de papaprikapoeder vervangen door gerookte paprikapoeder waardoor hij iets pittiger is.
Lekker Yvonne, ’n beetje pit!