
Parelcouscous salade met lentegroen, feta en granaatappelpitjes
Zin in een bord vol kleur en frisheid? Maak dan deze parelcouscous salade: een allrounder die je kunt serveren als een doordeweekse maaltijd, salade bij de picknick, of fijne kantoorlunch. We combineren het beste van de lente met een frisse dressing. Denk aan groene asperges, doperwten en verse kruiden als munt en peterselie. Buiten het seizoen om kun je de groene asperges trouwens inruilen voor bimi, ook wel broccolini of broccoli asperges genoemd, want die werken net zo goed en geven dezelfde bite. Want bite heeft deze salade zeker.
Naast lentegroen gaat er feta in de salade, waarbij we een voorkeur hebben voor feta van schapenmelk. Voor frisheid granaatappelpitjes en natuurlijk de dressing met olijfolie en citroen.
Het fijne aan de parelcouscous salade is dat je hem goed van tevoren kunt maken. Handig als je voor de aankomende week je lunch in meerdere porties wilt bereiden, of als je een uitgebreide lunch of picknick hebt. De groene salade zet je binnen 30 minuten op tafel en is de definitie van koken dat weinig energie kost, maar onwijs veel oplevert!
Wil je er een volledige maaltijd van maken of extra proteïne toevoegen? Dan kun je de parelcouscous salade aanvullen met gegrilde kip of halloumi, of kies eens voor krokant geroosterde kikkererwten!
Om erbij te serveren: geroosterde kip uit de oven.

Ingrediënten
- 200 gr parelcouscous
- 1 handje munt gehakt
- 1 handje peterselie gehakt
- 100 gr groene asperges
- 1 citroen
- 2 el olijfolie
- zout en peper naar smaak
- 100 gr edamame bonen of doperweten
- 1 komkommer in plakjes
- 200 gr feta
- granaatappelpitjes naar smaak
Instructies
- Kook de parelcouscous volgens de verpakking in gezouten water. Giet af en spoel koud om snel te laten afkoelen. Laat uitlekken en zet opzij terwijl je verder gaat met de rest van de parelcouscous salade.
- Bereid een ijsbad met ijsblokjes en water. Zet een pan met gezouten water op het vuur. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd daarna in stukken van 2 a 3 centimeter. Blancheer de groene asperges ongeveer 3 minuten en laat daarna afkoelen in het ijsbad. Doe daarna hetzelfde voor de doperwten.
- Dep de groenten droog en voeg samen met de plakjes komkommer toe aan een grote kom.
- Rasp de citroen erboven en knijp het sap van de helft van de citroen uit. Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper. Schep het geheel goed om.
- Doe de parelcouscous in de kom, verkruimel de feta en doe als laatste de grof gesneden munt en peterselie en granaatappelpitjes erbij.
- Hussel de parelcouscous salade nog eens goed en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.
Geen aspergeseizoen? Kies dan voor broccolini, gewone broccoli of zelfs groene paprika! Ook sugar snaps zijn een lekkere toevoeging aan deze parelcouscous salade.
Toetje erbij: gegrilde perziken met mascarpone en pistachenoten.


Deel dit recept
Wat vind je van het recept?