Parelhoen in rode wijnsaus

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 1:10 h
  • Klaar in: 1:15 h

Dit luxueuze gerecht is heel eenvoudig zelf te bereiden. Maak het met kerst of wanneer je een luxe hoofdgerecht op tafel wil zetten.

Tip: Dit gerecht smaak heerlijk bij wat aardappeltjes en sperziebonen.

Ingrediënten

  • 800 gram parelhoen
  • 6 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram boter
  • 250 gram gewelde pruimen (zonder pit)
  • 750 ml rode wijn
  • 100 ml rode port
  • 75 gram magere spekreepjes
  • 60 ml crème fraîche

Bereidingswijze

Stap1

Snij de parelhoen met een scherp mes in 8 delen. De poten, de vleugels, en borst- en rugdelen. Snij de bosui in ringetjes, de pruimen in stukjes en de knoflook fijn.

Stap2

Doe de boter in een grote braadpan en zet hem op halfhoog vuur. Bak de parelhoen rondom bruin en bestrooi ze naar smaak met peper en zout.

Stap3

Verhit ondertussen een grote koekenpan en bak hierin de spekreepjes krokant. Bak de bosui kort mee en voeg ook de knoflook toe. Schep het geheel om en voeg de wijn en de port in delen toe tot de saus lichtgebonden is.

Stap4

Voeg nu ook de pruimen, 400 ml water en wat peper en zout toe. Breng de saus aan de kook en giet het bij de parelhoen in de pan. Doe de deksel op de pan en stoof het vlees gaar in ongeveer een uur. Vergeet het vlees niet af en toe te keren.

Stap5

Roer vlak voor het serveren de crème fraîche door de saus.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

44

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab