Pasta al Limone e pollo (met citroen en kip)
Dit is echt een heerlijk klassiek Italiaans pastagerecht: pasta Pollo e Limone. Deze eenvoudige pasta met citroen is verfrissend van smaak en romig dankzij de kruidenroom. Wij gebruiken graag glutenvrije tagliatelle, maar je kunt elke pastasoort naar keuze gebruiken voor de perfecte textuur. De combinatie van citroen en kruidenroom zorgt voor een fijne balans tussen fris en romig. Dit snelle en simpele recept is ideaal voor een doordeweekse dag, wanneer je een smaakvolle maaltijd wilt zonder veel gedoe.
'Ik heb pasta Pollo e Limone voor het eerst geproefd in een restaurant en was meteen verkocht. Nu maak ik het regelmatig thuis, zelfs vegetarisch met vegetarische kipstuckjes.' pasta met citroen is echt een favoriet.
Ook lekker: pasta met pesto en kip.
Ingrediënten
- 400 gr kipfilet
- 1 citroen bio
- 200 gr cherrytomaten
- 185 gr kruidenroomkaas
- 20 gr platte peterselie
- 300 gr tagliatelle of een andere pasta
Instructies
- Snijd de kipfilet in kleine stukjes en kruid met peper en zout. Wok de kip tot deze gaar is.
- Breng in een andere pan water aan de kook en kook de tagliatelle (of een andere pasta) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Halveer ondertussen de cherrytomaatjes en voeg ze toe aan de gebakken kip. Voeg vervolgens de roomkaas toe en roer op een laag vuur.
- Rasp de schil van de gewassen citroen boven de wok en voeg fijngehakte peterselie toe.
- Giet de tagliatelle af en meng door de saus eventueel met een scheut kookvocht. Serveer de pasta pollo in diepe borden met versgemalen peper naar smaak.
Ook lekker: macaroni met kaas.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Ik zou persoonlijk de cherrytomaatjes pas op het laatste moment toevoegen. Want bij mij werden ze prut. Verders een lekker makkelijk recept.
Dank voor je feedback Ingrid!
Wat voor kruiden roomkaas gebruik je hiervoor?
Je kan verschillende nemen Jeanine. Denk aan kruidenkaas cuisine, Philadelphia of een zuivelspread.