Pasta al Limone e pollo
Pasta recept met citroen- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 20 min
Een Italiaans pasta gerecht, pasta Pollo e limone. Een simpele pasta met citroen, ik gebruik glutenvrije tagliatelle maar dit kan natuurlijk met alle pasta soorten naar keuze.
Lekker fris door de citroen
Heerlijk fris van smaak door de citroen die erin zit en daarnaast lekker zacht door de kruidenroom. Een snel en makkelijk recept voor een doordeweekse dag!
Pasta Pollo e Limone heb ik ooit voor het eerst in een restaurant gegeten. Ik vond dit gerecht gemaakt met verse pasta zo lekker dat ik het thuis regelmatig maak.
Vegetarisch is ook heerlijk, met vegetarische “kipstuckjes” van de vega slager, aanrader!
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in kleine stukjes, voeg peper en zout toe en wok tot de kip gaar is.
Breng in een andere pan water aan de kook. Als het water kookt voeg dan de glutenvrije tagliatelle (of aan andere pasta naar keuze) toe. - De cherrytomaatjes kan je intussen halveren en toevoegen aan de kip, daarna mag de roomkaas er ook bij, roer om op een laag vuur.
- Rasp de hele citroenschil na dat je deze gewassen hebt boven de wok. Hak de peterselie fijn en voeg deze ook toe.
- Giet de pasta af en serveer de pasta in een diep bord met de saus en verse peper.
Ik zou persoonlijk de cherrytomaatjes pas op het laatste moment toevoegen. Want bij mij werden ze prut. Verders een lekker makkelijk recept.
Dank voor je feedback Ingrid!
Wat voor kruiden roomkaas gebruik je hiervoor?
Je kan verschillende nemen Jeanine. Denk aan kruidenkaas cuisine, Philadelphia of een zuivelspread.