Pasta al Limone e pollo

Pasta al Limone e pollo

Pasta recept met citroen
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Een Italiaans pasta gerecht, pasta Pollo e limone. Een simpele pasta met citroen, ik gebruik glutenvrije tagliatelle maar dit kan natuurlijk met alle pasta soorten naar keuze.

Lekker fris door de citroen

Heerlijk fris van smaak door de citroen die erin zit en daarnaast lekker zacht door de kruidenroom. Een snel en makkelijk recept voor een doordeweekse dag!

Pasta Pollo e Limone heb ik ooit voor het eerst in een restaurant gegeten. Ik vond dit gerecht gemaakt met verse pasta zo lekker dat ik het thuis regelmatig maak.

Vegetarisch is ook heerlijk, met vegetarische “kipstuckjes” van de vega slager, aanrader!

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet
  • 1 citroen
  • 200 gr cherrytomaten
  • 185 gr kruidenroomkaas
  • 20 gr platte peterselie
  • 300 gr tagliatelle of een (glutenvrije) pasta naar keuze

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in kleine stukjes, voeg peper en zout toe en wok tot de kip gaar is.
    Breng in een andere pan water aan de kook. Als het water kookt voeg dan de glutenvrije tagliatelle (of aan andere pasta naar keuze) toe.
  2. De cherrytomaatjes kan je intussen halveren en toevoegen aan de kip, daarna mag de roomkaas er ook bij, roer om op een laag vuur.
  3. Rasp de hele citroenschil na dat je deze gewassen hebt boven de wok. Hak de peterselie fijn en voeg deze ook toe.
  4. Giet de pasta af en serveer de pasta in een diep bord met de saus en verse peper.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.9. van 49 stemmen.
Please wait...