Pasta all’amatriciana

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 25m
  • Klaar in: 35m

All’amatriciana is een saus die gebaseerd is op pancetta, Grana Padano en gepelde en ontpitte tomaten. Binnen een half uur heb je deze heerlijke pasta op tafel. Je kunt voor dit recept kun je allerlei soorten pasta gebruiken. In plaats van de originele pancetta kun je ook spekreepjes gebruiken. Breng het gerecht op smaak met een beetje zout en peper. Waan je met dit heerlijke gerecht even in Italië!

 

Ingrediënten

  • 400 gr pasta
  • 500 gr passata di pomodoro
  • 200 gr pancetta of spekjes
  • 200 gr Grana Padano
  • 1 tomaat
  • 1 knoflookteen
  • 1 ui
  • 6 zwarte olijven
  • Basilicum

Bereidingswijze

Stap1

Snipper de ui en snijdt de pancetta in reepjes. Pel de tomaat, ontpit en snijd deze blokjes. Fruit de ui met een beetje olijfolie aan in een braadpan en voeg daarbij de pancetta toe. Als de pancetta kleurt voeg je de geperste knoflookteen en de tomatenblokjes toe. Roer het gedurende 1 minuut door.

Stap2

Voeg de passata di pomodoro toe en laat het geheel 15 minuten sudderen op laag vuur. Kook ondertussen de pasta al dente volgens de verpakking.

Stap3

Voeg een paar fijngesneden blaadjes basilicum en in plakjes gesneden olijven toe aan de saus. Giet de pasta af en serveer de saus over de pasta. Maak het gerecht af door de Grana Padano over het gerecht te raspen in schilfers.

Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

41

Commentaar op recept

  1. posted by ton on 8 maart 2015

    Amatriciana,
    heerlijk recept.
    Maar er moeten pepers in, deze pastasaus staat er bekent omdat hij pikant is!!!

    Mvg, Ton de pastaliefhebber

    • posted by Vera on 9 maart 2015

      Bedankt voor de tip Ton. Het geeft het gerecht zeker nog wat extra pit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab