Pasta all'amatriciana recept
Saus van tomaten, pancetta en Grana Padano- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 25 min
- Klaar in: 35 min
All’amatriciana is een saus die gebaseerd is op pancetta, Grana Padano en gepelde en ontpitte tomaten. Binnen een half uur heb je deze heerlijke pasta op tafel.
Pancetta of spekreepjes
Voor dit recept kun je allerlei soorten pasta gebruiken. In plaats van de originele pancetta kun je ook spekreepjes gebruiken. Breng het gerecht op smaak met verse peper. Waan je met dit heerlijke gerecht even in Italië!
Bereidingswijze
- Snipper de ui en snijdt de pancetta in reepjes. Pel de tomaat, ontpit en snijd deze blokjes. Fruit de ui met een beetje olijfolie aan in een braadpan en voeg daarbij de pancetta toe. Als de pancetta kleurt voeg je de geperste knoflookteen en de tomatenblokjes toe. Roer het gedurende 1 minuut door.
- Voeg de passata di pomodoro toe en laat het geheel 15 minuten sudderen op laag vuur. Kook ondertussen de pasta al dente volgens de verpakking.
- Voeg een paar fijngesneden blaadjes basilicum en in plakjes gesneden olijven toe aan de saus. Giet de pasta af en serveer de saus over de pasta. Maak het gerecht af door de Grana Padano over het gerecht te schaven.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen