Authentiek Italiaans: pasta all’amatriciana
Hier ga je heel blij van worden: klassieke Italiaanse smaken van all'amatriciana saus, gemaakt met pancetta, Grana Padano en tomaten. Binnen een half uur staat deze heerlijke pasta op tafel. Varieer met verschillende pastatypes of gebruik spekreepjes voor een twist. Breng op smaak met versgemalen peper en waan jezelf even in Italië.
Voor dit pasta all'amatriciana recept maak je makkelijk zelf tomatensaus.
Deze pasta met pancetta: pasta carbonara is ook een aanrader!
Recept afdrukken
Een snel en eenvoudig recept voor All'amatriciana pasta, boordevol Italiaanse smaken. Maak de pasta compleet met pancetta, Grana Padano en verse tomaat.
Ingrediënten
- 320 gr pasta
- 500 gr passata di pomodoro
- 200 gr pancetta of spekjes
- 200 gr Grana Padano
- 1 tomaat in blokjes
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 ui
- 6 zwarte olijven in plakjes
- basilicum vers
- olijfolie
Instructies
- Snipper de ui en snijd de pancetta in reepjes. Pel de tomaat, ontpit en snijd deze in blokjes.
- Verhit een beetje olijfolie in een braadpan en fruit de ui.
- Voeg de pancetta toe en bak tot deze kleurt. Voeg dan de geperste knoflookteen en tomatenblokjes toe en roer gedurende 1 minuut.
- Voeg de passata di pomodoro toe en laat het geheel 15 minuten sudderen op laag vuur.
- Kook ondertussen de pasta al dente volgens de verpakking.
- Voeg een paar fijngesneden blaadjes basilicum en in plakjes gesneden olijven toe aan de saus.
- Giet de pasta af (bewaar wat kookvocht) en voeg toe aan de saus. Maak de pasta all'amatriciana af door de Grana Padano over het gerecht te schaven.
Ook lekker: pasta met mascarponesaus.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?