Pasta carbonara
Een fantastische klassieker- Aantal:
4
- Bereidingstijd:
5 min
- Wachttijd:
15 min
- Klaar in:
20 min
- Kcal:
684
Dit wereldberoemde gerecht uit Italië is makkelijk te maken, de klassieker onder de klassiekers. De heerlijke smaken van dit pasta carbonara recept passen perfect bij elkaar, enne.. uiteraard zónder room! Dit spaghetti gerecht is over heel de wereld erg geliefd.
Carbonara recept
Spek, ’t liefst guanciale en ei, carbonara of ‘alla carbonara’ is een Italiaanse saus die met spaghetti wordt gegeten. De saus wordt gemaakt met ingrediënten als buikspek, kaas, liefst pecorino en ei. Deze variant is ook lekker met paddestoelen maar niet gebruikelijk voor het originele carbonara recept.
Guanciale – wangspek
Als je dit originele carbonara recept wilt maken met guanciale (letterlijk vertaald wang) spek kan je het beste even langs een Italiaanse delicatessen winkel om het te kopen. Het spek heeft een fijne smaak door het zout en peper wat is ingewreven.
Pasta carbonara
Ingrediënten
- 250 gr guanciale (Italiaans wangspek) of pancetta
- 400 gr spaghetti
- 150 gr pecorino Iets extra voor 't serveren
- 4 eieren dooiers
- zwarte peper vers gemalen
Instructies
- Breng een pan met gezouten water aan de kook. Kook de spaghetti al dente gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Snij het Italiaanse spek in dunne reepjes en bak in zo’n 5 minuten licht krokant. Rasp de Pecorino kaas ondertussen en splits de eieren en kluts de eidooiers kapot.
- Schep de spaghetti uit de pan en rechtstreeks in de pan bij het gebakken Italiaanse spek. Voeg ook gelijk de rasp van de Pecorino kaas toe samen met een beetje kookvocht.
- Haal de pan van het vuur en voeg de eidooiers toe aan de spaghetti. Roer goed door voor een romige saus. Maak af met vers gemalen peper.
Schep op borden en maak eventueel af met een paar drupjes goede olijfolie.
Ook lekker: pasta met ontbijtspek en room.
Spaghetti carbonara is een grote favoriet uit de Italiaanse keuken. Helemaal eens, ’n super lekker, snel en origineel recept.
Tip: klontjes in de saus? Voeg een scheutje kookvocht toe en blijf roeren. Je zult zien dat er langzaam een mooie gladde carbonara saus ontstaat. Het maken van de carbonara saus is écht simpel.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen