Pasta carbonara

Pasta carbonara

Een fantastische klassieker
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 5 min
  • Wachttijd: Wachttijd 15 min
  • Klaar in: Klaar in 20 min
  • Kcal: Calorieën 684

Dit wereldberoemde gerecht uit Italië is makkelijk te maken, de klassieker onder de klassiekers. De heerlijke smaken van dit pasta carbonara recept passen perfect bij elkaar, enne.. uiteraard zónder room! Dit spaghetti gerecht is over heel de wereld erg geliefd. Dit pasta gerecht heeft zijn naam te danken aan de steenkoolbranders, ook wel ‘carbonari’ die naar hun werk gingen met wat handige ingrediënten waarmee ze hun lunch bereidden.

Carbonara recept

Spek, ’t liefst guanciale en ei, carbonara of ‘alla carbonara’ is een Italiaanse saus die met spaghetti wordt gegeten. De saus wordt gemaakt met ingrediënten als buikspek, kaas, liefst pecorino en ei. Deze variant is ook lekker met paddestoelen maar niet gebruikelijk voor het originele carbonara recept.

Guanciale – wangspek

Als je dit originele carbonara recept wilt maken met guanciale (letterlijk vertaald wang) spek kan je het beste even langs een Italiaanse delicatessen winkel om het te kopen. Het spek heeft een fijne smaak door het zout en peper wat is ingewreven.

Pasta carbonara

Pasta carbonara

4 van 91 stemmen
Recept afdrukken
Bereid de klassieke Italiaanse pasta carbonara zonder room, met ingrediënten zoals guanciale (wangspek), pecorino kaas en eieren. Een beroemd gerecht.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 684

Ingrediënten

  • 250 gr guanciale (Italiaans wangspek) of pancetta
  • 400 gr spaghetti
  • 150 gr pecorino Iets extra voor 't serveren
  • 4 eieren dooiers
  • zwarte peper vers gemalen

Instructies

  • Breng een pan met gezouten water aan de kook. Kook de spaghetti al dente gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij het Italiaanse spek in dunne reepjes en bak in zo’n 5 minuten licht krokant. Rasp de Pecorino kaas ondertussen en splits de eieren en kluts de eidooiers kapot.
  • Schep de spaghetti uit de pan en rechtstreeks in de pan bij het gebakken Italiaanse spek. Voeg ook gelijk de rasp van de Pecorino kaas toe samen met een beetje kookvocht.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de eidooiers toe aan de spaghetti. Roer goed door voor een romige carbonara saus. Maak af met vers gemalen peper.

Schep op borden en maak eventueel af met een paar drupjes goede olijfolie.

Ook lekker: pasta met ontbijtspek en room.

Spaghetti carbonara is een grote favoriet uit de Italiaanse keuken. Helemaal eens, ’n super lekker, snel en origineel recept.

Tip: klontjes in de saus? Voeg een scheutje kookvocht toe en blijf roeren. Je zult zien dat er langzaam een mooie gladde carbonara saus ontstaat. Het maken van de carbonara saus is écht simpel.

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter