Pasta carbonara

Een fantastische klassieker
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Dit wereldberoemde gerecht uit Italië is makkelijk klaar te maken, een echte klassieker! De heerlijke smaken van deze pasta carbonara passen perfect bij elkaar, waardoor dit gerecht over heel de wereld een erg geliefd gerecht geworden is.

Carbonara

Spek en ei, Carbonara of alla Carbonara is een Italiaanse saus die met spaghetti wordt gegeten. De saus wordt gemaakt met ingrediënten als buikspek, kaas en ei.

Tip: gebruik eventueel een beetje melk om het potje uit te spoelen. Bestrooi het gerecht met wat geraspte Parmezaanse kaas voor wat extra smaak.

Ingrediënten

  • 100 gr gerookte spekreepjes
  • 100 gr hamblokjes
  • roerbakmix met champignons
  • 2 teen knoflook
  • 1 potje Grand’Italia carbonara
  • 250 gr spaghetti
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. 1Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Kook de pasta hierin gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. 2Verhit een grote braadpan of wokpan met wat olijfolie. Bak hierin de spekjes een paar minuten. Snipper de ui en voeg deze samen met de hamblokjes en de geperste teen knoflook toe aan de pan. Bak het geheel een paar minuten zodat de ui gefruit is en de spekjes krokant zijn.
  3. 3Voeg nu ook de roerbakmix toe en roerbak deze mee. Voeg, wanneer het meeste vocht eruit is, de carbonarasaus toe. Roer het geheel goed door en laat het een paar minuten pruttelen. Serveer de pasta met de saus.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...