Pasta carbonara met ontbijtspek

klassieker! Crispy spek en romige saus
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Pasta carbonara, een klassieker! Een romige saus met crispy ontbijtspek, zeker een aanrader.

Échte Carbonara, gaat geen room

In een échte pasta carbonara gaat eigenlijk geen room. De saus voor deze pasta maak je van eidooiers en kaas.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 teen knoflook
  • 250 gr spekreepjes
  • 250 gr champignons
  • 4 eieren
  • 250 ml kookroom
  • 400 gr macaroni
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • 2 paprika’s

Bereidingswijze

  1. 1Zet een grote wok of braadpan met een scheutje olijfolie op het vuur. Bak de plakjes ontbijtspek lekker krokant en hou ze apart. Bak daarna de spekreepjes krokant. Zet ondertussen een pan met water op het vuur en breng het aan de kook. Kook de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. 2Snij de ui, paprika, knoflook en champignons in kleine stukjes. Voeg, wanneer de spekreepjes bijna klaar zijn met bakken, de ui, paprika, champignons en knoflook toe.
  3. 3Neem een grote kom en doe hierin 3 dooiers en 1 ei. Voeg de room toe en klop het door elkaar. Giet, wanneer de macaroni klaar is, het water af en voeg de macaroni toe aan de pan met spekjes en groente. Roer het geheel goed door elkaar.
  4. 4Giet de carbonarasaus bij de macaroni en strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas overheen. Roer het geheel goed door en schep op borden met op ieder bord een plakje ontbijtspek en wat extra Parmezaanse kaas.
Beoordeling: 4.0. van 2 stemmen.
Please wait...