Pasta carbonara met spek

Pasta carbonara met spek

klassieker! Crispy spek en romige saus
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
  • Kcal: 640

Pasta carbonara, een klassieker! Met room en ontbijtspek. Heerlijk en makkelijk recept met crispy spekjes en romige saus.

Echte Carbonara gaat geen room

In een échte pasta carbonara gaat eigenlijk geen room. De saus voor deze pasta maak je van eidooiers en kaas.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 teen knoflook
  • 250 gr spekreepjes
  • 250 gr champignons
  • 4 eieren
  • 250 ml kookroom
  • 350 gr macaroni
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
Pasta carbonara met spek simpel recept

Klassieke carbonara recept

  1. Zet een grote wok of braadpan met een scheutje olijfolie op het vuur. Bak de plakjes ontbijtspek lekker krokant en hou ze apart. Bak daarna de spekreepjes krokant. Zet ondertussen een pan met water op het vuur en breng het aan de kook. Kook de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snij de ui, knoflook en champignons in kleine stukjes. Voeg, wanneer de spekreepjes bijna klaar zijn met bakken, de ui, champignons en knoflook toe. Breng op smaak met verse peper.
  3. Neem een grote kom en doe hierin 3 dooiers en 1 ei. Voeg de room toe en klop het door elkaar. Giet, wanneer de macaroni klaar is, het water af en voeg de macaroni toe aan de pan met spekjes en groente. Roer het geheel goed door elkaar.
  4. Giet de carbonara saus bij de macaroni en strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas overheen. Roer het geheel goed door schep in kommen en maak af met ’t krokante spek, Parmezaanse kaas en eventueel wat pijnboompitten. Klassieke carbonara recept zó maak je dat.

Ook lekker, snelle carbonara met spaghetti.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.5. van 4 stemmen.
Please wait...