Pasta carbonara met ontbijtspek

Pasta carbonara met ontbijtspek

  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
  • Kcal: 640

Pasta carbonara met krokant spek en saus van room. Misschien net geen klassieker maar wel reuze lekker. Het is een makkelijk recept om zelf te maken met champignons.

Carbonara zonder room

In een klassieke carbonara gaat eigenlijk geen room. De saus voor 't klassieke recept maak je van eidooiers en kaas zoals bij deze pasta carbonara met pecorino.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 teen knoflook
  • 250 gr spekreepjes
  • 250 gr champignons
  • 4 eieren
  • 250 ml kookroom
  • 350 gr macaroni
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
Pasta carbonara met spek simpel recept

Macaroni carbonara met champignons

  1. Zet een grote wok of braadpan met een scheut olijfolie op het vuur. Bak de plakjes ontbijtspek goed krokant en hou apart. Bak daarna de spekreepjes krokant. Zet ondertussen een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Kook de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snij de ui, knoflook en champignons in kleine stukjes. Voeg, wanneer de spekreepjes bijna klaar zijn met bakken, de ui, champignons en knoflook toe. Breng op smaak met verse peper.
  3. Neem een grote kom en doe hierin 3 dooiers en 1 ei. Voeg de room toe en klop het door elkaar. Giet, wanneer de macaroni klaar is, het water af en voeg de macaroni toe aan de pan met spekjes en groente. Roer het geheel goed door elkaar.
  4. Schenk de saus bij de macaroni en strooi er een grote lepel geraspte Parmezaanse kaas over. Roer het geheel goed door schep in kommen en maak af met het krokante spek en kaas.

Eventueel nog een handje pijnboompitten als topping.

Pasta met spinazie boursin en spekjes en cashewnoten ook lekker om te maken.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

HHB Instagram actie oktober 2024
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie nazomeren