Pasta carbonara met ontbijtspek

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 30m

Pasta carbonara, een klassieker! Een romige saus met crispy ontbijtspek, zeker een aanrader.

Échte Carbonara, gaat geen room

In een échte pasta carbonara gaat eigenlijk geen room. De saus voor deze pasta maak je van eidooiers en kaas.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 paprika's
  • 250 gram spekreepjes
  • 250 gram champignons
  • 4 eieren
  • 250 ml kookroom
  • 400 gram macaroni
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Stap1

Zet een grote wok of braadpan met een scheutje olijfolie op het vuur. Bak de plakjes ontbijtspek lekker krokant en hou ze apart. Bak daarna de spekreepjes krokant. Zet ondertussen een pan met water op het vuur en breng het aan de kook. Kook de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking.

Stap2

Snij de ui, paprika, knoflook en champignons in kleine stukjes. Voeg, wanneer de spekreepjes bijna klaar zijn met bakken, de ui, paprika, champignons en knoflook toe.

Stap3

Neem een grote kom en doe hierin 3 dooiers en 1 ei. Voeg de room toe en klop het door elkaar. Giet, wanneer de macaroni klaar is, het water af en voeg de macaroni toe aan de pan met spekjes en groente. Roer het geheel goed door elkaar.

Stap4

Giet de carbonarasaus bij de macaroni en strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas overheen. Roer het geheel goed door en serveer het op 4 borden met op ieder bord een plakje ontbijtspek en wat extra Parmezaanse kaas.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

456

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab