Pasta met ontbijtspek (carbonara)

Pasta met ontbijtspek (carbonara)

Pasta met ontbijtspek (carbonara) - krokant spek en een romige saus – misschien niet helemaal klassiek, maar wel ontzettend lekker! Dit makkelijke recept maak je eenvoudig zelf, met extra smaak dankzij champignons. In de traditionele carbonara wordt geen room gebruikt; de saus wordt gemaakt van eidooiers en kaas. Wil je de klassieke versie proberen? Kijk dan bij deze simpele pasta carbonara met pecorino.

Pasta carbonara met spek simpel recept

Pasta met ontbijtspek

4.6 van 5 stemmen
Recept afdrukken
Pasta met ontbijtspek (carbonara) met krokant spek en een romige saus van room, champignons, knoflook en ui. Niet klassiek, maar wél heerlijk!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 640

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 250 gr spekreepjes
  • 350 gr macaroni (of een andere pasta)
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 gr champignons
  • 4 eieren
  • 250 ml kookroom
  • Parmezaanse kaas

Instructies

  • Zet een grote wok of braadpan op het vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Bak de plakjes ontbijtspek tot ze goed krokant zijn en zet ze apart. Bak daarna de spekreepjes in dezelfde pan totdat ze ook krokant zijn.
  • Terwijl je de spekjes bakt, zet je een pan met water op het vuur en breng je deze aan de kook. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd ondertussen de ui, knoflook en champignons in kleine stukjes. Voeg, wanneer de spekreepjes bijna klaar zijn, de ui, champignons en knoflook toe aan de pan. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Neem een grote kom en klop hierin 3 dooiers en 1 ei door elkaar. Voeg de room toe en meng goed.
  • Wanneer de macaroni klaar is, giet je het water af (bewaar wat kookvocht) en voeg je de macaroni toe aan de pan met spekjes en groente. Roer alles goed door elkaar.
  • Schenk de saus over de macaroni en strooi er een grote lepel geraspte Parmezaanse kaas over. Meng alles goed door (eventueel met kookvocht) en schep de pasta in kommen. Garneer met ontbijtspek en extra kaas.

Voeg eventueel een handje pijnboompitten toe als topping. Geniet van deze pasta met spekjes en romige saus!

Ook lekker: pasta met spinazie, Boursin en spekjes met cashewnoten.

Pasta carbonara met spek simpel recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

4.60 from 5 votes (5 ratings without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek IJs en meer Instagram actie juli
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie zomereditie 2025