Pasta met bechamelsaus en broccoli
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 25 min
- Klaar in: 40 min
- Kcal: 439
Pasta met bechamelsaus en broccoli, pastinaak en pecannoten. Goed gevulde ovenschotel, makkelijk te maken dus snel aan tafel met de fam!
Broccoli en pastinaak
Broccoli en pastinaak zijn echte kidsproof groenten. Samen met de bechamel kaas en pasta likken ze hun vingers af. De lente-ui en noojes zorgen voor een lekkere bite aan dit pastagerecht.
Macaroni of penne zijn perfect voor dit familie recept.
Pasta bechamelsaus uit de oven
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Was en snij de broccoli in roosjes en de stronk in kleine blokjes. Kook kort, zo'n 5 minuten, giet af en zet even weg.
- Schil de pastinaak en snij in kleine blokjes. Roerbak in een scheut olijfolie beetgaar. Snijd de lente-ui in ringetjes en roerbak kort mee bij de pastinaakblokjes. Breng op smaak met verse peper.
- Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Maak ook de bechamelsaus met de melk volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Hak de pecannoten fijn. Vet een ovenpan in. Meng de bechamelsaus met 80 gram van de geraspte kaas door de pasta. Doe de helft ervan in een ovenschaal.
- Schep de broccoli erop, pastinaak en de helft van de pecannoten. Strooi nog een laagje kaas, 40 gram en maak af met de overige pasta, kaas en pecannoten. Bak 20 minuten in de oven. Zó maak je een pasta bechamel overschotel!
Eet lekker met wat nootmuskaat.
Ook lekker: Pasta met kaassaus macaroni met kaas ofwel Mac & Cheese.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?