Pasta met bechamelsaus en broccoli

Pasta met bechamelsaus en broccoli

Pasta met bechamelsaus, broccoli, pastinaak en pecannoten – een heerlijke, goed gevulde ovenschotel die je in no-time op tafel zet! Dit gerecht is ideaal voor het hele gezin, want broccoli en pastinaak zijn echte kidsfavorieten. De romige bechamel, kaas en pasta zorgen voor de heerlijke smaak, terwijl de lente-ui en pecannoten een lekkere bite toevoegen. Serveer met macaroni of penne voor de perfecte familiediner.

Ook lekker: Mac & Cheese – de klassieke macaroni met kaassaus, altijd een hit!

Tip: maak de pasta ovenschotel een dag van tevoren klaar en bewaar hem in de koelkast. De smaken trekken lekker in en de volgende dag hoef je hem alleen nog maar in de oven te zetten voor een snelle maaltijd. Je kunt ook extra groenten toevoegen, zoals spinazie of wortel, voor wat variatie.

Pasta met witte saus

Pasta met bechamelsaus

3.9 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Pasta met bechamelsaus, broccoli en pastinaak. Een goed gevulde, makkelijk te maken ovenschotel die je snel aan tafel brengt voor het hele gezin.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 439

Ingrediënten

  • 700 gr broccoli
  • 2 pastinaken
  • olijfolie
  • 1 bos lente-ui in ringen
  • 1 zakje bechamelsaus
  • 500 ml melk
  • 300 gr pasta
  • 160 gr geraspte kaas
  • 100 gr pecannoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in kleine blokjes. Kook de broccoli 5 minuten, giet af en zet even weg.
  • Schil de pastinaak en snijd deze in kleine blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een pan en roerbak de pastinaakblokjes beetgaar. Voeg de lente-ui in ringetjes toe en roerbak nog een paar minuten mee. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de bechamelsaus met de melk, ook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Hak de noten fijn en vet een ovenschaal in. Meng de bechamelsaus met 80 gram van de geraspte kaas door de pasta.
  • Schep de helft van de pasta in de ovenschaal, gevolgd door de broccoli, pastinaak en de helft van de noten. Bestrooi met 40 gram geraspte kaas. Voeg de rest van de pasta toe, gevolgd door de resterende kaas en noten.
  • Bak de pasta met bechamelsaus 20 minuten in de oven, tot de kaas goudbruin en bubbelend is.

Bestrooi de pasta met een beetje nootmuskaat voor extra smaak.

Ook lekker: macaroni uit de oven met ricotta saus.

Pasta met bechamelsaus en broccoli recept

Dit recept valt onder

Nog meer macaroni

Macaroni met kaas recept

Macaroni met kaas

De amerikaanse hit, "Mac & Cheese". Ultiem comfort food.

Traditionele macaroni bolognese

Traditionele macaroni bolognese

De beste! Klassieke bolognese, de lekkerste van allemaal.

Macaroni met kaas ham en rucola

Macaroni met kaas, ham en rucola

Simpele kaaspasta met hamblokjes en mozzarella kaas.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

3.89 from 9 votes (9 ratings without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Kookboek Happy Holy Belly maart 2025
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Editie 1 2025