Pasta met champignonroomsaus

Pasta met champignonroomsaus

Pasta met champignonroomsaus, sjalot en knoflook, afgemaakt met platte peterselie. Dit simpele en snelle vegan pasta recept kan ook worden gecombineerd met een heerlijke paddenstoelenragout voor extra gemak - twee recepten in één. Wij gebruiken een pasta gevuld met kikkererwten, linzen en rozemarijn, maar voel je vrij om je favoriete pasta te kiezen, wat perfect past bij deze romige saus.

Romige pasta met vegan room, vegan kookroom en paddenstoelen, neem je een mix van kastanje- champignons, oesterzwammen en portobello ..lekker. Plantaardige kookroom van Blue Band is gemaakt met linzenproteïne en plantaardige oliën en smaakt heerlijk romig, het heeft een zachte, milde smaak en bevat 15% vet.

Ook lekker: knolselderijsoep met mosterd romige soep met plantaardige kookroom, bommetje vol vitamine C.

Pasta met vegan champignonroomsaus recept

Pasta champignon roomsaus

5 van 3 stemmen
Recept afdrukken
Pasta met champignonroomsaus, sjalot en knoflook met platte peterselie, 'n pasta saus recept met vegan kookroom.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
calorieën 396

Ingrediënten

  • 250 gr verse pasta
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr paddestoelen mix
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml groentebouillon
  • 100 ml plantaardige kookroom Blue Band
  • platte peterselie

Instructies

  • Kook de pasta volgens aanwijzingen van de verpakking. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Borstel de paddenstoelen schoon en snij of scheur klein.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook glazig, voeg na 3 minuten de paddenstoelen toe.
  • Schenk de bouillon en plantaardige kookroom erbij, breng zachtjes aan de kook en laat de saus iets inkoken.
  • Schep de pasta door de saus, breng op smaak met grof zeezout en vers gemalen peper en voeg een handje platte peterselie toe.

Voeg eventueel wat verse tijm of andere verse kruiden toe.

Ook lekker: champignons op toast met kaas, gebakken ui en platte peterselie, een heerlijk makkelijk en snel recept.

pasta en vegan champignonroomsaus maken
Plantaardige champignonroomsaus maken
Snelle vegan roomsaus

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Irene 16 december 2021 at 13:03 - Reply

    Heerlijk deze. Ik heb nog wat gedroogde pittige pepers erbij gedaan. En wat kaas erover geraspt.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024