Pasta met champignonroomsaus
Pasta met champignonroomsaus, sjalot en knoflook, afgemaakt met platte peterselie. Dit simpele en snelle vegan pasta recept kan ook worden gecombineerd met een heerlijke paddenstoelenragout voor extra gemak - twee recepten in één. Wij gebruiken een pasta gevuld met kikkererwten, linzen en rozemarijn, maar voel je vrij om je favoriete pasta te kiezen, wat perfect past bij deze romige saus.
Romige pasta met vegan room, vegan kookroom en paddenstoelen, neem je een mix van kastanje- champignons, oesterzwammen en portobello ..lekker. Plantaardige kookroom van Blue Band is gemaakt met linzenproteïne en plantaardige oliën en smaakt heerlijk romig, het heeft een zachte, milde smaak en bevat 15% vet.
Ook lekker: knolselderijsoep met mosterd romige soep met plantaardige kookroom, bommetje vol vitamine C.
Ingrediënten
- 250 gr verse pasta
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 250 gr paddestoelen mix
- 2 el olijfolie
- 100 ml groentebouillon
- 100 ml plantaardige kookroom Blue Band
- platte peterselie
Instructies
- Kook de pasta volgens aanwijzingen van de verpakking. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Borstel de paddenstoelen schoon en snij of scheur klein.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook glazig, voeg na 3 minuten de paddenstoelen toe.
- Schenk de bouillon en plantaardige kookroom erbij, breng zachtjes aan de kook en laat de saus iets inkoken.
- Schep de pasta door de saus, breng op smaak met grof zeezout en vers gemalen peper en voeg een handje platte peterselie toe.
Voeg eventueel wat verse tijm of andere verse kruiden toe.
Ook lekker: champignons op toast met kaas, gebakken ui en platte peterselie, een heerlijk makkelijk en snel recept.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Heerlijk deze. Ik heb nog wat gedroogde pittige pepers erbij gedaan. En wat kaas erover geraspt.
Dank je Irene!