Pasta met chorizo en room
Snel, eenvoudig en overheerlijk! Dit recept voor pasta met chorizo, rucola en roomsaus is perfect voor een doordeweekse avond. Met deze stappen ben je in een kwartiertje aan tafel. Een pittige twist aan je pasta met deze chorizo!
Tip: voeg voor extra groenten een gesneden paprika toe bij de rode ui en bak deze even mee voordat je de cherrytomaatjes toevoegt.
Dankzij de chorizo krijgt deze pasta een heerlijk pittige smaak en een hartige bite. Gebruik daarom gerust een pittige chorizo voor een extra kick!
Ook lekker: pasta met citroenroomsaus. Of maak een pasta met champignons en roomsaus.
Pasta met chorizo
Ingrediënten
- 350 gr pasta
- 200 gr chorizo
- 300 gr cherrytomaatjes
- 75 gr rucola
- 250 ml kookroom
- 2 rode uien
- 200 gr geraspte kaas
- peper versgemalen
Instructies
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Bak de chorizostukjes 4 minuten zonder olie of boter.
- Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de cherrytomaatjes doormidden. Laat de chorizo uitlekken op papier en gebruik een beetje van het achtergebleven vet om de ui en tomaatjes 3 minuten te bakken.
- Voeg de kookroom toe en roer het mengsel om. Voeg vervolgens de pasta en chorizo toe aan de pan met saus en laat de kaas smelten.
- Breng op smaak met versgemalen peper. Voeg tot slot de rucola toe en schep alles goed door elkaar. Verdeel de pasta met chorizo over kommen.
Geen chorizo in huis of liever vegetarisch? Maak deze pasta met de Spaanse worst van de Vegetarische Slager. Even om en om in de pan met een beetje olijfolie en je hebt een te gek lekker alternatief! Liever glutenvrij? Gebruik een pasta naar keuze die vrij is van gluten.
Zo maak je een super makkelijke pasta met pit. Ontdek meer overheerlijke pastagerechten, zoals spaghetti bolognese, pasta pesto, lasagne, tortellini met spinazie of spaghetti aglio olio. Welke kies jij voor je volgende pastarecept?
Ook lekker: gezonde pasta met avocado en spinazie.
Meer pasta
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Erg lekker alleen crème fraîche gebruikt in plaats van kookroom.
Lekker Gerda, thx voor de feedback!