Pasta met chorizo en room
Snel, eenvoudig en overheerlijk! Dit recept voor pasta met chorizo, rucola en roomsaus is perfect voor een doordeweekse avond. Met deze stappen zit je in een kwartier aan tafel. Geef je pasta een pittige twist met de toevoeging van chorizo. Dankzij de chorizo krijgt de pasta een heerlijke pittige smaak en een hartige bite. Gebruik gerust een pittige chorizo voor een extra kick en een intensere smaakbeleving. Dit gerecht is niet alleen snel klaar, maar zorgt ook voor een smaakvolle maaltijd die je keer op keer wilt maken.
Tip: voeg voor extra groenten een gesneden paprika toe bij de rode ui en bak deze even mee voordat je de cherrytomaatjes toevoegt.
Ook lekker: pasta met citroenroomsaus. Of maak een pasta met champignons en roomsaus.
Ingrediënten
- 350 gr pasta
- 200 gr chorizo
- 300 gr cherrytomaatjes
- 75 gr rucola
- 250 ml kookroom
- 2 rode uien
- 200 gr geraspte kaas
- peper versgemalen
Instructies
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Bak de chorizostukjes 4 minuten zonder olie of boter.
- Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de cherrytomaatjes doormidden. Laat de chorizo uitlekken op papier en gebruik een beetje van het achtergebleven vet om de ui en tomaatjes 3 minuten te bakken.
- Voeg de kookroom toe en roer het mengsel om. Voeg vervolgens de pasta en chorizo toe aan de pan met saus en laat de kaas smelten.
- Breng op smaak met versgemalen peper. Voeg tot slot de rucola toe en schep alles goed door elkaar. Verdeel de pasta met chorizo over kommen.
Geen chorizo in huis of liever vegetarisch? Maak deze pasta met de Spaanse worst van de Vegetarische Slager. Even om en om in de pan met een beetje olijfolie en je hebt een te gek lekker alternatief! Liever glutenvrij? Gebruik een pasta naar keuze die vrij is van gluten.
Zo maak je een super makkelijke pasta met pit. Ontdek meer overheerlijke pastagerechten, zoals spaghetti bolognese, pasta pesto, lasagne, tortellini met spinazie of spaghetti aglio olio. Welke kies jij voor je volgende pastarecept?
Ook lekker: gezonde pasta met avocado en spinazie.
Meer pasta
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Erg lekker alleen crème fraîche gebruikt in plaats van kookroom.
Lekker Gerda, thx voor de feedback!