Pasta met chorizo, rucola en roomsaus

Pasta met chorizo
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 15m

Heerlijk, snel en makkelijk! Dat is dit pasta recept. Pasta, ik hou er van! Voor een doordeweekse avond, in 15 minuten klaar door de onderstaande stappen te volgen.

Tip: voeg, als je behoefte hebt aan meer groente, een gesneden paprika toe bij de rode ui en bak deze een paar minuten voor je de cherrytomaatjes toevoegt.

Pasta met pit

Door de chorizo krijgt de pasta meer pit, dat geeft een lekker hartige bite. Ik gebruik dan ook een pittige chorizo, heerlijk!

Ingrediënten

  • 350 gram pasta
  • 250 gram chorizo
  • 600 gram cherrytomaatjes
  • 75 gram rucola
  • 250 ml kookroom
  • 2 rode uien
  • 200 gram geraspte kaas
  • Peper

Bereidingswijze

Stap1

Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Haal het vel van de chorizo af en snij het in stukjes. Bak de chorizostukjes 4 minuten uit in een pan zonder olie of boter.

Stap2

Snij ondertussen de uien in halve ringen en de cherrytomaatjes doormidden. Laat de chorizo uitlekken op papier en gebruik een beetje van het achtergebleven vet en bak hierin de ui en tomaatjes 3 minuten.

Stap3

Voeg de kookroom toe en schep het om. Voeg de pasta en chorizo weer toe aan de pan met saus en voeg ook een handje kaas toe zodat deze door de saus smelt. Breng het geheel op smaak met een snufje peper. Schep vervolgens ook de rucola erdoor. Verdeel de pasta over 4 borden en strooi de overgebleven geraspte kaas erover. Eet smakelijk!

Benieuwd naar meer Italiaanse gerechten? Kijk dan eens bij onze Italiaanse recepten.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

117

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab