Pasta met chorizo, rucola en roomsaus
Pasta met pit- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
Lekker, snel en makkelijk! Dat is dit pasta recept. Pasta met chorizo, rucola en roomsaus, ik hou er van! Voor een doordeweekse avond, in een kwartier aan tafel door de onderstaande stappen te volgen. Pasta met pit, pasta met chorizo!
Tip: voeg, als je behoefte hebt aan meer groente, een gesneden paprika toe bij de rode ui en bak deze een paar minuten voor je de cherrytomaatjes toevoegt.
Pasta met pit
Door de chorizo krijgt de pasta meer pit, dat geeft een lekker hartige bite. Ik gebruik dan ook een pittige chorizo, heerlijk!
Zo maak je een super makkelijke pasta met pit
- Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Haal het vel van de chorizo af en snij het in stukjes. Bak de chorizostukjes 4 minuten uit in een pan zonder olie of boter.
- Snij ondertussen de uien in halve ringen en de cherrytomaatjes doormidden. Laat de chorizo uitlekken op papier en gebruik een beetje van het achtergebleven vet en bak hierin de ui en tomaatjes 3 minuten.
- Voeg de kookroom toe en schep het om. Voeg de pasta en chorizo weer toe aan de pan met saus en voeg de kaas toe zodat deze door de saus smelt. Breng op smaak met verse peper. Schep nu ook de rucola erdoor of bewaar voor de top. Verdeel de pasta over kommen en geniet!
Geen chorizo in huis of liever vegetarisch? Maak deze pasta vegetarisch met Spaanse worst van de Vegetarische Slager. Even om en om in de pan met een beetje olijfolie, te gek lekker! En liever glutenvrij, gebruik een pasta naar keuze die vrij van gluten is.
Zo maak je ’n super makkelijke pasta met pit. Meer: Pasta’s en makkelijke pasta gerechten veel soorten en zó lekker. De Italiaanse keuken, spaghetti bolognese, pasta pesto en lasagna. Tortellini met spinazie of ’n spaghetti aglio olio, wat kies jij voor ’n pastarecept?
Ook lekker: Gezonde pasta met avocado spinaziesaus ’n gezond pasta recept.
Meer pasta
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen
Erg lekker alleen crème fraîche gebruikt in plaats van kookroom.
Lekker Gerda, thx voor de feedback!