Pasta met citroen roomsaus

Pasta met citroen roomsaus

Vegetarisch met parmezaan
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 462

Pasta met citroen roomsaus vegetarisch met parmezaan ’n pasta uit Italië, vegetarisch gerecht met citroen, room en parmezaan. Met deze simpele ingrediënten zet je dit heerlijke pastagerecht zó op tafel.

Pasta al Limone recept

Makkelijk en snel recept met citroensaus, lekker fris en zacht van smaak. Gebruik een pasta naar keuze, bij ons is ravioli favoriet.

Variatie voor bij de pasta

Deze pasta is te gek lekker, zelf kun je nog wat variatie toepassen. Gebruik wat verse kruiden, basilicum of tijm. Voor een beetje pit gebruik je wat chili vlokken.

Origineel: pasta carbonara zonder room met pecorino, aanrader!

Ingrediënten

  • 300 gr pasta
  • 1 citroen
  • 200 ml verse room
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • verse peper

Optioneel

  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook

Bereidingswijze citroenpasta

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Boen de citroen schoon en rasp de schil van de citroen.
  2. Pers de helft van de citroen uit. Breng de slagroom met de citroenrasp zachtjes aan de kook en breng de citroensaus op smaak met het geperste citroensap en verse peper.
  3. Schep de citroensaus door de warme pasta en maak af met schaaf van parmezaan. Klaar is je citroenpasta!

Voor nog meer smaken fruit je een sjalotje samen met een geperst teentje knoflook kort, breng hierbij de room zachtjes aan de kook.

Ook lekker penne met spinazie gehakt en roomsaus.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.6. van 39 stemmen.
Please wait...

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen