Pasta met citroen roomsaus
Deze pastasaus is net zo makkelijk als lekker. Pasta roomsaus met citroen en parmezaanse kaas, wie wil? Met deze simpele ingrediënten zet je dit heerlijke pastagerecht heel snel op tafel.
Makkelijk en snel recept met citroenroomsaus, lekker fris en zacht van smaak. Gebruik een pasta naar keuze, op de redactie is ravioli favoriet. Zelf zou je nog variatie kunnen toepassen. Gebruik verse kruiden zoals basilicum of tijm. Voor pit neem je chilivlokken.
Ook lekker: pasta carbonara zonder room met pecorino.
Deze pastasaus is net zo makkelijk als lekker. Pasta roomsaus met citroen en parmezaanse kaas, wie wil?
Ingrediënten
- 300 gr pasta naar keuze
- 1 citroen
- 200 ml room
- 100 gr parmezaanse kaas
- peper vers gemalen
Optioneel
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Boen de citroen schoon en rasp de schil.
- Pers de helft van de citroen uit. Verwarm de room met de citroenrasp maar laat het niet koken.
- Breng de citroen roomsaus op smaak met het citroensap en vers gemalen peper.
- Schep de pasta door de saus en maak de pasta roomsaus met citroen af met schaaf van parmezaanse kaas.
Tip: fruit eventueel een sjalot samen met een teentje knoflook uit de pers, breng hierbij de room zachtjes aan de kook.
Ook lekker: penne met spinazie gehakt en roomsaus.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?