Pasta met courgette en feta

Pasta met courgette en feta

Simpele vega pasta
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 10 min
  • Kcal: 315
Naar het recept

Maak dit heerlijke pastagerecht. Ideaal doordeweeks recept, eenvoudig klaar voor één persoon of voor de hele familie. Simpel maar ó zo lekker! Pasta met courgette en feta een simpele vega pasta en super snel klaar.

Vegetarische pasta

Een makkelijke pasta met goede olijfolie en verse kruiden is al zó lekker. Daar hoef je echt geen vlees aan toe te voegen. Deze Vegetarische pasta is echt genieten, drink er ’n glas Negroamaro bij.

Meer: Pasta uit de Italiaanse keuken, spaghetti bolognese, pasta pesto en lasagna. Tortellini met spinazie of ’n spaghetti aglio olio, wat kies jij voor ’n pastarecept?

Ingrediënten

  • 1/2 courgette
  • 1 tomaat
  • 1/2 el tomatenpuree
  • 100 gr feta
  • handje basilicum
  • 75 gr pasta
  • olijfolie
Pasta met courgette en feta simpel recept

Meer pasta

Zo maak je een eenvoudige vegetarische pasta

  1. Haal het vel van de tomaat en snij klein, snij de courgette en feta in blokjes en pluk het basilicum blad.
  2. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de tomaat en courgette er in. Voeg de tomatenpuree en een eetlepel kookwater van de pasta toe en roer door.
  3. Breng de saus op smaak met verse peper. Kruimel de fetakaas door de saus en giet de pasta af. Serveer de pasta met de saus en maak af met wat basilicum. Zo maak je een eenvoudige vegetarische pasta, super lekker!

Meer vega recepten.

En zout is echt niet nodig bij dit recept, de feta kaas is al zoutig genoeg. Eet je glutenvrij? Gebruik pasta die vrij van gluten is. Geniet!

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.5. van 73 stemmen.
Please wait...
Eenpersoons recepten
Hoofdgerechten
Italiaanse recepten
Snelle gerechten

6 reacties

  1. François 3 november 2020 om 21:37- Antwoorden

    Eenvoudig, maar wel zeer smakelijk gerecht.

    • Miranda Bernáth 4 november 2020 om 11:04- Antwoorden

      Dank je François.

  2. Agnes 12 december 2020 om 18:08- Antwoorden

    Ik maak dit geregeld als ik geen zin of geen tijd heb om uitgebreider te koken. Heel lekker en niet ongezond. Zoals vandaag, helpen de (kunst)-kerstboom neer te zetten.

    • Miranda Bernáth 13 december 2020 om 09:08- Antwoorden

      Lekker Agnes!

  3. Mik 12 februari 2021 om 17:03- Antwoorden

    Zo ontzettend lekker! Ik wilde vaker vegetarisch eten, maar vond dat moeilijk. In deze maaltijd mis ik het vlees helemaal niet! Wat een uitkomst! En smullen :)

    • Miranda Bernáth 12 februari 2021 om 17:19- Antwoorden

      Thx Mik! Fijn te lezen.

Geef een reactie