Pasta met courgette en feta

Pasta met courgette en feta

Pasta met courgette en feta is een smaakvol avontuur dat je niet wilt missen. In slechts enkele minuten tover je een gerecht op tafel dat zowel eenvoudig als verrukkelijk is. De combinatie van de frisse courgette en de zoute feta zorgt voor een perfecte balans, terwijl de goede olijfolie en verse kruiden het geheel naar een hoger niveau tillen.

Een eenvoudige, snelle pasta vol smaak: courgette ontmoet feta voor een heerlijk vegetarisch feestje op je bord. Ideaal voor zowel een doordeweekse maaltijd als een speciale gelegenheid.

Pasta met courgette en feta recept

Pasta met courgette

3.5 van 106 stemmen
Recept afdrukken
Geniet van de smaakvolle combinatie van courgette en feta in deze snelle pasta. Ideaal voor doordeweekse maaltijden en speciale gelegenheden.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 persoon
calorieën 315

Ingrediënten

  • ½  courgette
  • 1 tomaat
  • ½  el el tomatenpuree
  • 100 gr feta
  • 1 handje basilicum
  • 75 gr pasta
  • olijfolie

Instructies

  • Haal het vel van de tomaat en snij klein, snij de courgette en feta in blokjes en pluk het basilicum blad.
  • Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de tomaat en courgette er in. Voeg de tomatenpuree en een eetlepel kookwater van de pasta toe en roer door.
  • Breng de saus op smaak met verse peper. Kruimel de fetakaas door de saus en giet de pasta af. Serveer de pasta met de saus en maak af met wat basilicum. Zo maak je een eenvoudige vegetarische pasta, super lekker!

Meer: pasta uit de Italiaanse keuken, spaghetti bolognese, pasta pesto en lasagna. Tortellini met spinazie of ’n spaghetti aglio olio, wat kies jij voor ’n pastarecept?

Ook lekker: geroosterde pompoen uit de oven met verse kruiden en pasta.

Pasta met courgette recept

Dit recept valt onder

Meer pasta

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Evan 16 februari 2022 at 17:12 - Reply

    Vraagje, waarom ontvel je de tomaat eigenlijk?

    • Miranda Bernáth 17 februari 2022 at 08:59 - Reply

      Voor een gladde saus Evan, de schil van de tomaat lost slecht op in vloeistof, waardoor er stukjes in de saus blijven zitten. Stukjes zijn op zich niet erg dus je kan de stap eventueel ook over slaan.

  2. Mik 12 februari 2021 at 17:03 - Reply

    Zo ontzettend lekker! Ik wilde vaker vegetarisch eten, maar vond dat moeilijk. In deze maaltijd mis ik het vlees helemaal niet! Wat een uitkomst! En smullen :)

  3. Agnes 12 december 2020 at 18:08 - Reply

    Ik maak dit geregeld als ik geen zin of geen tijd heb om uitgebreider te koken. Heel lekker en niet ongezond. Zoals vandaag, helpen de (kunst)-kerstboom neer te zetten.

  4. François 3 november 2020 at 21:37 - Reply

    Eenvoudig, maar wel zeer smakelijk gerecht.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024