Pasta met courgette en feta
Simpele vega pasta- Aantal:
1
- Bereidingstijd:
5 min
- Wachttijd:
5 min
- Klaar in:
10 min
- Kcal:
315
Maak dit heerlijke pastagerecht. Ideaal doordeweeks recept, eenvoudig klaar voor één persoon of voor de hele familie. Simpel maar ó zo lekker! Pasta met courgette en feta een simpele vega pasta en super snel klaar.
Vegetarische pasta
Een makkelijke pasta met goede olijfolie en verse kruiden is al zó lekker. Daar hoef je echt geen vlees aan toe te voegen. Deze Vegetarische pasta is echt genieten, drink er ’n glas Negroamaro bij.
Meer: pasta uit de Italiaanse keuken, spaghetti bolognese, pasta pesto en lasagna. Tortellini met spinazie of ’n spaghetti aglio olio, wat kies jij voor ’n pastarecept?
Ook lekker: geroosterde pompoen uit de oven met verse kruiden en pasta.
Pasta met courgette en feta
Ingrediënten
- ½ courgette
- 1 tomaat
- ½ el el tomatenpuree
- 100 gr feta
- 1 handje basilicum
- 75 gr pasta
- olijfolie
Instructies
- Haal het vel van de tomaat en snij klein, snij de courgette en feta in blokjes en pluk het basilicum blad.
- Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de tomaat en courgette er in. Voeg de tomatenpuree en een eetlepel kookwater van de pasta toe en roer door.
- Breng de saus op smaak met verse peper. Kruimel de fetakaas door de saus en giet de pasta af. Serveer de pasta met de saus en maak af met wat basilicum. Zo maak je een eenvoudige vegetarische pasta, super lekker!
Meer vega recepten.
En zout is echt niet nodig bij dit recept, de feta kaas is al zoutig genoeg. Eet je glutenvrij? Gebruik pasta die vrij van gluten is.
Meer pasta
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen
Eenvoudig, maar wel zeer smakelijk gerecht.
Dank je François.
Ik maak dit geregeld als ik geen zin of geen tijd heb om uitgebreider te koken. Heel lekker en niet ongezond. Zoals vandaag, helpen de (kunst)-kerstboom neer te zetten.
Lekker Agnes!
Zo ontzettend lekker! Ik wilde vaker vegetarisch eten, maar vond dat moeilijk. In deze maaltijd mis ik het vlees helemaal niet! Wat een uitkomst! En smullen :)
Thx Mik! Fijn te lezen.
Vraagje, waarom ontvel je de tomaat eigenlijk?
Voor een gladde saus Evan, de schil van de tomaat lost slecht op in vloeistof, waardoor er stukjes in de saus blijven zitten. Stukjes zijn op zich niet erg dus je kan de stap eventueel ook over slaan.