Pasta met courgette en feta

Pasta met courgette en feta

Simpele vega pasta
  • Aantal: Aantal 1
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 5 min
  • Wachttijd: Wachttijd 5 min
  • Klaar in: Klaar in 10 min
  • Kcal: Calorieën 315

Maak dit heerlijke pastagerecht. Ideaal doordeweeks recept, eenvoudig klaar voor één persoon of voor de hele familie. Simpel maar ó zo lekker! Pasta met courgette en feta een simpele vega pasta en super snel klaar.

Vegetarische pasta

Een makkelijke pasta met goede olijfolie en verse kruiden is al zó lekker. Daar hoef je echt geen vlees aan toe te voegen. Deze Vegetarische pasta is echt genieten, drink er ’n glas Negroamaro bij.

Meer: pasta uit de Italiaanse keuken, spaghetti bolognese, pasta pesto en lasagna. Tortellini met spinazie of ’n spaghetti aglio olio, wat kies jij voor ’n pastarecept?

Ook lekker: geroosterde pompoen uit de oven met verse kruiden en pasta.

Pasta met courgette en feta recept

Pasta met courgette en feta

3.5 van 102 stemmen
Recept afdrukken
Geniet van deze eenvoudige vegetarische pasta met courgette, tomaat, en feta. Een snel, smaakvol doordeweeks gerecht klaar in slechts 10 minuten!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 persoon
Kcal 315

Ingrediënten

  • ½  courgette
  • 1 tomaat
  • ½  el el tomatenpuree
  • 100 gr feta
  • 1 handje basilicum
  • 75 gr pasta
  • olijfolie

Instructies

  • Haal het vel van de tomaat en snij klein, snij de courgette en feta in blokjes en pluk het basilicum blad.
  • Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de tomaat en courgette er in. Voeg de tomatenpuree en een eetlepel kookwater van de pasta toe en roer door.
  • Breng de saus op smaak met verse peper. Kruimel de fetakaas door de saus en giet de pasta af. Serveer de pasta met de saus en maak af met wat basilicum. Zo maak je een eenvoudige vegetarische pasta, super lekker!

Meer vega recepten.

En zout is echt niet nodig bij dit recept, de feta kaas is al zoutig genoeg. Eet je glutenvrij? Gebruik pasta die vrij van gluten is.

Pasta met courgette en feta simpel recept

Meer pasta

Wat vind je van het recept?

  1. François 3 november 2020 at 21:37 - Reply

    Eenvoudig, maar wel zeer smakelijk gerecht.

  2. Agnes 12 december 2020 at 18:08 - Reply

    Ik maak dit geregeld als ik geen zin of geen tijd heb om uitgebreider te koken. Heel lekker en niet ongezond. Zoals vandaag, helpen de (kunst)-kerstboom neer te zetten.

  3. Mik 12 februari 2021 at 17:03 - Reply

    Zo ontzettend lekker! Ik wilde vaker vegetarisch eten, maar vond dat moeilijk. In deze maaltijd mis ik het vlees helemaal niet! Wat een uitkomst! En smullen :)

  4. Evan 16 februari 2022 at 17:12 - Reply

    Vraagje, waarom ontvel je de tomaat eigenlijk?

    • Miranda Bernáth 17 februari 2022 at 08:59 - Reply

      Voor een gladde saus Evan, de schil van de tomaat lost slecht op in vloeistof, waardoor er stukjes in de saus blijven zitten. Stukjes zijn op zich niet erg dus je kan de stap eventueel ook over slaan.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen