Origineel en makkelijk: pasta met doperwtenpesto

Origineel en makkelijk: pasta met doperwtenpesto

Pasta met doperwtenpesto: heerlijk groen, verfrissend en snel te bereiden. Een eenvoudige maaltijd die werkelijk heerlijk smaakt! Perfect ook als lunchsalade om mee te nemen naar het werk of voor een picknick in het park.

Doperwtenpesto: een variant op de klassieke pesto waar we dol op zijn. Deze verrukkelijke doperwtenpesto is perfect om door je spaghetti te roeren of op een boterham te smeren. Altijd een genot.

Voor extra groenten erbij kun je wat courgette bakken met een teentje knoflook als bijgerecht. En voor degenen die glutenvrij eten, is penne of een andere glutenvrije pastavariant een goede keuze.

Net even anders: orzo met doperwten en courgette.

Pasta met doperwten pesto

Pasta pesto doperwten

4.9 van 12 stemmen
Recept afdrukken
Geniet van pasta met doperwtenpesto: snel, verfrissend en vol van smaak! Perfect voor lunch of diner, mee te nemen naar het werk of voor een picknick.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 405

Ingrediënten

  • 225 gr pasta naar keuze
  • 250 gr doperwten diepvries
  • 50 gr rucola
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gr pijnboompitten
  • 30 gr parmezaanse kaas
  • 3 el olijfolie
  • peper versgemalen

Instructies

  • Breng een pan met water aan de kook voor de pasta.
  • Gebruik de helft (125 gram) van de doperwten voor de pesto. Doe deze doperwten in een schaaltje met kokend water en giet ze na 1 minuut af.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn.
  • Schil en pers de knoflook. Voeg de parmezaanse kaas, olijfolie, geroosterde pijnboompitten en doperwten toe aan de knoflook.
  • Maak er met een staafmixer een pesto van tot een gladde massa. Voeg naar smaak citroensap en versgemalen peper toe.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut de andere helft (125 gram) van de doperwten toe aan het kokende water. Giet vervolgens de pasta en doperwten af (bewaar wat pastawater) en doe ze terug in de pan.
  • Schep de doperwtenpesto door de pasta (voeg eventueel pastawater toe) en voeg de rucola toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel de pasta pesto doperwten over de kommen en maak het gerecht af door er extra parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten en partjes limoen aan toe te voegen.

Wil je extra pit, voeg voor een pittige pasta wat chilivlokken toe.

Meer pasta: pasta met geroosterde groenten en feta.

Pasta met doperwten pesto recept

Of maak eens: pasta pesto met kip en champignons.

Dit recept valt onder

Meer pasta

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek juni 2024
De Smaak van Italie mei 2024