Pasta met doperwtenpesto
Groen, fris en snel- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
Pasta met doperwtenpesto, lekker groen, fris en snel. Een makkelijk maaltijd, waanzinnig lekker! Ook perfect als lunch salade voor mee naar het werk of naar het park.
Doperwtenpesto
Pesto, ik ben er dol op, doperwtenpesto smaakt geweldig lekker. En of je dit nu door je spaghetti roert of op een boterham smeert, doperwtenpesto smaakt altijd goed.
Wil je extra groenten voor erbij, bak wat courgette met een teentje knoflook als bijgerecht. En eet je glutenvrij, gebruikt penne of een andere pasta vrij van gluten.
Zo maak je een snelle pasta met doperwten
- Breng een pan met water aan de kook voor de pasta. Gebruik de helft van de doperwten voor de pesto, doe deze doperwten in een schaaltje met kokend water en giet na één minuut af. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Schil en pers de knoflook, voeg hier de Parmezaanse kaas aan toe samen met de olijfolie, pijnboompitten en doperwten. Maak hier een pesto van met een staafmixer. Voeg naar smaak citroensap en verse peper toe.
- Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking, voeg de laatste minuut de andere helft van de doperwten toe en giet af. Schep de pesto door de pasta en voeg de rucola toe. Schep in kommen en maak af met kaas, pijnboompitjes en partjes limoen. Zo maak je een snelle pasta met doperwten.
Wil je extra pit, voeg voor een pittige pasta wat chilivlokken toe.
Meer pasta recepten? Pasta met geroosterde groenten en feta.
Meer pasta recepten