Pasta met groentesaus
Groene, gezonde pasta- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
Gezond én lekker eten, maak deze pasta met groentesaus, een groene, gezonde pasta. Neem de pasta waar je zin in hebt, volkoren pasta, penne of macaroni en maak deze pasta met verse groente. Vegetarisch en tevens perfect om de restjes uit je koelkast op te maken, in no time aan tafel.
Waarom volkoren pasta beter voor je is
De pasta die wij kennen is meestal gemaakt van witmeel, de vliesjes van de tarwekorrel zijn hier verwijderd. De belangrijke voedingsstoffen zitten juist in deze vliesjes van de pasta. Bij het eten van volkoren pasta heb je minder snel een hongergevoel, de koolhydraten worden sneller afgebroken door je lichaam en de volkoren pasta bevat veel meer vezels. Daarom is volkoren pasta beter voor je.
Zo maak je een groene gezonde pasta
- Kies een pasta en kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Schil en pers de knoflook. Snij de courgette in blokjes.
- Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en bak hierin de knoflook en courgette kort. Breng op smaak met verse peper. Voeg de erwten toe en bak deze mee tot ze ontdooid zijn.
- Schep de crème fraîche door de groenten en haal de pan van het vuur. Meng met een paar blaadjes mint en sap van een halve citroen. Hou de groenten heel of pureer het groentemengsel met een staafmixer. Als de saus wat dik is, voeg dan wat water toe.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Meng de pasta met de groente of saus. Verdeel de pasta over de kommen en maak af met schaaf van parmezaan, munt en pijnboompitten. Geniet van je groene gezonde pasta!
Meer pasta? pasta met chorizo recept.