Pasta met groentesaus

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 20m

Wil je gezond én lekker kunnen eten? Deze pasta is al een stuk gezonder doordat de pasta volkoren is, maar daarnaast serveer je de pasta met een heerlijke zelfgemaakte groentesaus. Ideaal voor vegetariërs, maar ook als ‘gewone’ eter heerlijk! Daarnaast is het gerecht binnen 20 minuten klaar om op te eten. Eet smakelijk!

Benieuwd naar meer vegetarische gerechten? Kijk dan eens bij onze vegetarische recepten.

IMG_2309

Ingrediënten

  • Volkoren penne
  • 300 gram diepvries erwten
  • 1 courgette
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel peterselie
  • 200 ml crème fraîche
  • 150 gram geraspte kaas
  • Geroosterde pijnboompitten

Bereidingswijze

Stap1

Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Kook de helft van de erwten de laatste 2 minuten mee.

Stap2

Snij ondertussen de courgette in blokjes. Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en bak hierin de courgette en geperste knoflook 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Stap3

Voeg ook de erwten toe en bak deze mee tot ze ontdooid zijn. Schep de crème fraîche erdoor en haal de pan van het vuur. Pureer het geheel met een staafmixer. Warm de saus weer op en breng het op smaak met peper en zout. Als de saus wat dik is, kun je wat water toevoegen.

Stap4

Verdeel de pasta met de erwten over 4 borden. Verdeel de saus erover en bestrooi ieder bord met geraspte kaas, peterselie en pijnboompitten.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab