Pasta met groentesaus
Geniet van gezond en smakelijk eten met deze pasta met groentesaus, een voedzame keuze boordevol verse groenten. Kies je favoriete pasta, zoals volkoren penne of macaroni, en zet snel een vegetarische maaltijd op tafel. Perfect om restjes uit je koelkast op te maken!
Waarom kiezen voor volkoren pasta?
Veel van de pasta die we kennen is gemaakt van witmeel, waarbij de voedzame vezels van de tarwekorrel zijn verwijderd. Deze vezels zijn juist essentieel voor een gezonde voeding. Volkoren pasta, daarentegen, bevat deze vezels en biedt daardoor meer verzadiging, een langduriger energieniveau en een rijkere bron aan voedingsstoffen. Kortom, kies voor volkoren pasta.
Recept afdrukken
Gezond én lekker eten, maak deze pasta met groentesaus. Vegetarisch, groene, gezonde pasta, in no time aan tafel.
Ingrediënten
- 300 gr pasta
- 300 gr tuinerwten diepvries
- 1 courgette
- 1 teentje knoflook
- 1 el muntblaadjes vers
- 200 ml crème fraîche
- 100 gr parmezaanse kaas
- 40 gr pijnboompitten
- ½ citroen
Instructies
- Kies je favoriete pasta en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil en pers de knoflook. Snijd de courgette in blokjes.
- Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en bak hierin kort de knoflook en courgette. Breng op smaak met versgemalen peper.
- Voeg de erwten toe en bak ze mee tot ze ontdooid zijn. Schep de crème fraîche door de groenten en haal de pan van het vuur.
- Voeg een paar blaadjes munt en het sap van een halve citroen toe. Je kunt ervoor kiezen om de groenten heel te houden of het mengsel te pureren (als de saus te dik is, voeg dan wat pastawater toe) met een staafmixer.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Meng de pasta met de groente. Verdeel de pasta met groentesaus over de borden en garneer met geschaafde Parmezaanse kaas, muntblaadjes en pijnboompitten.
Meer pasta: pasta met chorizo recept.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?