Pasta met kaassaus en groene asperges

Pasta met kaassaus en groene asperges

Pasta met groene asperges en romige kaassaus, een snel en heerlijk vegetarisch gerecht. Geniet van de smaken van de lente! Kies je favoriete pasta voor dit eenvoudige recept.

Dit Pasta ai Quattro Formaggi recept heeft een rijke mix van vier soorten kaas, waaronder altijd gorgonzola en Parmezaanse kaas. Penne is een perfecte keuze!

Tip: schep de bereide pasta in een ingevette ovenschaal en bak het gedurende 10 minuten op 200 graden voor een goudbruin korstje. Pasta uit de oven is altijd een succes.

Ook lekker: pasta uit de wok met kaassaus.

Pasta groene asperges

Pasta groene asperges

4.3 van 7 stemmen
Recept afdrukken
Pasta met romige kaassaus en groene asperges. Proef de smaken van de lente en ontdek de eenvoud van dit recept. Maak zelf met o.a. gorgonzola en taleggio.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 420

Ingrediënten

  • 300 gr pasta naar keuze
  • 3 stengels bosui
  • 2 el olijfolie
  • 500 gr groene asperges
  • 100 gr gorgonzola
  • 40 gr taleggio
  • 40 gr gruyère
  • 80 gr Parmezaanse kaas
  • 100 ml volle melk
  • peper versgemalen

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de bosui in ringetjes en de harde uiteinden van de asperges af. Snijd de asperges vervolgens in stukjes.
  • Verhit olie in een wok en bak hierin de asperges en bosui. Voeg 100 ml water toe en smoor de asperges in 5 minuten beetgaar.
  • Haal de asperges uit de wok en verwarm de melk in dezelfde pan op laag vuur. Snijd de vier kazen in stukjes of rasp ze.
  • Roer de kaas langzaam door de melk en laat smelten tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.
  • Voeg de asperges weer toe aan de saus in de wok, samen met de pasta. Meng goed door en serveer de pasta groene asperges in kommen. Garneer met Parmezaanse kaas.

Ook lekker: macaroni met kaas.

Pasta groene asperges

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

picknick boek juli 2024 instagram
De Smaak van Italie zomer editie