Pasta met kaassaus en groene asperges

Een fijne combi, proef de lente!
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Dit heerlijke, vegetarische gerecht zet je heel snel op tafel. Een fijne combi van asperges met kaas, proef de lente! Maak lekker zelf. Neem je favoriete pasta, een simpel recept.

Pasta ai quattro formaggi

Recept voor pasta met vier soorten kaas of met restjes kaas. Dit Italiaanse recept kan verschillen in kaassoorten, maar gebruik in ieder geval altijd gorgonzola en Parmezaanse kaas. Pasta penne is favoriet!

Pasta kan ook uit de oven

Schep alles vanuit de wok in een ingevette ovenschaal en laat de pasta nog 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden een goudbruin korstje krijgen.

Ingrediënten

  • 300 gr pasta
  • 3 bosuitjes
  • 2 el olijfolie
  • 500 gr groene asperges
  • 100 gr gorgonzola
  • 40 gr taleggio
  • 40 gr gruyère
  • 80 gr Parmezaanse kaas
  • 100 ml volle melk
  • verse peper

Bereidingswijze pasta met een saus van vier kazen

  1. Kook de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de bosui in ringetjes. Snij de houtachtige uiteinden van de asperges af en snij de asperges in stukjes.
  2. Verhit de olie in een wok en bak de asperges en bosui erin. Voeg 100 ml water toe en smoor de asperges in 5 minuten beetgaar.
  3. Haal de asperges met een tang uit de wok en verwarm de melk hierin op laag vuur. Snij de vier kazen in stukjes of rasp. Roer de kaas langzaam door de melk en laat smelten. Blijf roeren tot je een gladde saus hebt en breng op smaak met peper.
  4. Leg de asperges weer terug in de wok en roer samen met de pasta door de saus en schep in kommen. Maak af met parmezaan.

Meer vegetarisch koken? vegetarische recepten.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...