Pasta met kaassaus en groene asperges

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 15m

Dit heerlijke, vegetarische gerecht zet je heel snel op tafel. Een fijne combi van asperges met kaas, proef de lente! Maak lekker zelf. Een simpel recept.

Pasta met een saus van kaas

Kaas, altijd lekker met pasta! Bij dit recept gebruiken we gorgonzola. Maar alles kan! Ik varieer zelf met kaas zoals blauwader, parmezaan of geitenkaas.

Ingrediënten

  • 300 gram pasta
  • 3 bosuitjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram groene asperges
  • 100 gram gorgonzola
  • 200 gram salsa ai 4 formaggi
  • Peper

Bereidingswijze

Stap1

Kook de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de bosui in ringetjes. Snij de houtachtige uiteinden van de asperges af en snij de asperges in stukjes.

Stap2

Verhit de olie in een wok en bak de asperges en bosui erin. Voeg 100 ml water toe en smoor de asperges in ongeveer 4 minuten beetgaar.

Stap3

Snij de gorgonzola in stukjes en roer ze samen met de kaassaus door de asperges. Verwarm het geheel nog een paar minuten tot er een mooie saus ontstaat.

Stap4

Breng de saus op smaak met peper en serveer met de pasta.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

310

Commentaar op recept

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    .
  1. © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab