Pasta met kaassaus en groene asperges

Een fijne combi, proef de lente!
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Dit heerlijke, vegetarische gerecht zet je heel snel op tafel. Een fijne combi van asperges met kaas, proef de lente! Maak lekker zelf. Een simpel recept.

Pasta met een saus van kaas

Kaas, altijd lekker met pasta! Bij dit recept gebruiken we gorgonzola. Maar alles kan! Ik varieer zelf met kaas zoals blauwader, parmezaan of geitenkaas.

Ingrediënten

  • 300 gr pasta
  • 3 bosuitjes
  • 2 el olijfolie
  • 500 gr groene asperges
  • 100 gr gorgonzola
  • 200 gr salsa ai 4 formaggi
  • Verse peper

Bereidingswijze

  1. 1Kook de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Snij de bosui in ringetjes. Snij de houtachtige uiteinden van de asperges af en snij de asperges in stukjes.
  2. 2Verhit de olie in een wok en bak de asperges en bosui erin. Voeg 100 ml water toe en smoor de asperges in ongeveer 4 minuten beetgaar.
  3. 3Snij de gorgonzola in stukjes en roer ze samen met de kaassaus door de asperges. Verwarm het geheel nog een paar minuten tot er een mooie saus ontstaat.
  4. 4Breng de saus op smaak met peper en serveer met de pasta.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...