Pasta met kalkoen en pesto

Vitaminen en een bron van mineralen.
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Wist je dat kalkoen nog beter voor je is dan kip? Met dit recept van volkoren pasta, groene asperges en zelgemaakte pestosaus kun je echt genieten!

Pasta pesto met kalkoen, beter dan kip?

Hij is dan misschien niet de mooiste vogel maar voedzaam is de kalkoen zeker. Even mager als kip en wat betreft de vetten scoort de kalkoen iets beter. Kalkoen is caloriearm, rijk aan eiwitten. De kalkoen bevat vele vitaminen en een bron van mineralen.

Ingrediënten

  • 100 gr Grana Padano
  • 15 el olijfolie
  • 2 teen knoflook
  • 700 gr groene asperges
  • 75 gr veldsla
  • 300 gr volkoren pasta
  • 30 gr pijnboompitten
  • 350 gr kalkoenfilets

Bereidingswijze

  1. 1Kook de pasta volgen aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snij ze in stukjes. Kook de asperges de laatste 2 minuten mee met de pasta. Bewaar bij het afgieten een beetje kookvocht in een kopje.
  2. 2Snij de kalkoenfilets door de helft zodat er 2 plattere filets ontstaan. Bestrijk ze met olijfolie, zout en peper en bak ze in een koekenpan bruin en gaar.
  3. 3Doe ondertussen alle overige ingrediënten in een blender en meng het tot een gladde pasta. Roer de helft van het kookvocht door de pesto tot het smeuïg is. Als het te stevig is, kun je nog meer kookvocht toevoegen. Roer de pesto door de pasta en verdeel over de borden. Leg op ieder bord een kakoenfilet.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...