Pasta met kalkoen en pesto
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 680
Pasta met kalkoen en pesto. Groene asperges en pesto gemaakt van veldsla. Een lekker recept wat heel makkelijk te maken is en ook perfect kan op de avond van kerst. Geen zin om een hele kalkoen te vullen? Neem dan lekker kalkoenfilet.
Kalkoenfilet met groenten
kalkoenfilet met groenten lekker vers en gezond. Kalkoenfilet is even mager als kip maar wat betreft de vetten scoort de kalkoen net iets beter. Kalkoen is caloriearm en rijk aan eiwitten. De kalkoen bevat vele vitaminen en een bron van mineralen. Asperges bevatten maar weinig calorieën en zitten vol antioxidanten. Lekker eten dus!
Kalkoen met pesto zo doe je dat
- Kook de pasta volgen aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en kook de asperges de laatste 2 minuten mee met de pasta. Bewaar eventueel wat kookvocht voor de pesto.
- Snij de kalkoen tot 4 filets en bak in een scheut olijfolie met zout en peper naar smaak in een koekenpan bruin en gaar.
- Pel de knoflook, rasp de Grana Padano en maal met 12 el olijfolie, de veldsla en pijnboompitten tot een pesto in de blender.
- Roer de pesto door de pasta en verdeel over de borden. Leg op ieder bord een kalkoenfilet en maak af met de asperges. Kalkoen met pesto, zó doe je dat.
Kaaskrokantjes maak je heel makkelijk en snel zelf.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?