Pasta met kalkoen en pesto

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 25m

Wist je dat kalkoen nog gezonder is dan kip? Met dit gerecht met volkoren pasta, groene asperges en zelgemaakte pestosaus kun je verantwoord genieten! Als je wat pesto over houdt, kun je het altijd nog bij een stokbroodje of bij een ander gerecht eten! Heerlijk toch?

IMG_0273

Ingrediënten

  • 100 gram Grana Padano (geraspt of zelf raspen)
  • 15 eetlepels olijfolie
  • 1 á 2 teentjes knoflook
  • 700 gram groene asperges
  • 75 gram veldsla
  • 300 gram volkoren pasta
  • 30 gram pijnboompitten
  • 350 gram kalkoenfilets

IMG_0277 IMG_0278

Bereidingswijze

Stap1

Kook de pasta volgen aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snij ze in stukjes. Kook ze de laatste 2 minuten mee met de pasta. Bewaar bij het afgieten een beetje kookvocht in een kopje.

Stap2

Snij de kalkoenfilets door de helft zodat er 2 plattere filets ontstaan. Bestrijk ze met wat olijfolie, zout en peper en bak ze in een koekenpan bruin en gaar.

Stap3

Doe ondertussen alle overige ingrediënten in een blender en meng het tot een gladde pasta. Roer de helft van het kookvocht door de pesto tot het smeuïg is. Als het te stevig is, kun je nog meer kookvocht toevoegen. Roer de pesto door de pasta en verdeel het over 4 borden. Leg op ieder bord een kakoenfilet.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

28

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab