Pasta met kip, room en citroen

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 20m

Super snel, eenvoudig en ontzettend lekker! Deze romige pasta met kip en citroen staat in een rap tempo op tafel. Een pastarecept boordevol groenten.

Fris door de citroen met bite van groenten

De citroen maakt deze makkelijke maaltijd lekker fris en de groenten zorgen voor een knapperige bite. Tenminste als je deze niet te lang in de pan laat liggen. Zorg dat ze beetgaar zijn.

Ingrediënten

  • 400 gram pasta
  • 400 gram kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 citroen
  • 400 ml kookroom
  • 1 theelepel dragon
  • 250 gram tuinerwten (bevroren)

Bereidingswijze

Stap1

Kook de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze in een grote pan met een scheutje olijfolie rondom gaar. Bestrooi het met wat zout en peper. Dop de sperziebonen en blancheer kort in een pan kokend water. Voeg ze toe aan de kip en bak het 2 minuten mee.

Stap2

Pers de knoflook boven de pan en schep het door de kip en sperziebonen. halveer een citroen en pers het sap uit boven de pan. Voeg de kookroom en de dragon toe en verwarm het geheel. Voeg op het laatst de erwtjes toe zodat deze kort worden verwarmd.

Stap3

Giet de pasta af en voeg het toe aan de pan met kip en sperziebonen. Schep het om en verdeel het over de borden.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

609

Commentaar op recept

  1. posted by Maria Francisca Neves on 28 november 2015

    Alles lijkt lekker ik ga wel een keer proberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab