Pasta met kip, room en citroen

Rap op tafel
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Super snel, eenvoudig en ontzettend lekker! Deze romige pasta met kip en citroen staat in een rap tempo op tafel. Een pastarecept boordevol groenten.

Fris door de citroen met bite van groenten

De citroen maakt deze makkelijke maaltijd lekker fris en de groenten zorgen voor een knapperige bite. Tenminste als je deze niet te lang in de pan laat liggen. Zorg dat ze beetgaar zijn.

Ingrediënten

  • 400 gr pasta
  • 400 gr kipfilet
  • 2 teen knoflook
  • 250 gr sperziebonen
  • 1 citroen
  • 400 ml kookroom
  • 1 tl dragon
  • 250 gr tuinerwten, diepvries

Bereidingswijze

  1. 1Kook de pasta gaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze in een grote pan met een scheutje olijfolie rondom gaar. Bestrooi het met wat zout en peper. Dop de sperziebonen en blancheer kort in een pan kokend water. Voeg ze toe aan de kip en bak het 2 minuten mee.
  2. 2Pers de knoflook boven de pan en schep het door de kip en sperziebonen. halveer een citroen en pers het sap uit boven de pan. Voeg de kookroom en de dragon toe en verwarm het geheel. Voeg op het laatst de erwtjes toe zodat deze kort worden verwarmd.
  3. 3Giet de pasta af en voeg het toe aan de pan met kip en sperziebonen. Schep het om en verdeel het over de borden. Geniet!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...