Pasta pesto met kip en champignons
Dit Italiaanse gerecht pasta pesto met kip en champignons is heel eenvoudig te maken en erg lekker voor een makkelijke doordeweekse avond. Dit is zeker een favoriet door de lekkere romige pestosaus die je een keer geprobeerd moet hebben. En ook goed om te weten in een kwartier zet je de pasta pesto kip op tafel.
Groene pesto maak je makkelijk zelf met een handje vol ingrediënten. Met een schep crème fraîche maak je de lekkerste voor dit recept. Neem de pasta waar je zin in hebt zoals penne, spaghetti of tagliatelle en de champignons zorgen voor een stevige bite. Meer variatie pasta met kip: pasta met zongedroogde tomaten champignons en vega kip.
Ingrediënten
- 350 gr pasta
- 200 gr crème fraîche
- 150 gr pesto
- 250 gr champignons
- 300 gr kipfilet
- olijfolie
Instructies
- Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Snij de kip in blokjes, breng op smaak met vers gemalen peper en zout. Borstel de champignons schoon en snij in vieren.
- Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de champignons toe en pak deze kort mee.
- Meng de crème fraîche en de pesto door elkaar, roer en verwarm kort. Giet de pasta af en meng door de pesto roomsaus.
- Schep de pasta in kommen en verdeel de gebakken kip stukjes en champignons over de pasta. Serveer de pasta pesto met kip en champignons direct.
Zo maak je een snelle pasta pesto met kip in roomsaus. Nog een recept voor simpele pasta pesto: pasta pesto met tonijn is ook een aanrader.
Liever vegetarisch? Maak deze pasta met kip en pesto vegetarisch met kipstuckjes van de Vegetarische Slager. Even om en om in de pan met een beetje olijfolie, het is zo klaar en reuze lekker. Eet je glutenvrij, gebruik een pasta naar keuze die vrij van gluten is.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Ik heb dit gisteren gemaakt, echt zó lekker. Heerlijk!
Dank Elly!
Ik heb dit weer gemaakt en ’t is echt heerlijk.
Ga het morgen weer maken. SUPERLEKKER