Pasta met pesto mascarponesaus

Romige pasta op z'n Italiaans
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Ik ben zo dol op de Italiaanse keuken, echt een favoriet. Vooral omdat de keuken zo puur, snel en simpel is. Deze pasta met pesto en cherrytomaatjes is er zo eentje. Binnen 15 minuten is het gerecht al klaar en het is ook nog eens vegetarisch.

Zelfgemaakte pesto is nog lekkerder

Bij dit pasta recept komt de pesto uit een potje maar dit kun je natuurlijk ook makkelijk zelf vers maken.

Tip: Wil je bij dit gerecht wel graag vlees eten? Een stukje kip hierbij kan prima. Een beetje limoensap op de kip maakt het lekker fris. Geniet!

Ingrediënten

  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 200 gr pasta
  • 50 gr pesto alla Genovese
  • 150 gr mascarpone
  • 30 gr rucola

Bereidingswijze

  1. 1Pers of snij de knoflook fijn. Snij de cherrytomaatjes door de helft. Doe de olijfolie in een bakje en roer hier de geperste knoflook en wat peper en zout doorheen.
  2. 2Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Besprenkel de cherrytomaatjes met de knoflookolie en grill ze in een grillpan aan beide kanten een paar minuten.
  3. 3Neem een steelpan en doe hier de mascarpone en pesto in. Roer goed door en verwarm het in een paar minuten op een laag vuurtje.
  4. 4Meng de saus door de pasta en verdeel over de borden. Schep de gegrilde tomaatjes en rucola over de pasta.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...