Pasta met pesto mascarponesaus

Pasta met pesto mascarponesaus
  • Porties: 2
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 15m

Ik ben zo dol op de Italiaanse keuken, echt een favoriet. Vooral omdat de keuken zo puur, snel en simpel is. Deze pasta met pesto en cherrytomaatjes is er zo eentje. Binnen 15 minuten is het gerecht al klaar en het is ook nog eens vegetarisch.

Zelfgemaakte pesto is nog lekkerder

Bij dit pasta recept komt de pesto uit een potje maar dit kun je natuurlijk ook makkelijk zelf vers maken.

Tip: Wil je bij dit gerecht wel graag vlees eten? Een stukje kip hierbij kan prima. Een beetje limoensap op de kip maakt het lekker fris. Geniet!

Ingrediënten

  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 gram pasta
  • 50 gram pesto alla Genovese
  • 150 gram mascarpone
  • 30 gram rucola

Bereidingswijze

Stap1

Pers of snij de knoflook fijn. Snij de cherrytomaatjes door de helft. Doe de olijfolie in een bakje en roer hier de geperste knoflook en wat peper en zout doorheen.

Stap2

Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Besprenkel de cherrytomaatjes met de knoflookolie en grill ze in een grillpan aan beide kanten een paar minuten.

Stap3

Pak een steelpan en doe hier de mascarpone en pesto in. Roer goed door en verwarm het in een paar minuten op een laag vuurtje.

Stap4

Meng de saus door de pasta en verdeel het over 2 borden. Schep de gegrilde tomaatjes en rucola erdoor.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

53

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab