Magnifiek! Pasta met mascarponesaus
Als je, net als wij, dol bent op de Italiaanse keuken, dan wordt deze pasta met mascarponesaus snel een van je favorieten. De eenvoud en snelheid waarmee dit gerecht op tafel staat, is typerend voor de Italiaanse keuken. Binnen een kwartier geniet je van een heerlijk romige, vegetarische pasta, verrijkt met de smaken van pesto en mascarpone. Magnifiek!
Maak de groene pesto gemakkelijk zelf.
Laat je verleiden door de authentieke smaken van pesto en mascarpone. Een eenvoudig gerecht dat in een handomdraai klaar is.
Ingrediënten
- 250 gr cherrytomaatjes
- 1 teentje knoflook
- 3 el olijfolie
- peper versgemalen
- 200 gr pasta naar keuze
- 50 gr pesto
- 150 gr mascarpone
- 30 gr rucola
Instructies
- Schil en pers de knoflook, snijd de cherrytomaten doormidden en meng ze met de knoflook, olijfolie en versgemalen peper.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Grill de tomaten kort in de knoflookolie.
- Verwarm de mascarpone en pesto in een steelpan op laag vuur. Roer goed door.
- Meng de saus door de pasta en verdeel de pasta met mascarpone over de borden. Garneer met gegrilde tomaatjes en rucola.
Ook lekker: pasta met tonijn.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?