Pasta met pesto van boerenkool en noten

Pasta met pesto van boerenkool en noten

Winterpesto
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min

Pasta met pesto van boerenkool en noten winterpesto! Je maakt ’t makkelijk met je keukenmachine met noten en verse kruiden. Bewaar ze in de koelkast, direct bij de hand voor een snelle pasta voor een koude winteravond.

Boerenkool door de pasta

Boerenkool door de pasta, echt lekker! Met pecannoten, met de smaak die lijkt op de walnoot. Een rijke, diepe boterachtige smaak, een zoete geur die vooral te danken is aan de gezonde oliën die ze bevatten.

Pecannoten zijn zowel rauw als geroosterd lekker. Voor de topping zou ik ze nog even heen en weer in een droge koekenpan schudden.

Ingrediënten

  • 50 gr boerenkool
  • 30 gr pecannoten
  • 20 gr geraspte parmezaan
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 200 gr pasta
  • verse peper
  • grof zeezout
Pasta pesto van boerenkool en noten

Zo maak je pasta met boerenkoolpesto

  1. Kook de pasta volgens de verpakking. Pureer de boerenkool samen met de pecannoten, geraspte parmezaan en extra vergine olijfolie tot een fijn mengsel. Voeg grof zeezout en verse peper toe naar smaak.
  2. Verdeel de pasta in kommen, verdeel de pesto erover, verse kruiden of rucola en voilà, zó maak je pasta met boerenkoolpesto!

Als je de boerenkoolpesto wilt bewaren, schep in een potje en giet er een beetje olie over.

Ik bestelde de pecannoten uit dit pesto recept bij online notenshop Bob & Roy’s.

Beoordeling: 5.0. van 4 stemmen.
Please wait...