Pasta met pompoensaus
Pasta met pompoensaus, citroen en room is een eenvoudig en lekker recept voor een makkelijke avond. Dit vegetarische gerecht combineert zoete pompoen met zoutige Parmezaan voor een heerlijke smaakbeleving. De saus is gemakkelijk te bereiden, en deze pasta met pompoensaus is vooral lekker als de blaadjes vallen in de herfst. Bovendien is het ook nog eens een kidsproof herfstfavoriet!
Kies je favoriete pasta: spaghetti, penne of macaroni en geniet van de smaken van het seizoen en maak deze pasta een echte klassieker in je weekmenu. Pompoen, citroen en room: een eenvoudig herfstig pasta in pompoensaus recept!
Ingrediënten
- 350 gr pasta
- 1 pompoen
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- olijfolie
- 400 ml bouillon
- ½ citroen het sap
- 200 ml room
- Parmezaanse kaas
Instructies
- Snijd de pompoen in parten en verwijder alle pitten en draden. Pel de knoflook en ui en snij in stukken. Maak de bouillon en verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de pompoen, knoflook en ui in een ovenschaal. Bestrooi met flink wat zeezout, vers gemalen peper en een flinke scheut olijfolie en hussel goed door zodat alle stukjes pompoen bedekt zijn. Zet de schaal voor 40 minuten in de oven.
- Maak de pasta, zet water op het vuur en kook volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Haal de pompoen uit de oven en doe de inhoud van de schaal in een blender of neem een staafmixer. Pers de halve citroen uit en doe ’n scheut hiervan samen met de bouillon bij de pompoen en pureer tot een gladde saus.
- Schenk de saus in een pan en voeg de room erbij. Laat even zacht koken. Als de pasta ‘al dente’ is, giet de pasta dan af en doe deze in de pan bij de romige pompoensaus.
- Serveer de pasta met pompoen in diepe borden. Maak af met vers gemalen peper en Parmezaan, geniet van de pasta pompoen.
Vul de pompoensaus met pasta eventueel aan met gebakken paddenstoelen en verse tijm, of kies voor een pittig worstje.
Ook lekker: rijst met paddenstoelen lente-ui en knoflook - een heerlijk herfstgerecht!
Meer: herfstrecepten voor een druilerige dag die je gemakkelijk zelf kunt maken. Wat denk je van paddenstoelen, pompoen of peer?
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?