Pasta met spekjes en runderreepjes
Pasta met spekjes en runderreepjes, een Franse twist met tomatensaus en groenten. Snel, eenvoudig en verrukkelijk. Een geliefd gerecht voor iedereen. Serveer met een frisse groene salade. Varieer met Franse wokgroenten zoals aubergine, courgette en rode ui, samen met wortel, peterselie en paprika. Voilà, klaar om van te genieten.
Pasta met spekjes en runderreepjes, 'n pasta op z'n Frans met tomatensaus, spek en groente en lekker snel klaar.
Ingrediënten
- 250 gr spekreepjes
- 300 gr runderreepjes
- Franse kruiden
- 2 teentjes knoflook
- 600 gr Franse groentemix
- 140 gr tomatenpuree
- 300 gr pasta naar keuze
Instructies
- Bak de spekreepjes in een braadpan gedurende 5 minuten, voeg dan de runderreepjes toe en bak ze nog 3 minuten mee.
- Voeg de gesneden groenten toe aan de pan en bak deze enkele minuten mee tot ze zacht zijn.
- Pers de knoflook en voeg deze toe aan de pan, samen met de tomatenpuree en 150 ml water. Breng aan de kook.
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Voeg de Italiaanse kruiden toe aan de saus en laat het geheel 5 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de pasta af en meng door de saus.
- Verdeel de pasta met runderreepjes over de borden en garneer met verse basilicumblaadjes.
Ook lekker: macaroni met kaas ofwel Mac & Cheese, ’n kaas pasta en het kan ook uit de oven. Kinderen zijn er gek op.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Was en smaakte ook heerlijk zonder de groente.
Dank Ida!