Pasta met spinazie, Boursin en spekjes

Pasta met spinazie, Boursin en spekjes

Zin in een lekker, snel én eenvoudig recept? Maak deze pasta met spinazie, Boursin en spekjes. Pasta met een lekkere bite. De cashewnoten maken het af, super simpel, zó op tafel!

Boursin pasta recept

Boursin, wie kent het niet? De Franse kaas die van oorsprong uit Normandië komt. Een verse kaas met room en knoflook. Een roomkaas niet alleen voor brood maar ook perfect om dit Boursin pasta recept te maken!

Vegetarisch? Gerookte Speckjes van de Vegetarische Slager zijn een aanrader!

Pasta met spinazie boursin en spekjes recept

Pasta met spinazie, Boursin en spekjes

3.5 van 155 stemmen
Recept afdrukken
Geniet van een snel en eenvoudig recept: pasta met spinazie, Boursin en spekjes. Met een heerlijke bite en cashewnoten voor extra smaak. Probeer het nu!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 340

Ingrediënten

  • 300 gr pasta naar keuze
  • 400 gr verse spinazie
  • 150 gr Boursin
  • 50 gr cashewnoten
  • 250 gr spekjes
  • olijfolie
  • 1 rode ui

Instructies

  • Bak de spekjes in een droge koekenpan krokant. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Schil en snij de ui in ringen en fruit in een scheutje olijfolie in een wok. Bak de verse spinazie in delen erbij tot alle spinazie geslonken is.
  • Schep de Boursin door de spinazie en meng met de pasta samen met de spekjes. Verdeel de pasta met Boursin over vier kommen. Breek de cashewnoten en maak de pasta hier mee af. Geniet!

Zo maak je pasta met kruidenkaas! Meer pasta met kruidenkaas? Pasta met zalm recept.
Maak 't!

Pasta spinazie Boursin spekjes

Dit recept valt onder

Meer pasta

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Betty 14 maart 2020 at 20:28 - Reply

    Zeer lekker… Zeker niet minder dan 125 gr Boursin gebruiken.

  2. Mik 4 december 2020 at 14:45 - Reply

    Heerlijk! Mijn tip, voeg nog een half bakje gesneden champignons toe. Wat vers gemalen peper voor het uit serveren. Oh, en wat parmezaan flakes voor de liefhebber. Pasta is voor mij niet compleet zonder parmezaan :)

    • Miranda Bernáth 4 december 2020 at 17:25 - Reply

      Dank je Mik voor de feedback, ga ik ook eens doen!

    • Maaike Adan 14 maart 2021 at 14:11 - Reply

      Boursin, wordt hier Boursin cuisine mee bedoeld?

      • Miranda Bernáth 14 maart 2021 at 15:59 - Reply

        Die zou je ook zeker kunnen gebruiken Maaike, met ’t maken van dit recept neem ik Boursin zacht en romig garlic & herbs. 

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De Smaak van Italie mei 2024