Pasta met spinazie, Boursin en spekjes

Pasta met spinazie, Boursin en spekjes

Pasta met een verse kaas met room en knoflook
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 5 min
  • Wachttijd: Wachttijd 15 min
  • Klaar in: Klaar in 20 min
  • Kcal: Calorieën 340

Zin in een lekker, snel én eenvoudig recept? Maak deze pasta met spinazie, Boursin en spekjes. Pasta met een lekkere bite. De cashewnoten maken het af, super simpel, zó op tafel!

Boursin pasta recept

Boursin, wie kent het niet? De Franse kaas die van oorsprong uit Normandië komt. Een verse kaas met room en knoflook. Een roomkaas niet alleen voor brood maar ook perfect om dit Boursin pasta recept te maken!

Vegetarisch? Gerookte Speckjes van de Vegetarische Slager zijn een aanrader!

Pasta met spinazie boursin en spekjes recept

Spinazie pasta en spekjes

3.4 van 136 stemmen
Recept afdrukken
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Porties 4 personen
calorieën 340

Ingrediënten

  • 300 gr pasta naar keuze
  • 400 gr verse spinazie
  • 150 gr Boursin
  • 50 gr cashewnoten
  • 250 gr spekjes
  • olijfolie
  • 1 rode ui

Instructies

  • Bak de spekjes in een droge koekenpan krokant. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Schil en snij de ui in ringen en fruit in een scheutje olijfolie in een wok. Bak de verse spinazie in delen erbij tot alle spinazie geslonken is.
  • Schep de Boursin door de spinazie en meng met de pasta samen met de spekjes. Verdeel de pasta met Boursin over vier kommen. Breek de cashewnoten en maak de pasta hier mee af. Geniet!

Zo maak je pasta met kruidenkaas! Meer pasta met kruidenkaas? Pasta met zalm recept.
Maak ’t!

Pasta spinazie Boursin spekjes

Dit recept valt onder

Pasta
Italiaans
Hoofdgerechten

Meer pasta recepten

6 reacties

  1. Betty 14 maart 2020 om 20:28- Antwoorden

    Zeer lekker… Zeker niet minder dan 125 gr Boursin gebruiken.

    • Miranda Bernáth 15 maart 2020 om 08:55- Antwoorden

      Echt hé Betty, dank voor je feedback.

  2. Mik 4 december 2020 om 14:45- Antwoorden

    Heerlijk! Mijn tip, voeg nog een half bakje gesneden champignons toe. Wat vers gemalen peper voor het uit serveren. Oh, en wat parmezaan flakes voor de liefhebber. Pasta is voor mij niet compleet zonder parmezaan :)

    • Miranda Bernáth 4 december 2020 om 17:25- Antwoorden

      Dank je Mik voor de feedback, ga ik ook eens doen!

    • Maaike Adan 14 maart 2021 om 14:11- Antwoorden

      Boursin, wordt hier Boursin cuisine mee bedoeld?

      • Miranda Bernáth 14 maart 2021 om 15:59- Antwoorden

        Die zou je ook zeker kunnen gebruiken Maaike, met ’t maken van dit recept neem ik Boursin zacht en romig garlic & herbs. 

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant