Romige pasta met spinazie en kruidenroomkaas
Op zoek naar een snel, eenvoudig en smaakvol gerecht dat je snel op tafel kunt zetten? Ons recept voor romige pasta met spinazie en kruidenroomkaas is precies wat je nodig hebt! Dit gerecht combineert de romigheid van kruidenroomkaas met de frisheid van spinazie, en het is een ware smaaksensatie. Of je nu een drukke doordeweekse avond hebt of gewoon zin hebt in iets lekkers, deze voedzame pasta zal zeker in de smaak vallen. Snel aan de slag en bekijk hoe je dit heerlijke gerecht kunt bereiden.
Recept afdrukken
Geniet van deze heerlijke romige pasta met spinazie en kruidenroomkaas. Een snel en smaakvol gerecht voor drukke dagen!
Ingrediënten
- 200 gr verse spinazie
- 100 gr pasta
- 1 ui
- 50 gr kruidenroomkaas
- handje pijnboompitten
Instructies
- Breng water aan de kook. Als het water kookt voeg dan de pasta toe en kook al dente.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en hou apart.
- Snipper de ui en fruit aan op laag vuur in een klein scheutje olijfolie. De verse spinazie mag daarbij en roer regelmatig door tot de spinazie volledig geslonken is.
- Voeg nu de kruidenroomkaas toe en meng goed door elkaar. Voeg vers gemalen peper en ’n snuf zout toe naar smaak. Giet de pasta af en meng ’t spinaziemengsel. Serveer op ’n diep bord en maak af met pijnboompitten. Pasta met verse spinazie vegetarisch maak je zó.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?